300 bin sevdalı bir arada!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • bulut2109
    Junior Member
    • 17-07-2007
    • 215

    300 bin sevdalı bir arada!

    Peygamber Sevdalıları (Evindarén Péxember) adlı Platformun Peygamberimizin (SAV) Kutlu Doğumu münasebetiyle Mewluda Muhammedi adıyla Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlediği Kutlu Doğum Mitingine yaklaşık 300 Bin insan katıldı.


    2006 yılında Peygambere (SAV) Saygı Mitingi ile ilk kez böyle bir kalabalık ve coşkuyla tanışan Diyarbakır istasyon meydanı bir kez daha böyle büyük bir katılım ile Peygamber (SAV) aşıklarını ağırladı. Yaklaşık 300 Bin Peygamber (SAV) aşığının iştirak ettiği etkinlik 12:30 da Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Daha sonra İlahi sanatçısı Bilalin okuduğu Mevlid-i Şerif ile topluluk adeta kendinden geçti. Bölgenin tanınan ve sevilen alimlerinden Halit Bağdu Hoca ve Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hocanın konuşmalarının yanı sıra, Peygamber (SAV) Sevdalıları Çocuk İlahi Grubu, Grup Kardeş, Grup Vuslat ve Grup Umut birbirinden güzel ilahileriyle programa ayrı bir hava kattılar.

    Konuşmasını Kürtçe yapan Halit Bağdu Hoca Peygamber (SAV) aşıklarına şu mesajları verdi:
    Ya Resulullah (SAV) bizler sana söz veriyoruz ki; Akabede sana yaptığımız beyata sadık kalacağız. Ve asla okçular tepesini terk etmeyeceğiz. Bir kez daha Mübarek dişlerinin şehadetine sebep olmayacağız. Bizler dünyanın her yanında canımızla, kanımızla,evlat ve iyalimizle Sana kurban ve feda olmaya hazırız. Seni her şeyimizden daha çok seviyoruz. Bu sözlerimiz sadece ağzımızdan çıkan bir laf değil,katlanılan eziyet, işkence, hapis, zindan ve şehidlerimiz sadakatimizin ispatıdır. Ebu Basirler dünyanın her yerinde düşmanlarının nefeslerini kesmiştir. Mekke bir kez daha Mübarek Ayaklarının altını öpmeye hazırdır.
    Mehmet Göktaş Hoca da şöyle hitap etti: "Diyarbakır İslamın merkezidir. Ben sık sık Diyarbakıra gelirim. Ancak ben buralarda iman ve samimiyeti görüyorum. Her gelişimde buradan Batıya iman ve ihlas götürüyorum. Bu topluluk öylesine buraya toplanmadı. Bu topluluk geçmişte verilen büyük bedeller, mücadele, sabır, sebat, katlanılan işkenceler, şehadetler ve zindanların bereketiyle toplanmıştır. Bu Topluluk imanlı annelerin akıttığı gözyaşlarının bereketidir.

    Konuşmacıların hitabetleri Peygamber (SAV) aşıkları tarafından sık sık tekbir ve salavatlarla kesildi. Yaklaşık 3 saat süren programda Kürtçe, Türkçe, Zazaca ve Arapça ilahiler okundu. Program Diyarbakır Çağrı FM Radyosu çalışanlarından Aldulvahap Kaplanın okuduğu dularla son buldu.
İşlem Yapılıyor
X