Heroes yeni bölümleriyle CNBC-e'de

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Heroes yeni bölümleriyle CNBC-e'de

    Kahramanlar dönüyor


    Kötülük neredeyse iyilik orada savaşacak. Tarafını seç... Heroes, yeni bölümleriyle 30 Kasım’dan itibaren CNBC-e’de.


    Kahramanlarımız yeni maceralarıyla 30 Kasım'dan itibaren CNBC-e'de. Öncesinde ikinci sezon tekrarıyla hafta içi 18:10'da...





    NTV-MSNBC
    Güncelleme: 15:08 TSİ 17 Kasım 2008 Pazartesi


    İSTANBUL - İkinci sezonu grev nedeniyle kısa kesilince yeni bölümleri daha da büyük heyecan ve merakla beklenen Heroes sonunda başlıyor. Üçüncü sezon öncesi hafızamızı tazeleyelim.
    İçinizden bir ses diğerlerinden farklı olduğunuzu mu söylüyor? Sürdürdüğünüz yaşantınız, düzenli gidip geldiğiniz işiniz dışında başka bir amacınız olduğunu mu hissediyorsunuz? Size bilemeyiz ama onlar öyle hissediyordu. Dünyanın dört bir köşesinde, birbirinden farklı hayatlar yaşayan bir grup insan, sahip oldukları özel güçleri kullanacakları o özel anın gelmesini bekledi. Zamanı geldiğinde de Ponpon kızı ve dünyayı kurtarmak için yola koyuldular. Kahramanlarımızı, bu yolculukta kimi zaman kaderin cilvesiyle kimi zaman da sahip oldukları muhteşem güçlerin etkisiyle yollarından saptılar.

    Birinci sezonun finalinde, Peter Petrelli’nin Sylar ile New York’taki karşılaşması sırasında nükleer bir ateş topuna dönüşmesini izlemiştik. Gördüğü her fiziksel hareketi gerçekleştirebilen Monica Dawson da Petrelli’nin ateş topuna dönüşmesine şahit olmuştu. Bu sırada Meksika’da cinayetten aranan Alejandro ve Maya Herrera ise Mohinder Suresh’e ulaşabilmek için Amerika sınırını geçmeye çalışıyordu. Yeni karakterler yeni keşfettikleri güçleriyle uğraşırken, eski kahramanlarımız için hayat devam ediyordu. New York’taki patlamadan sonra Peter Petrelli, İrlanda’da hafızasını kaybetmiş bir şekilde ortaya çıktı. Dizinin en sevilen karakterlerinden Hiro Nakamura, idolü Takezo Kensei’yi bulmak için feodal sistemin işlediği 17. yüzyıl Japonyası’na bir yolculuk yaptı. Bu yolculuk onu, idolünün alkolik bir İngiliz olduğu gerçeğiyle yüzleştirdi. Hiro hayal kırıklıklarıyla mücadele ederken Claire Bennet ve ailesi California’ya yerleşti, Matt Parkman ile Mohinder Suresh psişik güçleri olan ve birbirinden korkunç kabuslar yüzünden acı çeken minik Molly Walker’a vasilik etmeye başladılar.
    heroes.cnbce.com

    ÖLÜMCÜL VİRÜSÜN PEŞİNDE
    İkinci sezon, birbirlerinden bağımsız bir şekilde güçlerinin anlamlarını kavramak ve onlarla neler yapabileceklerini keşfetmeye çalışan kahramanlarımızı, sınır tanımaz bir salgına dönüşebilecek ölümcül virüsten dünyayı kurtarabilmek için yeniden bir araya getirmişti.
    Ancak cevaplanmamış pek çok soru, gelecekte nasıl sonuçlar doğurabileceği bilinmeyen olaylar ve Niki ile Nathan gibi karakterlerin akıbeti belirsiz bir şekilde sonlanmıştı.

    Peki ikinci sezon kime yaradı? Tabii ki Peter Petrelli’ye. Onun için müthiş bir sezondu. Yeni saç kesiminin yanı sıra şirin bir sevgili edinen Peter, birbirinden değerli pek çok yeni yetenek kazanmayı da ihmal etmedi.

    Kimin için kötüydü? İşler Petrelli ailesi için pek yolunda gitmemişti. Nathan bir alkoliğe dönüşüp yüzünün büyük bir bölümünü kaplayan bir sakal bıraktı ve en önemlisi vurulmuştu. Angela, Matt Parkman’a telepati yoluyla, kendi öz oğlunu, yani Peter’ı öldürmesini söyleyerek soğuk ve hesapçı yüzünü gösterdi.

    Sezonun kahramanı Niki’ydi: Monica’yı kurtarmak için yanmakta olan bir binaya hiç tereddüt etmeden giren, üstüne üstlük bunu yaparken güçlerini kaybetmiş olan Niki, ikinci sezonun tartışmasız kahramanı oldu.

    Sezonun kötü adamı Monroe: Sylar güçleri elinden alınmış olsa da hala son derece ürkütücü ve kötüydü. Şirket de alışıldık oyunlarını sürdürdü ancak sezonun en kötü adamı daha önce Takezo Kensei olarak bilinen Adam Monroe. Çünkü dünyayı kasıp kavuracak Shanti virüsünü yaymaya çalışan oydu.

    Sezonun en iyi bölümü: Sezonun Four Months Ago adlı sekizinci bölümü. Bu bölümde dört ay önceye dönüp kahramanların şu an bulundukları duruma nasıl geldiklerini öğrendik. Peter’ın patlamadan sonra ağabeyini nasıl kurtardığını ve D.L.’in nasıl öldüğü dahil birçok soru işareti cevap bulmuş oldu.

    Sezonun en sinsi adamı: Masum doktorumuz Suresh, bir yandan Şirket için çalışırken bir yandan da Noah Bennet ile birlikte karanlık işler çeviren Şirket’i alaşağı etmek için planlar yaptı.

    Sezonun en beklenmedik olayı: Suresh, Noah Bennet’ı vurduktan sonra Claire’in kanı manevi babasını hayata geri döndürdü. Noah Bennet’ın canlandığı anda yüzünde beliren ifade paha biçilmez güzellikteydi.

    Sezonun en korkunç anı: Hafızasını kaybetmiş olan Peter Petrelli’nin Shanti virüsünün geleceğin New Yorku’nda meydana getirebileceği olası tahribatı gördüğü an.
    Sezonun en iyi dövüş sahnesi: Powerless adlı sezon finalinde Hiro ve Peter’ın birbirleriyle dövüştükleri sahne.

    Sezonun en iğrenç anı: İrlandalı Ricky’nin korkunç bir şekilde kömürleşmiş cesedinin göründüğü an.

    Sezonun en sevilen yan karakteri: Elle Bishop. Elektriği istediği gibi kullanabilme yeteneğine sahip olan Elle izleyicilere de iyi elektrik verdi.

    Sezonun Sylar’dan sonraki en korkutucu karakteri: Bu kategorinin galibi de Maury Parkman. Molly, boşu boşuna ona Kabus Adam (Boogeyman) demiyor.

    Sezonun en karizmatik süper gücü: Elle’in elektrikle yaptığı numaralar inanılmaz bir görsellik sundu.

    Sezonun en çarpıcı ölümü: Noah’nın Şirket’i yıkmak için işbirliği yaptığı Mohinder tarafından gözünden vurulması tam bir şok etkisi yaratmıştı. Ancak Noah’nın ölümü kısa sürdü, diziyi onsuz düşünmek neredeyse imkansız.

    Sezonun nefret etmekten en çok hoşlandığımız karakteri: Sylar’ın bu konudaki başarısı ortada ancak yeni tanıştığımız Adam Monroe, kötülükte rakip tanımıyor.

    ŞİRKET
    Ne kadar tanısak da o kadar bilmiyoruz
    Dizi boyunca pek çok olayın içinde yer alan Şirket’in gerek sorunları çözmedeki yaklaşımı gerekse kullandığı metotlar, iyilerle kötüler arasında çizilen bulanık çizginin neresinde yer aldığına dair oldukça şaibe yaratıyor. Özel güçleri olan bir grup insanın bir araya gelerek oluşturduğu bu kurumun adam kaçırmaktan, cinayete uzanan kabarık bir suç listesi de mevcut. Şirket ile ilgili kesin olan tek şey ise köklerinin çok eski zamanlara dayandığı. Şirket üçüncü sezonda da önemli rol oynacak.

    İşte Şirket tarihinin dönüm noktaları:
    1671: Kendine Takezo Kensei takma adını alan bir İngiliz, iyileşme gücü olduğunu keşfetti ve kendisine ihanet eden arkadaşı Hiro Nakamura’yı ebedi düşmanı ilan etti.

    1970’lerin ortası: Adam Monroe, orijinal 12’yle tanıştı. Onların güçlerini ve kaynaklarını dünyayı kurtarmak için kullanmak adına onlara katıldı.

    14 Şubat 1977: Şirket’in biyoloğu Victoria Pratt, Shanti Suresh’ten ölümcül virüsün bir örneğini aldı ve özel yeteneklere sahip insanların güçlerini ortadan kaldıran ya da kontrol altında tutmalarını sağlayabilecek bir formül için çalışmalara başladı.

    2 Kasım 1977: Adam’ın Formül 138’i Dünya’ya yayma teşebbüsünden sonra Kaito Nakamura, Adam’ı sonsuza kadar kilit altında tutmak için bir karar imzaladı. Kaito’nun Formül 138’i imha etmeyi reddetmesi üzerine Victoria, Şirket’i protesto ederek işi bıraktı.

    1991: Sekiz yaşındaki Elle Bishop, Şirket’in New York Hartsdale’de bulunan tesislerine daimi olarak kapatıldı. Elle’in elektirik gücü üzerine yapılan deneyler beynine zarar verdi ve onu bir sosyopata dönüştürdü.

    1995: Noah Bennet, Thompson tarafından Şirket için çalışmak üzere işe alındı. Bennet’in ortağı görünmez adam Claude oldu.

    1996: Angela Petrelli ve Kaito Nakamura gizli bir anlaşmayla, Nathan’ın gayri meşru kızı Claire’i kendi öz evladı gibi yetiştirmesi için Bennet’e verdi. Bundan kısa bir süre sonra da Thompson, Haitili’yi hafızasını silmesi için ilk kez Sandra Bennet’e gönderdi.

    2000: Bennet’a, özel yetenekleri olan ve Şirket’ten kaçan insanlara yardım eden ortağı Claude’u öldürme emri verildi. Claude ardında kelimenin tam anlamıyla hiçbir iz bırakmadan kaçtı ve ortadan kayboldu.

    Nisan 2006: Arthur Petrelli öldü. Ölüm nedeni kalp krizi olarak açıklansa da, Angela kendi çocuklarına bunun bir intihar olduğunu anlattı.

    2006: Şirket kurucularından Daniel Linderman, Isaac Mendez isimli geleceği görebilen bir ressamın tabloları sayesinde New York’ta büyük bir patlamanın olacağını öğrendi. Patlama sonrasında iktidarda olabilmek için Nathan Petrelli’nin kongre seçimini kazanmasını sağlamanın planlarını yapmaya başladı.

    NEREDE BIRAKMIŞTIK?
    Bir basın toplantısı sırasında kimliği belirsiz bir adam, tam da süper gücünün varlığını kamuoyuyla paylaşmak üzere olan Nathan Petrelli’yi (Adrian Pasdar) vurmuştu.

    SIRADA NE VAR?
    Nathan Petrelli’yi kimin vurduğu açığa çıkıyor. Hiro (Masi Oka) iş dünyasının kralı oluyor. Sylar (Zachary Quinto) Claire’i (Hayden Panettiere) yakalamayı başarıyor. Level 5 mahkumlarının büyük bir kısmı Şirket’ten firar ediyor. Angela Petrelli (Cristine Rose) hiç ummadığı biriyle yakından ilişkili olduğunu fark ediyor. Ve her zamanki gibi Dünya kurtarılmaya muhtaç durumda. Bu kez gezegen ortadan ikiye ayrılma tehlikesiyle karşı karşıya. “Bütün kahramanlar amaçlarını yeniden gözden geçirmek zorunda kalacak” diyor serinin yaratıcısı Tim Kring: “‘Kötüler’ adı verilen üçüncü sezonda karakterlerin ilk sezonda sordukları tüm sorular cevaplanacak. ‘Ben kimim? Bana ne oluyor? Diğerleriyle bir bağlantım var mı? Bütün bu güçler nereden geliyor?’ gibi sorular... Ve sonra bildiklerini düşündükleri bütün gerçekler tepetaklak olacak.”

    KİMLER GELİYOR/KİMLER GİDİYOR?
    Francis Capra ve Jamie Hector yeni kötüler. Ali Larter (Niki/Jessica) üçüncü bir karakteri canlandıracak: Tracy Strauss. Tracy’nin kocası rolündeki Bruce Boxleitner, New York valisi olarak çıkacak karşımıza. William ise Tracy’nin kuyruğundan ayrılmayan Washington, D.C. muhabirini canlandırıyor. Jessalyn Gilsig, Claire’in annesi Meredith rolünde geri dönüyor. Kas mucizesi Monica (Dana Davis) ve küçük Micah (Noah Gray-Cabey) seriye veda ediyor. Ayrıca bu sezonun başında üç ölüm gerçekleşecek. Ama şimdiye kadar Heroes’da kim gerçekten öldü ki? Son olarak da, Oscar adayı Robert Forster, Petrelli ailesinin rahmetli reisi Arthur Petrelli olarak seriye dahil oluyor.
İşlem Yapılıyor
X