Yeni Ford Fiesta

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Yeni Ford Fiesta

    İşte Ford Fiesta Sedan


    Ford Fiesta Sedan'ın resmi tanıtımı Guangzhou Auto Show'da yapıldı
    19 Kasım 2008 / 13:20








    2007’de aynı fuarda tanıtılan Verve konseptinin üretim versiyonu olan Fiesta Sedan, markanın Nanjing’teki fabrikasında üretiliyor. Bu yüzden aracın öncelikli olarak bu yılın başlarında Çin’de satılması planlanıyor. Ford’dan yapılan açıklamada aracın diğer versiyonları ile birlikte 2010 yılında Tayland ve Meksika fabrikalarında üretilerek satışa çıkacağı duyuruldu. Fiesta Sedan’ın Avrupa pazarında satışı için ise herhangi bir plan yok.



    Fiesta Sedan, beş kapılı kardeşinden aldığı çizgiler ve markanın ‘kinetik dizayn’ dilinin etkisi ile son derece şık görünüyor. Ama araca eklenen bagaj kısmı hatchback versiyondaki sportif etkiyi oldukça azaltmış görünüyor. Diğer taraftan aynı segmennteki rakipleriyle karşılaştırıldığında oldukça heyecan verici ve beklentileri aşan bir tasarımdan söz edebiliriz. Konuyla ilgili bir çaıklama yapan Ford Motor’un Çin/Asya programından sorumlu şef tasarımcısı Chelsia Lau “ Biz geçen yıl Verve notchbac konsepti ile otomobil severlere verdiğimiz taahhüdü gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz” diyerek Fiesta Sedan’ın konseptten üretime geçişte çok da fazla bir şey kaybetmediğinin altını çizdi.

    Ford’un küresel üretim stratejisinin bir parçası olan Fiesta Sedan, Çin’in özellikle Asya bölgesindeki önemnii çarpıcı bir şekilde gösteriyor diyen Ford Motor’un Asya pasifik ve Afrika’dan sorumlu başkan yardımcısı John Parker “Bu sofistike küçük bir otomobil. Tasarımında ileri teknoloji ve üst düzeyde ince bir çalışma var, güvenlik ve yakıt ekonomisinde de sınıf lideri. Yeni Fiesta Ford’un küçük otomobil tasarım ve gelişiminde lider olduğunu bir kez daha kanıtlıyor dedi.

    Ford, Fiesta Sedan hakkında herhangi bir teknik bilgi vermemesine rağmen araçta hatchback kardeşindeki motor seçeneklerinin kullanılacağını düşünüyoruz…
    kaynak:ensonhaber.com
İşlem Yapılıyor
X