MULTIFEED UYDUCU HİKAYELERİ

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • uyducini
    Junior Member
    • 12-09-2008
    • 36

    MULTIFEED UYDUCU HİKAYELERİ

    Arkadaşlar ben İstanbul da oturuyorum. Maalesef çanak anten montajı, multifeed/çoklu aparat ve ince ayar yapabilecek uyducu bulamıyorum. Ya benim şansım yok ya da bu meslekte hakkıyla işini yapan usta sayısı çok ama çok az.

    Kurulu Sistem: 3 Adet çanak antenim 80lik. Turksat, Hotbird ve Astra. Üzerlerinde 2li LNB var.

    Malzeme olarak neyim var: RGB6 Bakır kablo ile eve 4 giriş hattım var. Ayrıca yeteri kadar 4lü LNBler ve 8li Dayzeğim ve 2 adet 3lü ve 2 adette 2li çoklu aparatım var.

    Ne İstiyorum: İnce ayar yapabilen çoklu aparat takmış ve bu konuda tecrübeli bir ustanın eve gelip keşif yapmasını ve bana MESELA: Şu 80 lik Astra çanağını Thor yapalım. Şu 80lık Hotbird çanağına çoklu aparat takalım ve Astra ile Sirius veya Nilesatı alalım. Diğer Turksat 80lık çanağı yine çoklu aparat ile Hellasat yapalım diyebilmesini istiyorum. Gerekirse bir çanak daha ilave edecek yerim var. Çanakları da yenilemek istiyorum. Yani 4 adet yeni çanak istiyorum. 105 cm üzerinde çanak kullanmak istemiyorum. İlla gerekiyorsa 1 adet 120lik ve bir adette 105 lik çanağa evet derim. Diğer 2 çanak 90lık veya 80lik olarak kalsın.

    Kısaca keşif yapacak ve bana maliyet çıkarabilecek ve yapacağı işe belli bir süre sahip çıkacak yani garanti verebilecek bir usta arıyorum. 4lü LNB kullanacağım için yalnızca 2 adet çanakta çoklu aparat kullanacağım. Geriye kalan 2 adet çanak antenimde ise görüntü kirliliğine sebep vermemek için birer adet 4lü LNB takılacaktır. Çanaklarım bahçededir ve bahçe duvarına monte edilmiştir. Çatıda işimiz yoktur.

    UYDUCU HİKAYELERİ
    Hikaye-1: Bulunduğum yerde Redline Bayiliği ve montaj yapan bir uyducu var. Bir gün uydu alıcım display de çalışıp TVde kanalları göstermeyince eve çağırdım. Maalesef arıza yapanın uydu cihazı olduğunu anlayamadı bana boşu boşuna kablo hattımı yeniletmek istedi. Uydu alıcımı servise götürüp tamir ettirdikten sonra ince ayar için üç defa dükkanına gitmeme rağmen bana dönüş yapmadı. Hep yaparız ederiz dedi. 3 defadan sonra onu arayıp tekrar çağırmam.

    Hikaye-2: Araba ile 10 dakikalık mesafede Next in Servis işini yapan başka bir uyducu var ilk telefon konuşmamda telefonda çok şey soruyorsun dedi. Bende konuşmadan olurmu? Konuşmadan birbirimize derdimizi nasıl anlatacağız dedim. Keşfe dahi gelmek istemedi. Şimdi bir müşteri geldi 1 saat sonra tekrar arayın dedi. Tekrar aradığımda telefona cevap veren çıkmadı. Israrla tekrar tekrar aradım ve ancak akşam çırakla konuşabildim. Telefon numaran gözüküyor ustaya söyleyeceğim dedi. Bir daha ses çıkmadı. Dönüş olmadı. Tekrar aramaya gerek yok.

    Hikaye-3: Araba ile 20 dakika mesafede Sunny Servisi var ilk gün çırakla konuştum telefon numaramı bıraktım fakat bana dönen olmadı. İkinci gün dükkanına bizzat gittim saat sabah 9: 30 a kadar dükkanına gelmedi. Bende işime gitmek zorunda olduğum için fazla bekleyemedim. Telefonla cepten aradım. Cevap vermedi geri dönüş dahi yapmadı. Tekrar aramaya gerek yok.

    Hikaye-4: Diğer uyducu ise Karaköy de meşhurmuş Goldmaster Ana Bayii tavsiye etti kefil olurum dedi. Bu uyducunun kartviziti var üzerinde Uydu Doktoru yazıyor . Keşfe gel ve en azından 2li LNBlerimi 4lü LNBlerle değiştir dedim. 3adet 2li LNByi 4lü LNB ile değiştirmek için benden 100 TL istedi. (Ben kendim de değiştirebilirim. Bana arabam yok deyince iyi niyetimden o zaman LNBlerimi değiştirir en azından yol ve yemek parası çıkar diye düşündüm. Normalde arabası olmayanın bana pek faydası yok. Çünkü ben kendi vasıtamla yalnızca 80lik çanak taşıyabiliyorum. Kendi arabası olmalıki bana gelirken mesala 120lik çanak ve diğer çanakları getirebilsin) Tekrar aramaya gerek yok.

    Bütün bu tecrübelerden sonra Bakır RGB6 kablosunu, 4lü LNBleri, 8li dayzekleri, çoklu aparatları ve de konnektörleri kendim aldım evden bahçeye kabloları ben çektim ve Elektrik işi yapan birini çağırıp çanak antenleri onunla bahçe duvarına monte ettik. Elektrikçiye ben tarif ederek diyzek bağlantılarını yaptık. Ben cep telefonumla evden abimi arayarak çanak antenlerin yönlerini ayarladık. Abim evde uydu alıcısının sinyal seviyesine bakıyordu. Şimdi sinyal kuvvetlendi dediği yerde çanak anteni ben ve Elektrikçi sabitliyorduk. Son durum Turksat 3A=280 civarı. Hotbird=1300 civarı. Astra=340 civarı.

    Bu mesajın başında anlattığım yeni çoklu aparatlı sistem için birini arıyorum. Keşif yapmaya gelecek uzaktan gelir ve fiyatta anlaşamazsak en azından 3adet 2li LNByi 4lü LNB ile değiştirsin. Bu iş için en fazla 40TL verebilirim. Daha fazlası fahiş fiyat olur.

    Bir süre daha birini aramaya devam edeceğim. Baktım olmadı bir tane uydu yön bulucu alıp ayarlarını da kendim yapacağım ve konu komşuya da bedava hizmet vereceğim. Çok meraklı olduğum için değil mecbur olduğum için yapacağım.

    Uyducu Hikayelerinin hiçbirinde isim vermedim gerekte yok. Dolayısıyla hiçbir uydu montajcısının alınıp cevap vermesine de gerek yok. Şahıslarla işim yok. Tek amacım işimin yapılması. Duyarlı, anlayışlı, tecrübeli ince ayar yapabilen, multifeed/çoklu aparat takmış ve yaptığı işi severek yapan bir uyducu arıyorum. Duyurulur. Bana özel mesajdan ulaşabilirsiniz. Piyasa fiyatlarından haberdarım fahiş fiyat verecekler hiç yazmasınlar.

    Arkadaşlar tavsiyelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ediyorum.
  • fullcontrol
    Erkan
    • 06-06-2004
    • 2503

    #2
    Konu: MULTIFEED UYDUCU HİKAYELERİ

    ilginç seneler önce benimde başımdan çok olay geçti bu şekilde çok müşteri var ne yazıkki bide iyi tarafı var çatılarda anten takarken mangal ızgara çok yedim komşu binalarından

    Yorum

    • ozkandonmez
      Administrator
      • 30-12-2002
      • 47395

      #3
      Konu: MULTIFEED UYDUCU HİKAYELERİ

      @uyducini,

      Malesef bizim yıllardan beri bangır bangır bağırdığımız sadece uydu sektöründe değil hemen hemen tüm sektörlerdeki servislerin çok kaliteli olanların yanında onlardan sayısı daha fazla kalitesiz ben servisim diye ortaya çıkanlar var.

      Bu kişiler sırf karşısındakinin tercübesizliğinden istifade edip hep para alıyor hemde yaptıkları işin kalitesi olmuyor.

      İstanbuldan tanıdığımız bir arkadaşımız var, sayfa sonunda desteklediklerimiz bölümünde de linki vardır, arayın görüşün selamımızı söyleyin yapabilecek bir şeyi varsa apar.

      adresi aşağıdadır

      h ttp://www.uyduariza.com/
      Son düzenleme ozkandonmez; 07-11-2008, 00:41.
      Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



      HAYDI IPTV YAPALIM

      TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

      LÜTFEN OKUYUN

      Yorum

      • blackjack8696
        Junior Member
        • 31-12-2008
        • 18

        #4
        Konu: MULTIFEED UYDUCU HİKAYELERİ

        yazık şu ülkennin haline arkadaşın dediği gibi şu sahte servis anlayışı bütün sektörlerde var hemen hemen .piyasada uyducu diye geçinen adamlar çok bunların bide dükkanları var ama gel delelim adam 90 lık çanağı zor takıyor.diseqc motorluyu falan nasıl kursun.malesef piyasada böyle adamlar çok.sen yine en iyisini etmişin kardeşim herşeyi hemen hemen kendin kurmakla en azından hem bişey öğrenmiş ve tecrübe edinmişindir.

        Yorum

        • rekenan
          Junior Member
          • 28-07-2006
          • 144

          #5
          Konu: MULTIFEED UYDUCU HİKAYELERİ

          Biraz daha zorlayıp çoklu sistemide kendin kur derim(benim gibi).
          çoğu uyducular 3. anteni kurmakta bile zorlanıyorlar.
          Alışmışlar 42 e 13 e ye okadar

          Yorum

          • serkan3462
            Banned
            • 02-07-2008
            • 35

            #6
            Konu: MULTIFEED UYDUCU HİKAYELERİ

            dostum uyducini isyanına katılmamak elde deyil benimde zamanında bu acemi uyducuyum diyenlerle başım agırmıştı adamlar alışmışlar turksat hatbort kurmaya zora gelemiyorlar sana bir örnek veriyim 3sene önce uyducuya gidip astrayı kaca kurarsınız dedim adam ne söyledi biliyormusun tam 700.milyon demişti o zaman peki hispasatı kura biliyormusun dediyimde adam dediki o hangi uydu duymadım ismini demezmi bende adamın suratına güldüm adam anlamıştır ne söylemek istediyimi ortalıkta cok kazıkcı ve acemiler var 25ytl uydu sinyal bulucular var al kimseyede muhtac kalma kardeş

            Yorum

            • varedero
              Member
              • 23-12-2005
              • 501

              #7
              Konu: MULTIFEED UYDUCU HİKAYELERİ

              ne demişler ''kötü komşu adamı mal sahibi edermiş''

              kolay gelsin..

              Yorum

              • SEVMEK46
                Senior Member
                • 28-10-2004
                • 6710

                #8
                Konu: MULTIFEED UYDUCU HİKAYELERİ

                İStanbul da uyducu dukkanı mı kursam ne yapsam

                Yorum

                • aykut025
                  Banned
                  • 14-12-2004
                  • 560

                  #9
                  Konu: MULTIFEED UYDUCU HİKAYELERİ

                  biz kurdukda ne oldu bide işin öbür tarafı var hele bide benim gibi kırsalda hizmet verip ayakda kalmaya çalışırsan vay haline neyseki kapadım yukardaki arkadaşa canı gönülden katılıyorum istanbulda işi bilenlerin haricinde bilmeyenler daha çok örnegin eline bir satfindir alan kendini uyducu sanıp işyapıyor senin 30 taktıgın çanagı 15 e takıyor vergi felan verdigi yok dükkanı yok tabi bide dükkanda anlaşıp işe gidersin örnegin çanak takılacak anlaştın 30a gidip işini yaparsın ve adam çıkarıp kardeş 20 ye helalşek demezmi sonrası malum .... olayı oluyor ben anlamadım bu nasıl bir döngüdür
                  bir tarafta işini yaptırmaya çalışan müşteri bir tarafta işini yapıp parasını alamayan dükkan sahibi ben dükkanı 3000 ytl alacaklı olarak kapattım ama alıp alamyacagımda meçhul

                  Yorum

                  • ksaltik
                    Junior Member
                    • 03-11-2005
                    • 54

                    #10
                    Konu: MULTIFEED UYDUCU HİKAYELERİ

                    beylikdüzünde bende arıyorum ama hem hakkını verecek ama fiyatlarda da öyle uçmayacak. multifeed takıcam derken tekli feed fiyatına getirmeyecek olayı.....varsa beklerim

                    Yorum

                    • beksy
                      Junior Member
                      • 27-09-2009
                      • 254

                      #11
                      Konu: MULTIFEED UYDUCU HİKAYELERİ

                      uydu anteni kuranlarda haklı şimdi müşteri ne istiyor net yayın olsun değilmi? türksatı kuruyorsun sonra kimseye türkçe yayınlar yetmiyor ikinci uyduyu istiyorlar ikinci anteni kurduranların %99 kişi xxx kanallar için istiyor hotbird uydusu şifreleme yöntemi değiştikten sonra yeni çanak kurduranlar tek çanak kurdurmaya başladı.

                      Yorum

                      • Markus_Schulz
                        Member
                        • 16-10-2005
                        • 854

                        #12
                        Konu: MULTIFEED UYDUCU HİKAYELERİ

                        yukarıdaki arkadaşın sorunu giderilmişdir konu kapatılabilir saygılar...

                        Yorum

                        • SEVMEK46
                          Senior Member
                          • 28-10-2004
                          • 6710

                          #13
                          Konu: MULTIFEED UYDUCU HİKAYELERİ

                          Originally posted by Markus_Schulz View Post
                          yukarıdaki arkadaşın sorunu giderilmişdir konu kapatılabilir saygılar...
                          Kapandi :cool:

                          Yorum

                          İşlem Yapılıyor
                          X