SABİT TELEFON HİZMETİ Değişikliği. (TASLAK)

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    SABİT TELEFON HİZMETİ Değişikliği. (TASLAK)

    Telekomünikasyon Kurumundan:


    TELEKOMÜNİKASYON HİZMET VE ALTYAPILARINA İLİŞKİN
    YETKİLENDİRME YÖNETMELİÐİNDE DEÐİŞİKLİK
    YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
    MADDE 1 — 26/8/2004 tarihli ve 25565 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Telekomünikasyon Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliğine bu Yönetmeliğin ekindeki Ek-AX eklenmiştir.
    MADDE 2 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
    MADDE 3 — Bu Yönetmelik hükümlerini Telekomünikasyon Kurulu Başkanı yürütür.

    “EK-AX
    SABİT TELEFON HİZMETİ
    1. Hizmetin Tanımı ve Kapsamı
    Sabit Telefon Hizmeti, kullanıcılara sabit karasal telefon şebekesi üzerinden her türlü telefon hizmetinin sunulmasını kapsar.

    2. Yetkilendirme Türü
    Sabit Telefon Hizmetini yürütmek isteyen sermaye şirketleri Kurum tarafından verilecek 2. Tip TR kapsamında yetkilendirilir.

    3. Hizmete Özel Tanımlar ve Kısaltmalar

    Acil Yardım Çağrı Hizmetleri: Ulusal ve uluslararası düzenlemelerde kabul görmüş yangın, sağlık, doğal afetler ve güvenlik gibi acil durumlara ilişkin bilgilerin itfaiye, polis, jandarma, sağlık kuruluşları gibi ilgili kuruluşlara en hızlı ve en uygun şekilde iletilmesi.

    Ankesörlü Telefon: Para, jeton, kodlanmış kartlar ve benzeri yöntemler kullanılarak telefon görüşmesi yapılmasına imkân veren özel terminal cihazı.

    Ankesörlü Telefon Hizmeti: Kamunun kullanımına açık ankesörlü telefon aracılığıyla ana telekomünikasyon şebekesine ve/veya diğer şebekelere erişim sağlanması suretiyle sunulan telefon hizmeti.

    Arama Ofisi Hizmeti: STH İşletmecilerinin kendilerinin veya acentelerinin kullanımlarındaki taşınmazlar dahilinde sunulan telefon hizmeti.

    İki Kademeli Arama Yöntemi: Kullanıcıların arama kartı ve benzeri araçlarla, STH İşletmecisinin Kurumca tahsis edilen erişim numarasını çevirmek suretiyle, STH İşletmecisinin platformuna eriştikten sonra aranan abone numarasını çevirdiği arama yöntemi.

    STH: Sabit Telefon Hizmeti.

    Sabit Karasal Telefon Şebekesi: Kullanıcıların farklı sabit noktalardan erişebildiği ve kamuya açık telefon hizmetlerinin üzerinden sunulabildiği, İnternet şebekesi de dahil olmak üzere karasal nitelikteki telekomünikasyon şebekeleri.

    4. STH İşletmecisinin Hakları

    İşletmecinin bu Yönetmelikte yer alan haklarına ilaveten bu hizmet kapsamındaki hakları aşağıda belirtilmiştir.

    4.1. İşletmeci, kullanıcılara sabit karasal telefon şebekesi üzerinden, sesli veya kısa mesaj, faks, görüntülü telefon, çağrı merkezi, geri arama ve benzeri ilave hizmetler de dahil olmak üzere her türlü telefon hizmetini sunabilir.

    4.2. İşletmeci, yurtdışı/yurtiçindeki telefon hizmeti sunan işletmecilere veya kullanıcılara ait telefon trafiğini her türlü teknolojiyi kullanarak taşıyabilme hakkına sahiptir.

    4.3. İşletmeci, yürüteceği hizmete ilişkin gerekli cihaz ve sistemleri kendisi kurabilir. Ancak, işletmeci bunların dışında kalan uydu kapasitesi de dahil olmak üzere her türlü altyapı ihtiyacını, ilgili mevzuat çerçevesinde yetkilendirilmiş işletmecilerden temin eder.

    4.4. İşletmeci, ankesörlü telefon hizmeti sunabilir.

    4.5. İşletmeci, bizzat veya acenteleri aracılığı ile arama ofisi hizmeti sunabilir.

    4.6. İşletmeciye, talebi halinde, ilgili mevzuat hükümlerindeki yükümlülüklerini yerine getirmesi kaydıyla, kullanıcılara iki kademeli arama yöntemi ile hizmet sunabilmesine yönelik Kurum tarafından belirlenecek alan kodundan erişim numarası tahsis edilir.

    4.7. İşletmeciye, talebi halinde, ilgili mevzuat hükümlerindeki yükümlülüklerini yerine getirmek kaydıyla, Kurum tarafından bir adet taşıyıcı seçim kodu tahsis edilir.

    4.8. İşletmeciye, talebi halinde, ilgili mevzuat hükümlerindeki yükümlülüklerini yerine getirmek kaydıyla, abonelere tahsis edilmek veya yetkilendirmesi kapsamında vereceği hizmetlerde kullanılmak üzere Kurum düzenlemeleri çerçevesinde numara tahsisi yapılır.

    5. STH İşletmecisinin Yükümlülükleri

    İşletmecinin, bu Yönetmelikte yer alan yükümlülüklerine ilaveten yerine getirmek zorunda olduğu yükümlülükler aşağıda belirtilmiştir.

    5.1. İşletmeci, hizmetin kesintisiz olarak sunulması için gereken tedbirleri almakla yükümlüdür.

    5.2. İşletmeci; abone sayısı, kimlik bilgileri ve trafik bilgilerini en az altı ay süreyle muhafaza etmekle yükümlüdür.

    5.3. İşletmeci, yasalarla yetkili kılınmış kişi ve kuruluşlarca talep edildiğinde, kendi cihaz ve sistemi aracılığıyla taşınan aramaları tespit etmek için gereken izleme cihazlarını ve/veya yazılımını bulundurmakla yükümlüdür.

    5.4. İşletmeci, hiçbir şekilde GSM şebekesi üzerinden çağrı başlatarak hizmet sunamaz.

    5.5. Kurum tarafından acil yardım çağrı hizmet numaralarına erişim zorunluluğu getirilen işletmeciler, söz konusu hizmeti kullanıcılarına para, jeton, kontör, ön ödemeli kart ve benzeri araç gerekmeksizin ücretsiz olarak sağlamakla ve bu hizmetin verilebilmesi için gereken teçhizat ve sistemleri kurmakla yükümlüdür.

    5.6. Ankesörlü telefon hizmeti sunan işletmeciler,
    a) Acil yardım çağrı hizmet numaralarına erişim sağlamak,
    b) Yerel, ulusal ve uluslararası arama yaptırmak,
    c) Sağlık ve eğitim kurumları; resmi, askeri ve adli kuruluşlar; spor ve turizm merkezleri; hava alanları, garlar ve otogarlar; sosyal tesisler, sivil toplum örgütleri merkezleri, iş merkezleri ile benzeri yerler için yapılan talepleri öncelikle karşılamak,
    ç) Kurum tarafından bu konuda yapılacak diğer düzenlemelere uymak
    ile yükümlüdür.

    5.7. İşletmecinin acenteleri aracılığıyla sundukları hizmetlerde Türk Ticaret Kanununun ilgili hükümlerine ilaveten aşağıdaki usul ve esaslar uygulanır:
    a) İşletmeci, STH sunulmasına yönelik kendi ad ve hesabına faaliyette bulunmak üzere üçüncü kişilere acentelik verebilir. Ancak söz konusu kapsamdaki acenteler alt acentelik
    veremez.
    b) STH sunulması için gerekli olan altyapı ihtiyaçları, ilgili altyapı işletmecilerinden STH işletmecisi veya STH işletmecisi ad ve hesabına olmak üzere, acenteleri tarafından talep edilmek zorundadır.
    c) İşletmeci, acentelerinin faaliyetlerinin STH yetkilendirmesi kapsamında bulunmasını
    sağlamakla yükümlü olup, bu çerçevede acentelerin STH yetkilendirmesine ilişkin ilgili mevzuat hükümlerini ihlal etmeleri durumunda, söz konusu ihlalden STH işletmecileri sorumludur.

    5.8. STH sunulmasında kullanılacak arama kartlarının üzerinde hizmeti sunan işletmecinin ticari unvanı, adresi, müşteri hizmetleri numarası, internet adresi, kartın geçerli son kullanma tarihi, yerel, iller arası ve uluslararası aramalar için ayrı ayrı asgari konuşma süresi, kartın kullanım talimatı ile seri numarası bilgilerinin açık ve anlaşılır biçimde belirtilmesi zorunludur.

    5.9. Abonelere tahsis edilmek üzere Kurumdan numara alan İşletmeci, Kurum düzenlemeleri çerçevesinde kendi abonelerine yönelik bilinmeyen numaralar hizmeti vermekle yükümlüdür.

    5.10. İşletmeci, iki kademeli arama yöntemi ile sunulacak hizmetlerde Kurum tarafından tahsis edilmiş erişim numaralarını kullanmakla yükümlüdür. İşletmeci, Kurumdan izin almak kaydıyla, kendisine tahsis edilmiş erişim numaralarını başka STH işletmecilerine kullandırabilir. Bu durumda, tüketici nezdinde hizmete ilişkin sorumluluk numarayı kullanan STH İşletmecisine aittir. Ancak, bu durum numarasını bir başka STH işletmecisine kullandıran STH işletmecisinin ilgili mevzuat hükümlerinde yer alan yükümlülüklerini ortadan kaldırmaz.

    5.11. İşletmeci, Kurum tarafından yapılacak ilgili tüm düzenlemelere uymakla yükümlüdür.

    5.12. İşletmeci, numaralandırma ve numara taşınabilirliğine ilişkin düzenlemelere uymakla ve kendisine tahsisli numaraları, numaranın ilgili olduğu hizmet kategorisine uygun olarak kullanmakla yükümlüdür.

    Diğer Hükümler

    6. STH sunacak işletmeciler onbeş yıl süre ile yetkilendirilir.

    Geçici Hükümler

    7. UMTH yetkilendirmesinden STH yetkilendirmesine geçmek isteyen İşletmeciler; STH İşletmeciliğine yönelik yetkilendirme ücretinin Kurum internet sayfasında ilan edilmesinden itibaren altı ay içerisinde olmak kaydıyla ve Kuruma yazılı olarak başvurdukları tarih itibarı ile Kurum tarafından STH için belirlenen yetkilendirme ücreti ile UMTH’ye ilişkin kalan yetkilendirme süresi göz önüne alınarak hesaplanacak UMTH yetkilendirme ücreti arasındaki farkı ödemek kaydıyla, kalan yetkilendirme süresi için STH yetkilendirmesine geçme hakkına sahiptirler. Söz konusu yetkilendirme ücret farkı hesaplamasında; sürelere ilişkin olarak ay bazında kıst uygulaması yapılacak olup, aşağıda belirtilen formül kullanılacaktır:

    YÜ=(180-süre) x (ÜSTH - ÜUMTH) / 180
    YÜ= UMTH yetkilendirmesinden STH yetkilendirmesine geçerken ödenecek yetkilendirme ücreti farkını,
    ÜSTH= STH yetkilendirmesi için belirlenen ücreti,
    ÜUMTH = Türüne göre UMTH yetkilendirmesi için belirlenen ücreti,
    Süre= UMTH yetkilendirmesinde geçen ay bazındaki süreyi
    ifade eder.”
İşlem Yapılıyor
X