Budistinizi biraz ödünç alabilir miyim?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Budistinizi biraz ödünç alabilir miyim?



    Avrupa’da yeni bir uygulama başladı: Yaşayan Kütüphane

    Alışık olduğumuz kütüphanelerden tek farkı, kitaplar yerine insanlar olması. Hangi konuyu merak ediyorsanız ona karşılık gelen birini ödünç alarak 30 dakika boyunca konuşabiliyorsunuz.

    "Bir Müslüman, bir Katolik ve bir ****** kütüphanede oturuyorlarmış...”

    Şimdi etrafta sıkça anlatılan acayip fıkralardan birine başlayacağız sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü sadece saydıklarımız değil, aklınıza gelebilecek her dinden, kültürden ve milletten insan bu kütüphanede birarada oturuyor. Avrupa’da hızla yayılan bu uygulamanın adı “Yaşayan Kütüphane”.

    Burada kitapların yerine insanları ödünç alıyorsunuz. İçeri giriyorsunuz, hangi konuda bilgi edinmek ya da tartışmak istiyorsanız yetkiliye söylüyorsunuz. Örneğin Budizm ile ilgili bir şeyler sormak istiyorsanız; “Bir Budist kiralayabilir miyim” sorusu yeterli oluyor. Çünkü orada size 30 dakika boyunca merakınızı giderecek, sorularınızı cevaplayacak ve konuyla ilgili tartışabilecek bir Budist hazır halde bekliyor.

    Katalog da mevcut

    Danışmaya geldiğiniz zaman size bir katalog rehberlik ediyor. İçinde, Düğün Organizatörü’nden Hintli Ateist’e kadar sayısız başlık mevcut. Ve elbette bunlara karşılık gelen bir insan... Sadece sıkıntıdan kütüphaneye geldiğinizi ve aklınızda belirli bir konu olmadığını varsayalım. Kütüphanede dolaşarak ilginizi çeken bir konu bulma şansına da sahipsiniz. Örneğin birine yaklaşarak “Siz hangi kitapsınız” diye sorabilir, ilginizi çekerse ödünç alabilirsiniz.

    GazeteVatan
İşlem Yapılıyor
X