Yunuslarla terapi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Yunuslarla terapi

    Yunuslarla terapi

    Çeşme Altınyunus Oteli'ne getirilen birer milyon YTL değerindeki “West” ve “Max” isimli yunuslar, bu yıl yerli ve yabancı turistlerle birlikte yüzecek, gelecek yıl ise özürlü çocukları rehabilite edecek.

    Otelin Genel Müdürü Tayfun Başkurt, Ege'de yakalanmış ve daha sonra eğitilmiş yunusları otellerine getirdiklerini, denizde yüzdürmeye ve beslemeye başladıklarını belirtti.

    Yunuslarla yüzmenin insana ***if verdiğini kaydeden Başkurt, “Yunuslarla yüzmek bir nevi terapi. Birinci yıl için turistlere sadece yüzme ve besleme programları sunacağız. Seneye esas büyük planımız yunuslarla terapi yapmak. Özellikle özürlü çocukların terapisinde çok faydalı olduğu yönünde bilgiler edindik” dedi.

    Başkurt yunuslarla programın yerli ve yabancı herkese açık olduğunu, tanesi 1 milyon YTL olan yunuslara balık vermenin bedelinin 25 YTL, yunuslarla 6 dakika yüzmenin bedelinin ise 120 YTL olduğunu açıkladı.

    TURİZM ALTERNATİFİ OLABİLİR”

    Yunusların çok hassas ve huzur verici hayvanlar olduğuna da dikkati çeken Başkurt, West ve Max'in olumsuz her şeyden etkilendiğini ve hemen küstüklerini ifade etti.

    West ve Max ile yüzme ***finin tarif edilemeyeceğini, denemek isteyen herkesi otellerine davet ettiklerini belirten Başkurt, yüzme programının yunusun eğitmenleri eşliğinde gerçekleştiğini dile getirdi.

    Yunuslarla yüzme programının daha ilk günden çok ilgi çektiğini ve ilçe turizminde bir alternatif olabileceğini ifade eden Başkurt, turizm
    işletmelerine yunus programı yapmalarını tavsiye ettiklerini kaydetti.

    Başkurt, Çeşme'deki yunuslara ilişkin bir mitolojik öyküyü şöyle anlattı:

    “Çok eski zamanlarda şimdiki Altınyunus'un bulunduğu yerde bir balıkçı köyü varmış. Burada ailesiyle birlikte Hermais adında bir çocuk yaşarmış. Bir gün Hermais ve arkadaşları hem oynamak hem de yüzmek için denize girmişler ve çocuk kaybolmuş. Yıllar sonra bir balıkçı sarı saçlı Hermais'i bir yunus balığının üzerinde gezerken görmüş, köye dönünce de gördüklerini herkese anlatmış. Hermais'i yıllarca yunus balığı bakıp büyütmüş, ölüm Hermais'in de başına gelmiş. Yunus Hermais'i kıyıya getirmiş ve kendisi de denize dönmeyerek onun yanında ölmüş. Bu olay da bir efsane halini almış.”

    Tayfun Başkurt, mitolojik öykünün kahramanını otellerine getirerek adlarına yakışır bir iş yapmak istediklerini söyledi.
    kaynak:hürriyet
İşlem Yapılıyor
X