Golden League'e yeni düzenleme

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    Golden League'e yeni düzenleme

    Atletizm dünyasında Golden League serisinin genişletilmesi tartışılıyor. Serinin gelecek yıldan itibaren 6 yerine 10-12 ayaktan oluşması gündemde...



    Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği, Golden League'in geleceğini mart ayında mercek altına alacak. Birlik, Golden League serisinin gelecek yıldan itibaren genişletilmesini tartışacak. Tartışmalara aday kentlerin temsilcileri de katılacak. Kesin karar ise yaz aylarında açıklanacak.

    Birlik sözcüsü Nick Davies, Avrupa dışında en az 4 yeni adrese daha açılmak istediklerini söyledi. Golden League'in düzenleneceği yerler arasında Amerika Birleşik Devletleri, Orta Doğu ve Çin'de bulunan bazı kentlerin adı geçiyor. Seriye ev sahipliği yapan Berlin, Oslo, Roma, Paris, Zürih ve Brüksel'de yarışmaların yapılıp yapılmayacağı da belli değil.

    Golden League'in tüm ayaklarında, disiplininde zafere ulaşan atletler toplam 1 milyon dolarlık para ödülünü paylaşıyor. Geçen yıl Kenyalı atlet Pamela Jelimo, tüm 800 metre yarışlarını kazanarak, bu ödülü tek başına almıştı.

    Seri genişletildiği takdirde ödüllendirme düzeni de değişecek. Ancak nasıl bir düzenlemeye gidileceği konusunda henüz net bir fikir ortaya atılmadı.

    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






İşlem Yapılıyor
X