10 adımda 3G

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    10 adımda 3G

    3G nedir? Ne işe yarar? Ne zaman kullanacağız? Ne gerekecek? İşte tüm bu soruların cevapları...

    Artık yılan hikayesine dönen 3G ihalesi nihayet sonuçlandı. Peki ama uzun zamandır sürekli kulağımıza çalınan 3G teknolojisini gerçekten tanıyor muyuz? 3G geldi ama neyi değiştirecek? Herkes 3G'den yararlanabilecek mi?
    Kafanızı fazla karıştırmadan 3G'nin nasıl bir şey olduğunu öğrenmek istiyorsanız buyurun...


    1- 3G, üçüncü nesil kablosuz telefon teknolojilerine verilen genel addır. 3G sistemlerinde hızlar artık megabitlerle ifade edilmekte ve 2Mbps hızına ulaşmaktadır. Hızdaki bu artış özellikle internete ve dolayısıyla da bilgiye erişim açısından alışılan erişim kavramına yeni bir boyut getiriyor.




    2- Bundan böyle cep telefonunuz üzerinden kesintisiz TV izlemenin ***fini yaşayabileceksiniz.




    3- Mobil internet hızının 72 kart artması sayesinde cep telefonunda görüntülü konuşmanın yolu açılıyor. Artık hem siz karşınızdakini, hem de karşınızdaki sizi görerek konuşacak, sadece sesle iletişim tarihe karışacak.




    4- Artık cep telefonunu çok daha interaktif olarak kullanabileceksiniz. İsterseniz arkadaşlarınıza internet üzerinden kendi müziklerinizi yollayabilecek veya cep telefonlarına yüklediğiniz interaktif uygulamalar ve oyunlar ile arkadaşlarınızla karşılıklı oyun oynayabileceksiniz.




    5- 3G hızı ile web sitelerinin açılma süreleri çok daha kısalacak. Şehir haritalarını rahatlıkla görüntüleyebileceksiniz.




    6- Bundan böyle artık bilgisayar üzerinden verilen konferanslar bir köşeye itilecek. Cep telefonunuzun kamerası sayesinde çok rahatlıkla konferanslar verilebilecek veya verilen konferansları yerinizde izleyebileceksiniz.




    7- 3G'nin getirdiği yeni iletişim teknolojisi sayesinde cep telefonlarınız çok daha az enerji tüketecek.




    8- Yeni güvenlik önlemleri sayesinde mobil ticaret çok daha güvenli bir hale gelecek.




    9- Eğer beklenmeyen bir aksilik olmazsa, Danıştay 60 gün içerisinde yapılan ihaleyi onaylayacak. Onayın ardında n imzaların atılması gerekiyor. İmzaların da ardından 3 ay geçmesi gerekli. Kısacası 3G ile 2009 yılının ortalarında tanışacağız.




    10- İlk aşamada sadece 3G uyumlu bir cep telefonuna sahip olmanız yeterli. Operatörler 3G abonelik şartlarını açıkladığında da başvuru yapmanız gerekecek. Operatörlerin 3G aboneliği için ek bir ücret talep etmeleri beklenmiyor.




    chip
    Ekli Dosyalar
  • ModMan
    Senior Member
    • 02-11-2004
    • 4800

    #2
    Konu: 10 adımda 3G

    Her Şey İyi Hoş Ta Fiyat Ne Olacak Ben Hiç sanmıyorum bunun Genel Kullanımı 4 Yılı Bulur Daha GPRS Tam Kullanılmıyorken Fiyatlatda Tavanken 3G Biraz Uzak

    Yorum

    • cilgindunyali
      Junior Member
      • 22-03-2004
      • 139

      #3
      Konu: 10 adımda 3G

      kibris ta 3g var,ama bence cuvalladilar,internet aylik 70 ytl,telefonlar surekli mesgul..

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X