Kediler köpekleri eğitebilir mi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Kediler köpekleri eğitebilir mi

    Kediler köpekleri eğitirse...




    12.01.2009 - 19:53





    Leo: (kedi)Benimle ilgilenmeye ne dersin? Yoko: Başıma iş açma benim, ilgilenmiyorum seninle!



    Leo: Yanına şöyle bir kıvrılsam.Sinir olmaz mısın? Yoko: Tanrım bana şu kediye dayanma gücü ver!



    Leo: Miyavvvv...Galiba testi geçtin. Tamam anladık, ilgilenmiyorsun! Leo: Sen beni diğer köpekler gibi mi sandın? Hıh!













    ES***- Sakın demeyin!Kediler-köpekler ayrı dünyaların hayvanları diye, sakın!Yok öyle bir şey!En azından Leo ve Yoko, dünyaları birbirinden ayrılan kedi ve köpeklerden 'ayrılıyor' asıl.Bal gibi de 'aynı dünyaların' kedileri köpekleri onlar!

    Bilindiği gibi çoğu köpeğin bir kediye dayanma gücü sınırlıdır.Ancak labrador cinsi köpek Yoko, tüm tahammülünü Leo isimli bu kedi üzerinde gösteriyor.16 aylık köpek, Rehber Köpekler Eğitim Merkezi'nde bir öğrenci henüz.Leo kedicik de ekibin kilit isimlerinden.

    İngitere'de Es***'teki merkezde yaşayan Leo ve kız kardeşi Nini, rehber köpek adaylarını oyalayarak kimi zaman da onları kovalayarak işlerini mükemmel bir şekilde yerine getiriyor.Tam kedi işi!

    Leo ve Nini, merkeze getirildiklerinde henüz bebekti.Aradan sekiz yıl geçti ve şimdi köpeklere adeta eğitmenlik yapıyorlar.

    KEDİLER KÖPEKLERİ TAHRİK ETMEYE ÇALIŞIYOR
    Kör sahiplere rehberlik yapmak için yetiştirilen merkezdeki 100 köpeğin kediler sayesinde güçleri ve sabırları test ediliyor.Merkezin yetkililerinden Carolyn Kirkpatrick, kedilerin köpek eğitimindeki rolünün büyük olduğunu söylüyor.

    "Kediler, kendilerine karşı köpekleri sınıyor.Onların dayanma gücünü zorlayarak köpekleri meşgul ediyor, oyalıyor, çoğu zaman da onları kovalamaya çabalıyor. Köpeklerin bu şekilde sahiplerini bırakıp bırakmayacaklarını sınama işinde kedilerin üstüne başka hayvan yok!"

    Köpekler arasında kedilere en büyük tahammülü ise sevimli Yoko gösteriyor.Leo'nun tüm tehdit edici davranışlarına rağmen tahrik olmayan ve etkilenmeyen Yoko'nun tavrı hep aynı.Rakibiyle ilgileniyormuş gibi görünüyor başta.Ancak sonra oralı bile olmuyor.

    Ve sonuç: Testi başarıyla geçiyor.

    (YAŞAM/GAZETEPORT
İşlem Yapılıyor
X