Bayanlara özel otomobil üretilecek

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    Bayanlara özel otomobil üretilecek

    Bayanlara özel otomobil üretilecek
    İran'ın en büyük otomobil firması Khodro, kadın sürücülere uygun özelliklerde araba üretileceğini bildirdi.

    The Guardian gazetesinin haberine göre, erkeklerin baskın olduğu bir kültüre sahip olan İran'da üretilecek bu yeni araçlar, uluslararası standartları karşılamasının yanı sıra, kadınların sürüş ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanacak.

    Otomobilde otomatik vites, elektronik park sensörleri, navigasyon sistemi, kullanımı kolay bir kriko, patlak ya da inmeye başlayan lastiği haber veren alarm ve pek çok 'kadınsı' özellik bulunacak. Kadınlara özel 'yumuşak' renklerde üretilecek olan araçlar, dişiliği yansıtan bir zerafetle dizayn edilecek. Ayrıca çocuk yolcular için çok sayıda eğlenceli 'işitsel' unsurlar yer alacak. Khodro, ilk bayan arabasını önümüzdeki yıl Haziran ayında, İran kadınlar gününde piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Samand modelinin bir parçası olan araç, Suriye ve Venezuela'ya ihraç edilecek.

    Firmanın yöneticilerinden Vahid Necefi, kadın sürücülerin hızlı bir şekilde artmasından ötürü böyle bir karar aldıklarını belirterek, "İhtiyaçlara göre hareket ediyoruz, kadınların sürüşteki gereklilikleri erkeklere göre farklıdır" dedi. Necefi, "Örneğin kadınlar alışverişe gider, çocuklarını okuldan alır. Bu yüzden bu araçlar diğerlerinden ayrılmalı, daha kadınsı ve çekici olmalı. Aynı zamanda kullanımı kolay olmalı" diye konuştu.

    CİHAN
    07.Ekim.2008 12:57:02
İşlem Yapılıyor
X