AB bastırdı Rusya insafa geldi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • kraker1
    Junior Member
    • 01-11-2005
    • 31

    AB bastırdı Rusya insafa geldi

    AB bastırdı Rusya insafa geldi

    Kış ortasında ayazda kalan Avrupa’ya iyi haber. Doğalgaz sevkıyatını vuran Ukrayna ile Rusya arasındaki kriz aşılıyor.
    Rus Gazprom, doğalgaz izleme sistemi için anlaşmanın bugün imzalanacağını ve gaz akışının başlayacağını duyurdu.

    Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan sorunlar nedeniyle başlayan doğalgaz krizinde çözüme ulaşıldı. Rus Interfax haber ajansının haberine göre, Gazprom CEO’su Alexei Miller, doğalgaz izleme sistemi için anlaşmanın bugün imzalanacağını açıkladı. Anlaşmanın imzalanmasıyla gaz akışı başlayacak.

    Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in sözcüsü, Ukrayna üzerinden Avrupa’ya gelen doğalgaz akışının düzenli sağlanması için Avrupa Birliği denetçilerinin görevlendirilmesi konusunda AB ile uzlaşmaya varıldığını doğrulamıştı.

    Reuters’a açıklama yapan sözcü, “Dün Putin ile Çek Başbakanı Mirek Topolanek görüştüler ve bir denetici heyetinin oluşturularak görevlendirilmesi kararına vardılar” dedi.

    Sözcü, heyette Rus doğalgaz şirketi Gazprom, Ukrayna kamu enerji kurumu Naftogaz, Avrupa Komisyonu ve AB’den enerji şirketlerinin temsilcilerinin bulunacağını ancak heyetin ne zaman geleceğini bilmediğini belirtti.

    AB GAZININ DÖRTTE BİRİ RUSYA’DAN
    Rusya, Kiev’i Ukrayna topraklarından Avrupa’ya sevk ettiği doğalgazı çalmakla suçluyordu. Ukrayna iddiaları reddediyordu. AB doğalgazının dörtte birini Rusya’dan alıyor ve bu gazın yüzde 80’i Ukrayna üzerinden Avrupa’ya taşınıyor.


    internethaber
İşlem Yapılıyor
X