29 Mart'tan önce kimliğinizi mutlaka değiştirin..

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    29 Mart'tan önce kimliğinizi mutlaka değiştirin..

    Seçimlere kilitlenen Türkiye, dün çarpıcı bir gelişmeyi tartıştı. Başbakan Erdoğan, Yalova'daki mitingde yaptığı konuşmada 'kimlik numarası' üzerinden oyun oynandığına dikkat çekti.


    5 milyon seçmenin oyu tehlikede
    Nüfus cüzdanlarına 2001 yılından itibaren TC kimlik numaraları yazıldığı için çok sayıda insanın kimliğinde bu numara yok. Özellikle kırsal kesimde yaşayan orta yaş üstü bayanların büyük bölümünün kimliğinde numara bulunmuyor. YSK'nın bir süre önce internet sitesinde duyurduğu karardan da milyonlarca kişi habersiz. Yaklaşık 5 milyon kişinin bu durumda olduğu tahmin ediliyor. Bu kişiler, yeni kimlik almazlarsa oy kullanamayacak. Yetkililer, sandık başında sıkıntı yaşamak istemeyen vatandaşların bir an önce kimliklerini değiştirmesi gerektiğini belirtiyor.
    Kimlikler 10 dakikada değişiyor
    Nüfus müdürlükleri, nüfus cüzdanlarını 10 dakika içinde değiştiriyor. Kimlik değişimi için şahsen müracaat yapılması gerekiyor. İki fotoğraf ve eski nüfus cüzdanını getirmek yeterli. Nüfus cüzdanını değiştirecek olan kişi, önce mahalle muhtarına uğrayarak kimlik değiştirmek için talep formu alıyor. Bu formu doldurarak en yakın nüfus müdürlüğüne gidiyor. Bu işlemi yapanlar, 10 dakika içinde yeni nüfus cüzdanına kavuşuyor.








    http://www.haber7.com/haber/20090315/29-Marttan-once-kimliginizi-mutlaka-degistirin.php


İşlem Yapılıyor
X