Bağışıklık tedavisi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Bağışıklık tedavisi

    ’Bağışıklık terapisi’ kanserde umut oldu

    ABD’de bir kanser hastasının vücudundan alınan bağışıklık hücreleri "akyuvarlar" klonlandı ve yeniden hastaya şırınga edildi.

    52 yaşındaki kanser hastası tamamen iyileşti. "Bağışıklık terapisi" (immunotherapy) adı verilen yeni tedavi yöntemi, zor kanser vakalarıyla mücadelede umut oldu.

    İNGİLİZ Daily Telegraph gazetesi’nin manşetten verdiği habere göre, ileri derecede cilt kanseri (melanoma) hastası, kendi hücrelerinden klonlanarak üretilen "bağışıklık hücreleri"nin vücuduna şırınga edilmesinden sonra tamamen iyileşti. Tedavi öncesinde kanserli hücreler, hastanın akciğerlerinden birine ve lenf bezlerine sıçramıştı.

    8 haftada temizlendi

    İlk kez uygulanan tedavi yönteminde doktorlar, önce hastanın bağışıklık hücrelerinden, yani "akyuvarlar"ından bir miktar aldılar. Sonra bunlardan klonlama yöntemiyle milyarlarcasını ürettiler ve vücuda yeniden şırınga ettiler. Akyuvarlar, kanser hücrelerine karşı en etkili mücadeleyi yürüten, ama vücutta az bulunan hücreler. Hastadaki kanser tümorleri, 8 haftalık tedavi sonunda tamamen temizlendi.

    Seattle’deki Kanser Araştırma Merkezi’nde tedaviyi yürüten ekibin başkanı Dr. Cassian Yee, "Biz bu hastada başarılı olduk. Ancak tedavinin etkilerini daha iyi görmek için, araştırmalarımızı genişletmek zorundayız" diye konuştu. Tedavinin en olumsuz yanı, son derece pahalıya mal olması.

    Bir umut da Fransa’dan

    Bu arada bir Fransız biyolojist grubu da "kanserli hücrelerin ve tümorleri besleyen kan damarlarının oluşmasını önleme potansiyeline sahip" yeni bir molekül üretti. Le Monde Gazetesi’nin haberine göre Ana G.Hovanessian, Jean-Paul Briand ve José Courty adlı araştırmacıların geliştirdiği "HB-19" kodlu molekül, kötü huylu hücrelerin çoğalmasını ve damarlanmayı önlüyor. Araştırmacılar, sentez yoluyla elde edilen molekülün fareler üzerinde denendiğini ve insanlarda görülen meme kanseri, kolon veya prostat kanseri gibi pek çok kanser türüne karşı tatmin edici sonuçlar elde edildiğini duyurdular. ImmuPharma adlı eczacılık şirketi 2009 yılı başında klinik deneylere başlayacak.
    kaynak:hürriyet
İşlem Yapılıyor
X