İşte iPhone ile yapamayacağınız şeyler!

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • apple
    Junior Member
    • 20-09-2004
    • 82

    #16
    Konu: İşte iPhone ile yapamayacağınız şeyler!

    [QUOTE=bybuki;1362960]İşte iPhone ile yapamayacağınız şeyler!

    iPhone'a Apple'ın izin vermediği uygulamaları yükleyemezsiniz. Yükleseniz bile Apple cebinizdeki iPhone'dan o yazılımı ne kadar para ödemiş olursanız olun siler atar. (verilen yazılım desteği ile telefon jailbreak yapıldıktan sonra değişik programlar yüklenebilir, sakıncası yoktur).

    iTunes yazılımını kullanmadan iPhone'a müzik yükleyemezsiniz. iPhone'a yasal olarak sadece iTunes'un müzik marketinden satın aldığınız müzikleri yükleyebilirsiniz. (İtunes sayesinde yasal olsun olmasın mp3 lerinizi yükleyebilirsiniz. Ayrıca zil sesi olarakta kullanabilirsiniz).

    iTunes'tan müzik satın alabilmek için ABD'den alınmış bir kredi kartı kullanmak zorundasınız. Türkiye'den alınan kredi kartları ile müzik albümü satın alamazsınız. (itunese amerika üzerinden üye oldum burdaki kredi kartım ime alışveriş yapabiliyorum).

    Pili bozulduğunda pilini çıkarıp, yerine yenisini takamazsınız. Çünkü iPhone'da piller cihaza sabitlenmiş durumda. Apple, pil yerine iPhone'u değiştirmenizi öneriyor. (İnternet sitelerinden de bulabileceğiniz iphone servisleri batarya değişikliği yapmaktadırlar).

    iPhone'la Türkiye'de üçüncü nesil mobil iletişim (3G) hızında internete bağlanamazsınız. Bu kez kusur iPhone'da değil. iPhone'da 3G var ama Türkiye'de yok. (doğrudur)

    iPhone'u garanti kapsamı dışına çıkaracak müdahaleler yaptırmadan Türkçe bir menü ile kullanamazsınız. Çünkü Türkiye'de satılan iPhone'lardaki menüler İngilizce. (doğrudur).

    Bluetooth'la başka bir cep telefonu ya da bilgisayara dosya aktarımı yapamazsınız. iPhone'un 'bluetooth' özelliğini sadece 'bluetooth' kulaklıkla kullanabilirsiniz. (iphone da drop diye bir program var, iphonelar arasında gönderim yapmakta. bluetooth da yakın zamanda çıkacak. Bu arada flash ve java desteği de yakında).

    Vodafone'dan alacağınız iPhone 3G'yi başka bir operatörün SIM kartıyla kullanamazsınız. Turkcell'den aldığınız ürünleri ise önce Turkcell'de aktivasyon yaptırmak şartıyla istediğiniz operatörde kullanabilirsiniz. (doğru)

    iPhone'u garanti kapsamı dışına çıkaracak kırma işlemini yaptırıp, üçüncü parti bir yazılım kullanmadan MMS (multimedya mesaj) gönderemezsiniz. (Doğru)

    Teknolojinin temel kavramlarından biri olan 'Kopyala-Yapıştır'ı dolarlar saydığınız iPhone'da yapamazsınız. Her şeyi, örneğin şifre tekrarlarını defalarca yazmak zorundasınız. (kopyala yapıstır jailbreak yapıldıktan sonra kısmi olarak yapılmaktad).

    İnternet sayfalarını dolaşırken, Flash'la hazırlanmış bölümleri göremezsiniz. Çünkü iPhone'daki Safari adlı web tarayıcısı Flash'ı hala desteklemiyor. (yakında geliyor flash).

    Açıkça söylemek gerekirse iphone, tam bir internet telefonu, kullanıcıların ayrıca bilgisayar ilede birlikte kullanabileceği (senkron edebileceği) bir telefon. Apple her zaman olduğu gibi ( imac lerde) iphone dada devamlı güncellemeler yayınlamakta.

    Yorum

    • apple
      Junior Member
      • 20-09-2004
      • 82

      #17
      Konu: İşte iPhone ile yapamayacağınız şeyler!

      isteyen arkadaşlara elimden geldiğince yardım edebilirim...

      Yorum

      • armonil
        Member
        • 05-06-2007
        • 758

        #18
        Konu: İşte iPhone ile yapamayacağınız şeyler!

        iPhone mu, Blackberry mi? Meraklısı için çok ilginç bir karşılaştırma!!!
        Dünyada üzerine en çok yazılıp çizilen telefon olma özelliğini kimselere kaptırmayan iPhone nihayet halkımızın hizmetine sunuldu.


        Konu cep telefonları olunca iPhone ile 'hangisi daha iyi' mukayeselerinde de Blackberry'i geçenin olmadığı biliniyor. Google arama motorunda 'iphone blackberry' yazacak olursanız ikisinin de adının geçtiği 27 milyon döküman gelecektir. Bunlar arasında en çok okunanlar da 'hangisi' türü mukaye notları. 'Teknolojik oyuncaklar'a olan ilgim (merak, düşkünlük, tutku, bağımlılık) ister istemez kullanıcı sınıflandırmasında beni -uluslararası jargonda- 'power user' diye bilinen bir grubun üyesi yapıyor.
        Neymiş bu grup pardon, çok merak ettik? 'Zor kullanıcı' diye dilimize uyarlayabiliriz:
        Teknolojik ürünü satın almadan önce reyondaki görevliyi deli ederler, satıcının bildiğinin yüz misli özellik biliyor olurlar ve tek tek sorarlar. Zor müşteridir! Cihazı zorlar! Mesela bilgi kitapçığında bu cihaz 99 ayrı işlem yapıyor yazıyorsa o 99 taneyi denemeden uyuyamayacağı gibi üç güne kadar 100'üncü işlemi buldum diye üretici firmaya e-posta atmazsa kendiyle problem yaşar.
        Gelelim mukayeseye...
        Alıştığın, severek kullandığın cep telefonu gibisi yoktur; almış olmak için almamak gerek. (Zor kullanıcının dediğini yap yaptığını yapma demişler!)
        Blackberry mi yoksa iPhone mu sorusuna en içten cevabım: İkisi de!
        Ben vazgeçemiyor, ikisini beraber taşıyor ve kullanıyorum. Ama hangisini hangi durumda kullandığıma dair tercihler konumlandırma açısından yardımcı olabilir:
        Görsel estetik açısından iPhone başka bir çizgide; Blackberry rahat ***ifli güvenli lüks bir aile otomobili ise iPhone da Ferrari! 1970'li yıllarda elinize bir Blackberry geçseydi, 'çok gelişmiş bir hesap makinesi herhalde' diye bir varsayım yapabilirdiniz ama IPhone için 'Uzaylılar düşürmüş olmasın'dan başka seçenek düşünmek zor olurdu.
        Video ve müzik özellikleri artık Blackberry'de var ama IPhone daha üstün. Hele iTunes kullanıcısı iseniz, hele hele iPod-iTouch kültürünüz varsa IPhone merdivenin sonundaki zirve oluyor. Telefon özellikleri anlamında ikisi de çok iyi telefon, IPhone'un yan özellikleri o kadar seçenek sunuyor ki bazen telefon olduğunu unutuyorsunuz. Gerçi iyi telefon. Öte yandan Blackberry'nin rehber özellikleri ve mesajdan numaraya aramaya geçişler gibi özellikleri çok daha kullanıcı dostu seçenekler sunmuyor değil.
        İnternette dolaşmak, web tarayıcısı açısından IPhone Blackberry'i katlar, arka cebine koyar. Mukayese kabul etmeyecek bir üstünlüğü var, hele ekranın dokunmatik olması ve parmakların bir cımbızlama hareketiyle yaptığı büyütme küçültmeler, 90 derece yatırınca geniş ekrana dönüşümler nefis gerçekten. İlk dört maddeye bakınca insan diyor ki...
        IPhone öne çıkıyor sanki.
        Sanki değil -bana sorarsanız- kesinlikle! Eh peki kardeşim neden Blackberry'den vazgeçemiyorsun, ikisini birden taşımadan edemiyorsun? Blackberry'nin onu benzersiz kılan öyle bir özelliği var ki yerini başka hiç bir uygulama/tasarım tutamıyor.
        Eğer mesajlaşmak, daha doğrusu kısa mesaj ve e-posta yazmak işiniz ve/veya hayatınızın önemli bir parçası ise... Yani siz cep telefonunu bir tür karşılıklı yazışan klavyeler olarak kullanıyorsanız Blackberry'den vazgeçmeniz diye bir olasılık düşüktür. Çok düşüktür hatta. Baştaki otomobil örneğine gelecek olursak Blackberry lüks aile arabası ve siz bildiğiniz direksiyonu çevirerek yol alıyorsunuz. iPhone ise gerçekten bir Ferrari ama mesajlaşırken vites koluyla kullanmanız gerekiyor (teşbihte hata olmaz demişler). Airbus pilotu olmadıkça insan zorlanıyor.
        Nedir?
        Blackberry işi biliyor, işi ***if haline getiriyor. Ama IPhone hayatın tadını çıkartmakta fark atıyor!
        ***
        Issız bir adaya düşecek olsam hangisi?
        Hımmm... Güneş enerjisiyle çalışanı!
        Birkaç yıl bekleyelim bakalım, yarışıyorlar bu konuda. MURAT BİRSEL -STAR

        Yorum

        • spawny
          Junior Member
          • 15-10-2008
          • 1

          #19
          Konu: İşte iPhone ile yapamayacağınız şeyler!

          sonuna kadar haklı aldım ve de pişmanım
          kardeşim i900 omnia aldı hala gözüm onda kaldı
          ben yandım sizlerde yanmayın :(

          Yorum

          • CDD
            Senior Member
            • 06-07-2005
            • 5289

            #20
            Konu: İşte iPhone ile yapamayacağınız şeyler!

            Kimde görsem yukarıda yazanları anlatıyorum şimdiye kadar sorduğum herkes cihazı kırdırarak kullananlar

            Yorum

            • poliselim
              Junior Member
              • 25-03-2006
              • 7

              #21
              Konu: İşte iPhone ile yapamayacağınız şeyler!

              Arkadaşlar bu süper bilgi paylaşımı için herkese teşekkür ederim inan bu bilgileri para ile arasanız bulamazsınız özellikle bu konuda bildiklerini esirgemeyen emek verip toplumu bilinçlendiren arkadaşlarıma içten teşekkür ederim.Saygılar

              Yorum

              • aavukatt
                Junior Member
                • 25-12-2004
                • 231

                #22
                Konu: İşte iPhone ile yapamayacağınız şeyler!

                IPHONE almaya ggerek de yok zaten saygılar

                Yorum

                • youness
                  Junior Member
                  • 27-12-2005
                  • 23

                  #23
                  Konu: İşte iPhone ile yapamayacağınız şeyler!

                  vazgeçtim bilgiler için teşekkürler

                  Yorum

                  • AMAZOOM
                    Junior Member
                    • 08-06-2006
                    • 58

                    #24
                    Konu: İşte iPhone ile yapamayacağınız şeyler!

                    iphonenin geniş ekranı,dokunmatiği harika..o özelliği bile diğerlerini sıfırlıyor..ben çok memnunum..tavsiye ederim....

                    Yorum

                    İşlem Yapılıyor
                    X