Korax Uydudan Güncellemeli USB+PVR, X500-X550-X600-X650-X700-X750, Modelleri!!!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • GeNeRaL
    Member
    • 20-02-2008
    • 2446

    Korax Uydudan Güncellemeli USB+PVR, X500-X550-X600-X650-X700-X750, Modelleri!!!

    Sayın Korax kullanıcıları, 10.10.2011 tarihleri itibariyle, sizlere daha iyi hizmet vermek için Ota güncelleme frekansımızı değiştirmiş bulunuyoruz. Yeni güncelleme (OTA) frekansı Turksat 3A uydusu 11996 V (dikey) 27500 olup, bugünden itibaren güncellemelerinizi bu frekanstan yapabilirsiniz.

    Güncelleme (OTA) yapabilmeniz için, Menu tuşuna basın. Ayarlar/OTA Güncelleme bölümüne gelin ve OK'e basın, OTA Güncelleme'ye gelin OK'eye basın, Yazılım Güncelleme'nin üzerinde VOL> (Ses Açma tuşuna) basarak, Güncel yazan yeri Ayar yapın ve OK'e basın. Frekans bölümünü 11996 yapın, Sembol Oranı'nı 27500 yapın, Polarizasyon Yatay (Horizontal) olarak kalacak, X-500, X-550 pidi (792), X-600,-650 Pidi (793), X-700, X-750 pidi (794) olmalı aşağı inip Tamam'a basın. Tekrar Yazılım Güncelleme'yi, VOL> (Ses açma tuşuyla) Güncel yapın ve OK'e basın, yeni frekanstan cihazınız OTA güncelleme yapmaya başlayacaktır, bekleyiniz.

    MTV Turkiye veya Animex (11996 frekansındaki kanallar) nin sinyal seviyesine iyi bakın. Bu kanallar çekmiyor veya sinyali yok ise, OTA güncelleme frekansı burası olduğundan, OTA Güncelleme yapamazsınız. Bu kanalların sinyalini iyi ayarlatmalısınız, montaj yaptırırken.. Ota Güncelleme aktiftir. 3 ila 12 dakika arasında yapar..

    Uydudan Yazılımı Nasıl Yüklemelisiniz?
    Yazılımları, kanalları, k eyleri yüklemeniz için, herhangi bir kanalı izlerken, kumandanızdaki Menü tuşuna basın, Ayarlar/OTA Güncelleme yazan yerin üzerine gelip, kumandanızın ortasındakidaki OK.ey tuşuna basın, ekrana GÜNCEL yazar, ve tekrar OK.ey tuşuna basın, cihaz yazılımı uydudan aramaya başlar. 1-3 dakika arasında yukarıdaki çizginin dolduğunu göreceksiniz, kendisi % 100 olunca, Tamam (Kumandanızdaki kırmızı tuş)a basın Günceleme başarılı yüklemek istermisiniz diye soracak, Klavyeyi VOL< (ses kısma tuşu) ile EVET üzerine getirin ve OK.eyleyin. Ve orada seçenek açılır. Hepsini alacaksanız TAMAM dersiniz işlem biter, ( 3 Adet kutucuk açılır. İlk baştaki Ana yazılım, İkinci kutucuk Kanal Listesi, Son kutucukta K ey Listesidir. Almak istemediğinizin üzerine gelip, OK. tuşuna baarsanız, almazsınız.) cihaz kapanır, kendiliğinden açılır, kanallarınız, yazılımınız ve enson k eyler cihazınıza yüklenmiş olur. Yükleme sonucunda almak istemediklerinizin üzerine gelip, OK.eylerseniz kaldırır almazsınız istemediklerinizi.



    Ota Güncelleme Yapmıyorsa Yazılım Atabilmeniz için.....
    Aşağıya enalta, Ota güncelleme yapmanız için yazılım veriyorum. Cihazınız eğer
    Korax X- 600, 650, 700, 750, Smartbox 10000, Smartbox 15000, modellerinden hangi modelse onun yazılımını indirip, zip ten çıkarın usb nize gönderin ve cihazdan Menü, Usb listesini Ok.eyleyin, cihazınızın yazılımını ok.eyleyin ve yazılımı cihazınız alır, Ota güncellemeye hazır hale gelir.

    Eğerki cihazınız X-500 veya X-550 modeli ise Loaderi ve yazılımını Pcnize indirip, Rs-232 kablo aracılığıyla yüklemelisiniz. Loaderi ve yazılımı Pc nizin masaüstüne atıp, zipten çıkarın. Rs-232 kablosunun bir ucu pc nize bağlı, diğer ucu cihazınızın arkasına abğlayın ve cihazı fişten çekili tutun. Masa üstündeki zipten çıkan Loader (30 edit ch)i tıuklayıp açın, ve UpGrade Application'u tıklayın ve yazılımı seçip tıklayın ve cihazınızı hemen fişe takın yazılımı aldığını cihazın ekranından görebilirsiniz. yazılımı tamamlayana kadar hiçbirşey yapmayın. Yazılım bitince cihazınız artık Ota güncelleme yapabilir.

    Not: Cihazlarınızda karışıklığa sebep olacak işlemler yaparsanız, Menü, Kurulum bölümüne girip, Fabrika ayarlarına EVET derseniz, cihazınız en son almış olduğunuz, Yazılım, Kanal listesi ve K ey listesini hafızasında tutar. Yada Ota Güncelleme yapabilirsiniz yeniden..


    56. ICTIMAI TV den Galatasaray Ve Fenerbahçe'nin UEFA kupası maçlarını İzleyebilirsiniz. Bu kanal şifrelendiğinde İzlemeniz için HER ZAMAN İLK OLARAK, 55.ncı Kanal ICTIMAI FEED kanalının üzerinde 3-5 Saniye bekleyip, 56. nci Kanal ICTIMAI TV ye geçin açılır.

    58.ncı kanala İDMAN TV eklenmiştir. İdman Tv Avrupa Ligleri, İngiliz, İtalyan ve İspanya liglerinin maçlarını canlı yayınlamaktadır. Bütün yayın akışı Spor kanalıdır. Eğerki Idman tv şifreli yayında ise direk açmazsa, HER ZAMAN İLK OLARAK, bir kereye mahsus 57. nci IDMAN FEED kanalının üzerinde 3-5 SANİYE bekleyin ve 58.IDMAN ye geçerek izleyebilirsiniz. Feed kanalların hemen önlerine alınmıştırki, herzaman kolaylık sağlasın sizlere.


    60.LIDER TV Hotbird'den eklenmiş olup, Şampiyonlar Ligi ve İspanya Ligi maçları yayınlamaktadır. 60.LIDER TV yi izlemek için, açılmazsa, HER ZAMAN İLK OLARAK, 59.LiDER FEED kanalına gelin 3-5 saniye bekleyerek, 59.Lider Tv yi izleyebilirsiniz..

    X500 FTA, X550 FTA, X600 FTA+USB+PVR, X650 FTA+USB+PVR, X700 CAS+USB+PVR, X750 CAS+USB+PVR modelleri olarak altı modeldir.


    Kx-X500 Fta, Kx-X600 Fta+Usb+PVR, Kx-X700 Cas+Usb+PVR modelleri kasa olarak GRİ paneller,




    Kx-X550 Fta, Kx-X650 Fta+Usb+PVR, Kx-X750 Cas+Usb+PVR modelleride SİYAH kasa olan modelleridir.




    Bu modellerde Uydudan yazılım, kanal listesi ve K ey listesini otomatik olarak, cihazınızı fişinden çıkarmadan, güncelleyebilirsiniz.

    Ayrıca Usb+PVR özelliği çeşitliliklerle mevcuttur. 4 şekilde PVR (Kayıt) yapma imkanınız vardır.


    Birinci seçenek olarak,
    izlediğiniz kanalı kayıt yapabilirsiniz. Mesela ATV izlerken, Usb niz cihaza takılırsa, Kumandanızdaki REC tuşuna basarsanız cihaz kayıt yapmaya başlar. Exit tuşuylada kayıttan çıkar.

    İkinci seçenek olarak,
    izlediğiniz kanalın TP' sindeki başka bir kanalı kayıt yapabilirsiniz. Mesela KanalD izlerken, Star kanalını veya Cartoon Network kanalını kayıt yapar, ne zaman yeter derseniz, exit tuşuyla çıkarsınız, kayıtı biter.

    Üçüncü seçenek olarak,
    EPG bölümündeki yayın akışında OK.eylediğiniz yayını kayıt edebilirsiniz. Mesela Lig Tv de maç yayınını OK.eylerseniz, PVR otomatik olarak hafızaya alır. Maç başlarken (Tv Kapalıda olsa) devreye girer, maçı kaydeder, maç bitince kapanır..

    Dördüncü seçenek olarakta,
    rezerveli 10 adet Kayıt imkanınız vardır. Mesela herhangi bir gün, herhangi bir saatte, herhangi bir kanaldaki yayını ne kadar kayıt yapmak isterseniz, onları hafızaya alır, ne zaman isterseniz izleyebilirsiniz.
    Yani evden ayrılırken, akşam maç var diyelim ; Maç saatini, süresini ve kanalını cihaza yazarsınız. Televizyon kapalıda olsa, cihazınız açılır, yayını Usb'ye hafızaya alır. Süresi tamamlanınca, cihazınız otomatik olarak kapanır. Daha sonra diğer Rezerve yaptığınız yayın varsa onuda, istediğiniz süre için kayıt yapar, tekrardan cihazınız kapalı hale gelir. Bu modeller, USB Hardisc' ide desteklemektedir.

    Ayrıca Cd nizdeki herhangi bir filmi, T/S formatıyla, basit bir şekilde, çevirip, USB nize yollarsanız, cihazınıza takıp seyredebilirsiniz. Veya PC' nizdeki herhangibir görüntüyüde bu şekilde USB nize T/S formatıyla attığınızda, her zaman izleme imkanına sahip olabileceksiniz..

    CAS modeli dediğimiz, cihazda modul yerleşik olarak, her türlü kartları açan modeldir.
    Cihazlarda, renk, kontras, parlaklık ayarlarını yapacağınız bölümde mevcuttur..Ekrandaki görüntüden başlayıp, sıralı olarak, 9- 12-16 adet seri görüntülü taramaktadır.. Hangisinin üzerinde OK.eylerseniz, görüntü büyümektedir..
    Yine bildiğiniz gibi, TV kanallarınız Turksat-Hotbird-Sirus-Thor uyduları olarak sıralanmış düzenli şekilde, cihazınıza uydudan gönderilecektir..
    Diseq C bağlantısında LNB1, Hotbird'ü LNB2, Sirus'u LNB3, Thor'u LNB4 olarak ayarlayın..

    Cihazların, kayıt süreleri, sizdeki USB yada USB'li Harddisc'inize bağlı. Yani 8GB bir USB alırsanız, yaklaşık 5-6 saat kayıt yapabilirsiniz. 80GB USB harddisc alırsanız 50-60 civarında kayıt yapar. 8GB USB ler, yaklaşık 30-40 ytl civarında sanırım. Cihaz 24 saatten fazla kayıt yapabilir yani, onda sorun yok.
    Şuan için USB alacaklar kingstonmarkayı tercih etsinler, USB harddisk alacaklarda Fat32 formatında olanları tercih etsinler. Bunlarda sorun yok. Diğer Usb leri yazılımla tanıtıldıktan sonra almanızda fayda vardır. Veya alacakları USB'yi veya USB harddisc'i denemek amaçlı, olmazsa, geri iade etmek şartıyla, veya cihazı götürüp uydu olan bir yerde deneyip almalarında, baştan yanılmamak için yapmalarında fayda vardır.

    NOT: Eğerki cihazı karışık bir hale getirdi iseniz, Menü, Kurulum bölümüne gelin, Fabrika ayarlarını evet yapıp, OK.eylerseniz, uydudan aldığınız en son kanal, K ey ve Yazılımınız cihazınıza tekrardan yüklenir. Kanalları silseniz dahi yeniden gelir bu şekildede..
    Ekli Dosyalar
    Son düzenleme GeNeRaL; 02-12-2011, 16:59.
  • kaosmena
    Junior Member
    • 01-03-2007
    • 13

    #2
    korax-uydudan-guncellemeli-x500-x550-x600-x650-x700-x750-

    korax.com.tr yapım aşamasında ve bilgi alamıyoruz kx-600/650 hangi cihazlarla muadildir yada başka bir bilgi varsa paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.

    Yorum

    • GeNeRaL
      Member
      • 20-02-2008
      • 2446

      #3
      Konu: korax x600/650 hakkında

      Originally posted by kaosmena View Post
      korax.com.tr yapım aşamasında ve bilgi alamıyoruz kx-600/650 hangi cihazlarla muadildir yada başka bir bilgi varsa paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.
      Sayın kaosmena, bu cihazlar yeni, hiçbir cihazın muadili değildir, Korax'ın ürünüdür. Yukarıya yazdım ne özellikler taşıdığını.
      BURADAN okuyabilirsiniz

      Yorum

      • kaosmena
        Junior Member
        • 01-03-2007
        • 13

        #4
        Konu: korax x600/650 hakkında

        kusura bakma seni açılan konuyu henüz gördüm ilginize ve yardımlarınıza teşekkürederim cihazı alırsam ayrıntılı bilgi veririm . TEŞEKKÜRLER

        Yorum

        • GeNeRaL
          Member
          • 20-02-2008
          • 2446

          #5
          Konu: korax x600/650 hakkında

          Originally posted by kaosmena View Post
          kusura bakma seni açılan konuyu henüz gördüm ilginize ve yardımlarınıza teşekkürederim cihazı alırsam ayrıntılı bilgi veririm . TEŞEKKÜRLER
          Rica ederim, Sayın kaosmena ne demek.. Hayırlısı olsun elbette..

          Yorum

          • rehabir
            Junior Member
            • 25-08-2008
            • 7

            #6
            Konu: İşte Uydudan Güncelleyen Yeni Korax Uydu Cihazları !!!

            GÜZEL REKLAMINI YAPMIŞSINDA NERDEN BULACAZ BU CHZLARI HİÇ BİR SİTEDE SATIŞI YOK

            Yorum

            • storm29
              Junior Member
              • 09-10-2005
              • 19

              #7
              Konu: korax

              sayın general korax57700 cas+usb modelini temmuz ayında aldım.satıcı bilinçli olarak uydudan güncelleme ve usb kayıt özelligi oldugunu söyledi.eve gidince bu özelliklerin olmadıgını gördüm.tesadüfen internette sizin desteginizi buldum.cihazı iade etmedim.yazılımlarla bu özelliklerin cihaza eklenecegini umuyordum ama malesef yeni modelleri çıkarmışlar.
              Son düzenleme ciyo; 14-11-2008, 16:44. Reason: fiyat bilgisi var, onu sildim

              Yorum

              • ATAMERT72
                Junior Member
                • 29-10-2005
                • 209

                #8
                Konu: İşte Uydudan Güncelleyen Yeni Korax Uydu Cihazları !!!

                üstat acaba eski cihazlara uydudan güncellemeözelliği mümkün olabilir mi? sayenizde fanatik koraxcı oldum. 5 arkadaşıma aldırdım. şu an teşekkürleri kabul ediyorum

                Yorum

                • bulenttuncer79
                  Junior Member
                  • 22-09-2008
                  • 9

                  #9
                  Konu: korax

                  sayın general bende bu özellikler var diyerek aldım cihazımı 2 ay önce cihaz 56600fta+usb tabiiki acemiliğimizde oldu katoloğunu okumadık sizden isteğim bu programları yeni özellikleri bizim cihazlara usb bellek yardımıyla atamazmıyız yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkürler

                  Yorum

                  • mustafatek
                    Junior Member
                    • 26-02-2005
                    • 128

                    #10
                    Konu: İşte Uydudan Güncelleyen Yeni Korax Uydu Cihazları !!!

                    selam gerçekten tavsiye ediyormusnuz bende almayı düşünüyorum.

                    Yorum

                    • ototorlak
                      Junior Member
                      • 22-10-2005
                      • 219

                      #11
                      Konu: İşte Uydudan Güncelleyen Yeni Korax Uydu Cihazları !!!

                      General üstad,

                      Korax'ı seviyoruz.En çok da senin gibi değerli bir arkadaşın desteğini kazandığımız için Korax'ı seviyoruz.

                      Son günlerde ben de de bir PVR merakı başladı.Hatta Goldmaster'da böyle bir cihaz var,fiyatı da hesaplı.Onun hakkında bilgi toplamaya çalışıyordum.İlaç gibi geldin.

                      Fiyatları konusunda da şöyle üç aşağı-beş yukarı açıklama yapar mısın.Şimdiden teşekkürler.

                      Yorum

                      • reyyy
                        Junior Member
                        • 06-06-2007
                        • 4

                        #12
                        Konu: İşte Uydudan Güncelleyen Yeni Korax Uydu Cihazları !!!

                        Originally posted by ototorlak View Post
                        General üstad,

                        Korax'ı seviyoruz.En çok da senin gibi değerli bir arkadaşın desteğini kazandığımız için Korax'ı seviyoruz.

                        Son günlerde ben de de bir PVR merakı başladı.Hatta Goldmaster'da böyle bir cihaz var,fiyatı da hesaplı.Onun hakkında bilgi toplamaya çalışıyordum.İlaç gibi geldin.

                        Fiyatları konusunda da şöyle üç aşağı-beş yukarı açıklama yapar mısın.Şimdiden teşekkürler.
                        Hayırlısı olsun..
                        Son düzenleme reyyy; 11-11-2008, 16:01.

                        Yorum

                        • GeNeRaL
                          Member
                          • 20-02-2008
                          • 2446

                          #13
                          Konu: İşte Uydudan Güncelleyen Yeni Korax Uydu Cihazları !!!

                          Originally posted by ototorlak View Post
                          General üstad,

                          Korax'ı seviyoruz.En çok da senin gibi değerli bir arkadaşın desteğini kazandığımız için Korax'ı seviyoruz.

                          Son günlerde ben de de bir PVR merakı başladı.Hatta Goldmaster'da böyle bir cihaz var,fiyatı da hesaplı.Onun hakkında bilgi toplamaya çalışıyordum.İlaç gibi geldin.

                          Fiyatları konusunda da şöyle üç aşağı-beş yukarı açıklama yapar mısın.Şimdiden teşekkürler.
                          Sevgili Arkadaşlar, İçiniz rahat olsun. Elden gelen destek her makinaya verilecektir. 56000 serilerinede uydudan güncelleme imkanı, yapılmaya çalışılıyor, olabilirse verilecektir ... Kimsenin pişmanlık duymasını istemem şahsen. O yüzden destek tam olarak her modelede aynı derecede verilmeye çalışılmaktadır.. Elde bir imkan varsa tabiiki herkesi faydalandırmak güzeldir. Buradan verilen destekte aynen devam edecektir, hepinize teşekkür ederim

                          Yorum

                          • ciyo
                            Member
                            • 07-05-2004
                            • 1494

                            #14
                            Konu: İşte Uydudan Güncelleyen Yeni Korax Uydu Cihazları !!!

                            Arkadaşlar, uzun çalışmalar sonucunda piyasaya sürülen bu yeni modelleri gerçekten tavsiye ederim, herşey uydudan, oturduğunuz yerden. PVR özelliği de çok güzel. Memnun olacağınıza eminim.

                            Yorum

                            • antepsin
                              Junior Member
                              • 09-01-2007
                              • 113

                              #15
                              Konu: İşte Uydudan Güncelleyen Yeni Korax Uydu Cihazları !!!

                              Sayın General 1 sene önce sayın Ciyo arkadaşımızın verdiği bilgiler doğrultusunda Korax cihazlar için güzel gelişmeler olacağı bilgisi verilmiş idi.Hatırlarsak geçmiş yazılarımızı bizim cihazlarımız için uydudan yazılım güncelleme ve usb'ye uzun süreli kayıt yapabilme özellikleri eklenecekti.Fakat o günden bu yana hiçbir ses çıkmadı.Hatta defalarca yazılıp çizilmesine ve sorulmasına rağmen.Bende kaç defa gelişmelerin ne durumda olduğu sormuş fakat hiçbir şekilde yanıt alamamıştım.Tabi böyle güzel gelişmelerin olması bizi çok sevindirmişti.Zaten güzel destek görüyorduk.

                              Fakat şimdi üzülerek görüyorum ki işin her zaman olduğu gibi ticaret yönü ağır basıyor.Yeni bir cihaz yeni özellikler dolayısıyla yeni satışlar.Ben Korax cihazını aldığım zaman onlarca cihaz uydudan otomatik güncelleştirme yapabiliyordu.Ama ben Korax tercihi yaptım.Bunun en büyük sebebi ise satış sonrası cihaza verilen destek idi.Diyeceksiniz ki bu güne kadar destek almadınız mıCevap vereyim fazlasıyla aldım.Ama şu an kendimi biraz kandırılmış hissediyorum.Cevap olarak yazmışsınız "yapılabilirse 56000 serisi cihazlarada yapılacak" diye.Sizce bunu yapmak zor bir iş mi ? Eğer zor ise Korax cihazlarının bu serileri satılırken çok fazla özelliği olduğu ve gelişen teknolojik durumlara göre sürekli yenileneceği hem siz hemde satıcılar tarafından söyleniyordu.Verilen vaatlere rağmen hiç bir gelişme olmaması bir de üzerine yeni bir cihaz çıkarılması benim böyle düşünmemi sağlamıştır.Şimdi ben bzenim cihazımda olmasını isteğimin ve gerçekleşeceğini ümit ettiğim bir çok özelliği yeni cihazda görüyorum.

                              Tabi bunlar benim düşücelerim hissettiklerim.Hiç bir şekilde kötülemek maksadıyla yazılmadı.Benim kendi eleştirel yaklaşımım.Biraz üzüntümü dile getirdim.Ne yapmalıyım bu özelliklere kavuşmak için elimdeki cihazı hiçe sayıp yeni cihazı mı almalıyım.56000 serisi cihazlar için de artık bundan sonra yenilik getirileceğini sanmıyorum.Saygılarımı sunarım.
                              Son düzenleme antepsin; 11-11-2008, 17:19.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X