Basın Toplantısı-12.02.2009-15:49

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • black belt
    Senior Member
    • 08-06-2004
    • 6523

    Basın Toplantısı-12.02.2009-15:49



    12.02.2009 15:49

    Basın Toplantısı


    Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ ve Galatasaray Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi.

    Barkovizyon görüntüleriyle desteklenen basın toplantısında ilk olarak konuşan Adnan Sezgin şunları söyledi: "Sivaspor ile oynadığımız maçın 44. dakikasında Yunus Yıldırım oyunu durdurdu ve Ümit Karan'a kırmızı kart gösterdi. Biz gösterilen kırmızı karttan sonra kural ihlali yapıldığı için federasyona başvurduk. Oyunun en direkt vuruş ile değil hakem vuruşuyla başlaması gerektiğini söyledik. MHK söz konusu yardımcı hakemlerden birini üç gün sonra başka bir maçta görev vermiştir. Biz bu konu ile ilgili Tahkim Kurulu'na yeniden başvurduk ama bize ret cevabı geldi.
    Sivasspor maçında Ümit Karan'ın pozisyonda Yunus Yıldırım'ın maçtan sonraki açıklamasına göre dışarda olduğunu görüyoruz.
    Bundan sonra 7 Şubat'ta oynanan Galatasaray-Kayserispor maçından sonra da benzer olaylar oldu. Lincoln'e gösterilen kartın geri alınması ve maçın tekrarı için Tahkim Kurulu'na yeniden başvurduk. İki gün sonra MHK Başkanı ise verdiği demeçle nasıl bir duruş içinde olduğunu sergiledi. Biz kulüp olarak hakemlerin yanında olduk. Ne yazık ki kurulun başkanı bu yaptığı ifadeyle hakemlerin şevkini kıracak açıklamalar yapmıştır. Biz bir ayrıcalık beklemiyoruz. Biz kuralların kitaba uygun uygulanmasını istiyoruz."
    Basın toplantısında söz alan Haldun Üstünel ise şunları söyledi: "Rekabetin arttığı son günlerde herkesi etik davranmaya davet ediyoruz. Posizyonlar ve oyuncularımız hakkında yorum yapanlar, kişiliklere hakaret edecek boyutta bir üsluba girmemelidirler. Şikayetimiz hedef gösterecek şekilde yapılanlar yorumlaradır. Oyuncularımıza gerekli uyarılar yaptık. Bu hassasiyetimiz görülmemekte ve bazı oyuncularımız hakkında etik olmayan haberler yayınlanmaktadır. Sizden isteğimiz bu etik kuralların dışına çıkmamanızdır."
    Haldun Üstünel'den sonra tekrar sözü alan Adnan Sezgin konuşmasına şöyle devam etti: "Mevcut yöntemlerle bir yer varamamışız. Hakemlerimizin Dünya Kupaları ve Avrupa Şampiyonaları'nda görev almalarını istiyorsak ortaya somut bir şeyler koymalıyız. Ben şahsen bunu yaptım.
    Biz Galatasarayın haklarını savunmak zorundayız. Biz Galatasaray'ın haklarının zedelendiğini gördüğümüz için müdahale ettik. Bu bizim görevimiz.
    Galatasaray'ın önü kesilecek şeklinde bir ibare kullanmadık ve böyle bir şeyin olduğunu düşünmüyoruz. Hakemlerin motivasyonunu arttırmak lazım. Sen hakemelerin başı olarak çıkıp, 'elimizdeki, malzeme bu' dersen, ve daha dikkat edici ibare 'geriden gelenlerden de fazla bir beklentimiz yok' dersen, o zaman biz bundan hiç hakem yetişmeyecek sonucunu çıkarırız. Biz bu gerçekle yaşayamayız. Çözüm bulmamız gerekiyor.
    Biz sadece kendimiz aleyhine yapılan hataları dile getirmedik, Fenerbahçe maçında yapılan hataları da gündemimize taşıdık. Sivasspor-Galatasaray maçıyla ilgili kural ihlali olduğuna dair bir durum varken ve buna karar verilmeden, burada görev alan hakemin bir başka maça atanması hem içerik hem de şeklen yanlıştır. Yargılama süreci bitmemiştir."








    ALINTI:
    Basın Toplantısı - 12.02.2009 15:49 (FUTBOL AŞ) / Galatasaray.org
İşlem Yapılıyor
X