Kızıltepe'de organize kopya çekilmiş

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serencum
    Member
    • 07-03-2007
    • 2724

    Kızıltepe'de organize kopya çekilmiş

    Kızıltepe'de organize kopya çekilmiş


    Kızıltepe'de yapılan sınavda bir okul dışındaki bütün okullarda organize kopya çekildiği anlaşıldı. Bu yüzden 36 öğrencinin sınav sonucu açıklanmadı
    Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, OKS’nin yüzde 99 sorunsuz geçtiğini, buna karşın bir ilçenin tamamında etkili olan bir kopya organizasyonunun yakaladığını söyledi. Çelik, söz konusu ilçede soruşturma başlatıldığını ve 36 öğrencinin kopya nedeniyle OKS sonuçlarının açıklanmayacağını belirtti.

    Soruşturma kapsamında kopyaya mahal veren idareci ve öğretmenlerle ilgili yasal işlemin yapılacağınıvurgulayan Çeli öşle konuştu: "Kopya çekme olayı zaten salondakilerin ihmali olmazsa mümkün olmaz. Bu, durup dururken olabilecek bir olay değil. Bunu burada açıklamayayım çünkü bir sepetin içinde bir çürük olduğu zaman bütün sepeti çürüten bir unsur olarak değerlendirilir. Bir ilçemizde binlerce öğrenci girmiştir, 36 öğrenci ile ilgili böyle bir şey olmuştur. O ilçenin ismini açıklamayayım ama soruşturma devam ediyor."

    İhbarla ortaya çıkmış

    Bu arada, basın toplantısının ardından, Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Ekinci, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine, "organize kopya olayının Mardin Kızıltepe’de yaşandığını" söyledi. Şu andaki bilgilere göre, Kızıltepe’deki kopya olayının, "bir okul hariç tüm okullarda yaşandığının anlaşıldığını" ifade eden Ekinci,"bazı kişilerin soru kitapçıkları dağıtıldıktan sonra, hemen soruları çözerek doğru yanıtları bulduğunu ve bu yanıtların sınav salonlarındakibazı öğrencilere, oradaki görevli veya görevlilerce işaretlendirildiğinin belirlendiğini" kaydetti. Olayın ihbar sonucu ortaya çıktığını anlatan Ekinci, ihbarın ardından sınava giren tüm öğrencilerle görüşüldüğünü ve olaya karıştığı anlaşılan 36 öğrencinin sınavının açıklanmaması kararının alındığını dile getirdi. Bu öğrencilerden olaya karışmadığı belirlenenlerin puanlarının açıklanacağını belirten Ekinci, soruşturma sonucunda bu öğrencilerin dışında da olaya karışan öğrenciler varsa onların da sınavlarının iptal edileceğini söyledi. Ekinci, olaya "bazı öğretmenlerin ve diğer görevlilerin karıştığının anlaşıldığını" belirtti.
    KOPYAYA SORUŞTURMA
    MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde, Ortaoğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın (OKS) yapıldığı 9 okuldan 8'inde organize şekilde kopya çekildiği belirlendi. 36 öğrenincinin sınav sonuçları açıklanmazken, Valilik olayla ilgili soruşturma başlattı.
    Kızıltepe'deki 9 okulda yapılan OKS'de 8 okulda organize şekilde kopya çekildiğinin belirlenip, 36 öğrencinin sınav sonuçlarının açıklanmaması üzerine Valilik tarafından soruşturma başlatıldı. Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Vali Yardımcısı başkanlığında bir komisyon oluşturulduğunu, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nın olayı araştırmak için ilçeye bir müfettiş gönderdiğini söyledi. Vali Kılıçlar, müfettiş ve oluşturulan komisyonun soruşturmayı sürdürdüğünü kaydetti.
    Kızıltepe'deki kopya olayının 9 okuldan 8'inde yaşandığını söyleyen yetkililer, bazı kişilerin soru kitapçıkları dağıtıldıktan sonra, hemen soruları çözerek doğru yanıtları bulduğunu ve bu yanıtların sınav salonlarındaki bazı öğrencilere, oradaki görevli veya görevlilerce işaretlendirildiğinin belirlendiğini kaydetti. Yetkililer, soruşturma sonucunda bu öğrencilerin dışında da olaya karışan öğrenciler varsa onların da sınavlarının iptal edileceğini, olaya bazı öğretmenlerin ve diğer görevlilerin karıştığının anlaşıldığını kaydetti.
İşlem Yapılıyor
X