DEVLETİN MALI HAVAYA SIKILDI

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    DEVLETİN MALI HAVAYA SIKILDI

    DEVLETİN MALI HAVAYA SIKILDI
    Dün Şırnak’tan gelen düğün görüntüleri Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Aşiret liderinin oğlunun düğün töreninde 60.000 mermi sıkıldı. Düğün sahipleri çok mutluydu. Ancak bu mutluluk bugün sona erdi. Haklarında soruşturma açıldı. Soruşturmanın en ilginç bölümü ise dakikalarca havaya mermi sıkanlarınn çoğunun "korucu" olmasıydı. Yani havaya sıkılan on binlerce mermi; devlet tarafından onlara zimmetle verilen "bedava" mermilerdi.
    ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’nde Süryani iki gencin düğününde Biksi, Kanas, Kalaşnikof ve M-16 tipi silahlarla havaya binlerce kurşun sıkan köy korucularını hakkında disiplin soruşturması açıldı.
    Beytüşşebap Kaymakamı Murat Uzunparmak, düğünde çekilen görüntülerin Jandarma tarafından büyük bir titizlikle incelendiğini belirterek, “Havaya ateş açan 11 kişiden 8’inin korucu olduğu belirlendi. Ayrıca düğün sahibi Muhsin Yaramış hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk” dedi. Havaya sıkılan kurşunlardan bazılarının, yüksek gerilim hattına isabet ettiği ve telin kopmasına ramak kaldığı da ortaya çıktı.
    Beytüşşebap’ın Kato Dağı eteğindeki Cevizağacı Köyü’nde Belçika’da yaşayan Süryani 20 yaşındaki Mecit Yaramış ile akrabası olan 19 yaşındaki Estel Yaramış, 6 gün 6 gece süren bir düğünde evlendi. 20 yıl önce Avrupa’nın çeşitli ülkelerine göç eden Süryanilerin yanı sıra düğüne bölgedeki aşiret ağaları ile geçici köy korucuları da katılınca, Biksi, Kanas, Kalaşnikof ve M-16 tipi silahlarla havaya binlerce kurşun sıkıldı. Koruculara zimmetle teslim edilen kurşunların havaya sıkılması görüntülerinin televizyon ve gazetelerde yer alması üzerine çifte soruşturma başlatıldı.
    SİLAH SIKANLARDAN 8’İ KORUCU
    Beytüşşebap İl Jandarma Komutanlığı’nda düğün görüntülerinin incelenmesi devam ederken, görüntülerden havaya ateş açan 11 kişiden 8’inin korucu olduğu tespit edildi.
    Beytüşşebap Kaymakamı Murat Uzunparmak, korucular hakkında Jandarma Komutanlığı’nın disiplin soruşturması başlattığını belirterek, “Görüntülerin incelenmesi sürüyor. Şu ana kadar ateş edenlerden 8’inin korucu olduğu tespit edildi. Bu kişilerin kullandığı mermiler devlet tarafından zimmetle kendilerine veriliyor. Korucularla ilgili soruşturma devam ederken, biz de Kaymakamlık olarak düğün sahibi Muhsin Yaramış hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk” dedi.
    YÜKSEK GERİLİM TELİNE İSABET ETMİŞ
    Beytüşşebap Cevizağacı Köyü’ndeki düğün sırasında havaya sıkılan binlerce kurşun nedeniyle bir facianın eşiğinden dönüldüğü de ortaya çıktı.
    Havaya sıkılan kurşunlardan bazılarının, düğünün yapıldığı alanın üzerinden geçen enerji nakil hattı tellerine isabet ettiği, tellerden birisinin kopmasına ramak kaldığı ortaya çıktı. Düğüne katılanlar, “Eğer bu tellerden biri kopup insanların üzerine düşseydi bir çok kişi yaşamını yitirirdi. Telin kopmaması büyük bir faciayı engelledi” dedi.

    Hürriyet


    " OBJEKT?FHABER - DEVLET?N MALI HAVAYA SIKILDI "
İşlem Yapılıyor
X