İnsanlığın Bittigi Nokta-Kenan Çetiner

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • gakgo23
    Junior Member
    • 25-10-2006
    • 14

    İnsanlığın Bittigi Nokta-Kenan Çetiner

    İnsanlığın Bittigi Nokta-Kenan Çetiner
    Özellikle son zamanlarda toplum olarak yaşanan vurdumduymazlıklar karşısında sık, sık hayıflanırız ya; "İnsanlık bitmiş" diye!

    İşte bu kitap herkesin ortak düşüncesini çok net bir şekilde ifade ediyor.

    Çünkü Okudukça kitabın içerisinde kendinizle birlikte o kadar çok tanıdık bulacaksınız ki hayretler içerisinde kalacaksınız. Adeta bir film şeridi gibi yaşadıklarınızla çevrenizde yaşanan her ne varsa göreceksiniz.

    Bazen haklı gururunuzu yaşarken "işte bu benim." diyeceksiniz, bazen de utanç içinde neler hissedeceksiniz! Kimi yerde gülüp kahkahalar atarken, kimi yerde de yüzünüzün kızardığını kendinizden bile saklayamayacaksınız.

    Evet, "İnsanlığın Bittiği Nokta!.. VAR OLMAK MI? KAYBOLMAK MI?"

    Kitabın ilk sayfasındaki "Lütfen" ikazı hemen gözümüze ilişiyor. Bu yazıyı okuduğumuzda toplumdaki bu ev buna benzer alışkanlıkların ayyuka çıktığını, yaşam değerlerimizin her geçen gün yok olduğunu maalesef bir kez daha gördük.

    Yazar Kenan ÇETİNER gazetecilik mesleğinin vermiş olduğu tecrübeyi kitaptaki analizleriyle doğru ve etkili bir şekilde ön plana çıkararak, herkesin merakla okuyacağını düşünüyoruz. Bu kitap, hayata olumsuz düşünceler taşıma gayretinde olan art niyetli insanlara ait bu gayretlerinin ne kadar yersiz olduğunun en güzel cevabıdır.

    Lütfen; çıkarcı bir zihniyetin esiri olarak yaşamaya gayret gösterirken, hep "benim olsun" mantığını benimser ve kişiliği zayıf "karaktersiz" bir şekilde hiç çekinmeden başkalarının iyi niyetini kötü amaçlı kullanıp doğru ve samimi insanların yaşama olan inançlarını da tıpkı kendimizinki gibi yobazlaştırmış oluruz.

    Kendimizi ödüllendirip mutlu etmeye çalışırken, lütfen başkalarının haklarını gasp ederek mutsuzluklarına sebep olmayalım.

    Bu ikaz yazısını okurken açık söyleyeyim ki çok üzüldüm. Neden mi? Çünkü asla bu hale gelecek bir toplum değildik. Ancak kitaptaki diğer konulara baktığımızda iyi niyetli insanların ortak düşüncesinin en güzel tercümesidir.

    Medya film Yayınları tarafından çıkan ilk kitabıyla "Seni de Anlatıyor" vurgusunda bulunan Kenan ÇETİNER ikinci kitabında ise "İnsanlığın Bittiği Nokta!.. VAR OLMAK MI? KAYBOLMAK MI?" sorusuyla insan ilişkilerinin günümüzde ne derece dejenere olduğuna irdelemektedir.

    Kitabın sonsöz kısmında ki soru ve açıklama başka bir boyutu ortaya koymaktadır. "Gülmek mi yoksa ağlamak mı daha zor?" Aslında aranan belki de bunun cevabıdır.

    Dünyadaki insanların yaşamlarını ve kültürlerini birebir araştırarak karşılaştıran Yazar Kenan ÇETİNER; "Atalarımızın dünyada bıraktığı izlenimlerin bile farkında değiliz. Gelişmiş ülkelerin önde gelen bilim adamları, yazarları, seyyahları, kralları ve komutanlarının Türkleri yere göğe sığdıramadıklarını acaba kaç kişi biliyoruz? Dünyadaki adaletin, hukukun, sanatın, bilimin yanı sıra insan hakları, kadın hakları, aile birliğinin önemini, hayvan ve doğa sevgisini aşılayan atalarımız iken, maalesef bugün ne yaptığını bilmeyen bir toplum olduk. Hiç vakit kaybetmeden kendimize gelmeliyiz, farkında lığımızı ortaya koymalıyız. Bugüne kadar atalarımızın mirasını olabildiğince talan ettik, yedik bitirdik. Artık bundan sonra üzerimize düşeni yerine getirmeliyiz."

    Herkesin üzerine düşen görevi yapmaya davet eden yazar Kenan ÇETİNER, "İnsanlığın Bittiği Nokta!.. VAR OLMAK MI? KAYBOLMAK MI?" kitabıyla yaşam biçimimizde ele alınmış konuları içeren ve birilerinin onurunu, gururunu okşasın diye yazmadığını belirtiyor.

    Kenan ÇETİNER "Öyle bir toplum olduk ki, bırakın yabancı kişileri! Aile içinde bile kimse birbirine itimat etmez oldu. . . yalanların, yalakalıkların, ihanetlerin, ihtirasların ve çıkarların meziyet kabul edildiği toplumumuzda bu gidişatın nereye doğru gittiğini ve asla telafisi olmayan sıkıntıların içine sürüklendiğimizin farkında mıyız?" diye soruyor.
    Son düzenleme gakgo23; 17-09-2008, 00:54.
  • cunuyil
    Senior Member
    • 27-09-2005
    • 7297

    #2
    Konu: İnsanlığın Bittigi Nokta-Kenan Çetiner

    Paylaşım için teşekkürler.
    Son düzenleme cunuyil; 21-09-2008, 09:44.

    Yorum

    • kanarya1958
      Member
      • 01-06-2008
      • 1306

      #3
      Konu: İnsanlığın Bittigi Nokta-Kenan Çetiner

      pc kaynaklı olmalı konu anlaşılıyo yazılar okunuyo.

      Yorum

      • gakgo23
        Junior Member
        • 25-10-2006
        • 14

        #4
        Konu: İnsanlığın Bittigi Nokta-Kenan Çetiner

        Ben anlaşılmayacak bir şey yazmadım.Her şey gayet basit yazılmış.

        Yorum

        • cunuyil
          Senior Member
          • 27-09-2005
          • 7297

          #5
          Konu: İnsanlığın Bittigi Nokta-Kenan Çetiner

          İlk etapta okunmuyordu...

          Zaten sizin düzenleme yaptığınız 00:54 saati ile benim mesajı yazdığım dakikalar aynı...

          Tekrar paylaşım için teşekkürler.

          Yorum

          • gakgo23
            Junior Member
            • 25-10-2006
            • 14

            #6
            Konu: İnsanlığın Bittigi Nokta-Kenan Çetiner

            Ben Teşekkür ederim.

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X