Avrupa ve Türkiye'nin ilk deniz parkı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • freespirit
    Member
    • 05-03-2007
    • 853

    Avrupa ve Türkiye'nin ilk deniz parkı

    Özel bir şirket tarafından yaptırılan, dünyanın dördüncü, Avrupa ve Türkiye'nin ilk deniz parkı, Alanya'da açılacak. Tesiste yunus gösteri ve terapi merkezi de yer alıyor.

    Alanya'nın Türkler beldesinde yapımına 1 yıl önce başlanan tesisin yetkilisi Bülent Özsavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Sealanya Deniz Park'' adı verilen tesisin ABD'de iki, Japonya'da bir benzeri bulunduğunu söyledi.

    Alanya'ya açılacak deniz parkının Avrupa'da ilk olması nedeniyle önemli olduğunu belirten Özsavaş, deniz parklarının çok yatırım gerektirdiğini ve işletmeciliğinin zor olduğunu ifade etti.

    Deniz parkının 50 bin dönüm arazide kurulduğunu kaydeden Özsavaş, tesiste toplam yüz ölçümü 20 bin metrekareye ulaşan 15 havuz bulunduğunu bildirdi.

    Havuzlardan 6'sının yunus gösteri, yunus yüzme ve yunus terapi havuzu olarak kullanılacağını belirten Özsavaş, tesiste köpek balıkları, manta balıkları ve foklar için birer havuz, yunuslar için doğum havuzu, binlerce balığın bulunacağı resif havuzu yer aldığını söyledi.

    Havuzların deniz suyuyla doldurulduğunu ve suyun 11 dev filtre kullanılarak denizin derinliklerinden alındığını ifade eden Özsavaş, 12 milyon avroya mal olan tesisin turizme ve bölgenin sosyoekonomik durumuna önemli katkıda bulunacağını kaydetti.

    Tesiste tatlı suyla dolu yapay nehrin de yer alacağını bildiren Özsavaş, tesisin hem yazın hem de kışın açık olacağını ve turistlere önemli bir alternatif yaratacağını söyledi.

    Tesisin yunus gösteri ve terapi merkezinin yarın hizmete gireceğini belirten Özsavaş, bu bölümde 12 yunus bulunduğunu, bunlardan 5'inin gösteri, 3'ünün terapi, 4'ünün de insanlarla yüzmeleri için kullanılacağını ifade etti.

    Yunusların 10 antrenör gözetiminde sürekli çalıştığını bildiren Özsavaş, tatilcilerin yunusların gösterilerinden hoşlanacaklarını umduğunu belirtti.

    Terapi merkezinde yunusların engelli çocuklara terapi uygulayacağına işaret eden Özsavaş, terapi konusunda Avrupa'dan rezervasyon yaptırılmaya başlandığını, seansların kış aylarında yoğunlaştırılacağını sözlerine ekledi.

    AA
İşlem Yapılıyor
X