AKDENİZ'İN ŞAMPİYONU GEORGİADİS OLDU

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • þampiyon01
    Banned
    • 16-01-2009
    • 537

    AKDENİZ'İN ŞAMPİYONU GEORGİADİS OLDU

    Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 6. Akdeniz Satranç Şampiyonası, bugün sona erdi.
    Kemer Anatolia Beach Otel'de düzenlenen ve 17 ülkeden 40 sporcunun katıldığı şampiyonanın kapanışına Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, federasyon asbaşkanı ve turnuva direktörü Kuvay Sanlı, şampiyonanın sponsoru Güney Antalya Turizm Geliştirme ve Altyapı Birliği (GATAB) ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, Çavuşköy Belediye Başkanı ve GATAB Encümen Üyesi Yalçın Akkulak, Akdeniz Satranç Birliği Başkanı Damir Levaciç ve genel sekreter Geoffrey Borg katıldı.


    Turnuva sonunda 6.5 puan toplayan Yunan oyuncu Lonnais Georgiadis şampiyon olurken, ikinciliği yine 6,5 puan alan Fransız Arthony Wiring aldı.
    Türk sporculardan Mert Erdoğdu 8. ve Kıvanç Haznedaroğlu da 9. sırada yer aldılar.
    11 Yaş Altı Dünya Okullararası Şampiyonu olan ve Türkiye'nin en önemli genç yetenekleri arasında gösterilen Vahap Şanal, son maçında, 3 kez Türkiye şampiyonu olan Umut Atakişi ile berabere kalarak turnuvayı 5 puanla tamamladı.
    Bayanlarda ise 16 yaşındaki Karadağlı Jovana Vjinoviç 5 puanla birinci olurken, aynı puanı alan İtalyan Elena Sedina 2. ve Yunanlı Marina Markapoulou ise 4.5 puanla 3. oldu.
    Performans ödüllerini ise 11 yaşındaki Vahap Şanal, Antalya Bölgesi sporcusu Bülent Erşahin ve Bosna-Hersek'ten Nermina Malokas aldı. Dereceye girenlerin madalya ve kupalarını, Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, federasyon asbaşkanı ve turnuva direktörü Kuvay Sanlı, GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, Çavuşköy Belediye Başkanı ve GATAB Encümen Üyesi Yalçın Akkulak verdi.
İşlem Yapılıyor
X