Avustralya'da Zafer Button'un

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    Avustralya'da Zafer Button'un

    Dünyanın en çok izlenen spor organizasyonlarından biri olan Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda yeni sezon TRT ekranlarında start aldı. Formula 1'de sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'sine Brawn GP takımı pilotları damgasını vurdu.



    Albert Park Pisti'nde 58 tur üzerinden yapılan yarışı İngiliz Jenson Button kazandı. İkinciliği ise yine Brawn GP takımından Rubens Barrichello elde etti. McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu ve geçen yılın dünya şampiyonu Lewis Hamilton, 3. oldu.



    Bu birincilikle İngiliz pilot Button, 10 yıllık Formula 1 kariyerindeki ikinci Grand Prix zaferini yaşamış oldu.



    Markalar klasmanında Avustralya Grand Prix'sinde duble yapan Brawn GP takımı 18 puanla birincilik koltuğuna oturdu.
    Podyumun ikinci basamağı için çekişen Vettel ve Kubica, yarışın son turlarında kaza yaparak yarış dışı kaldılar. Önündeki iki pilotun yarış dışı kalmasıyla ikinci sıraya yükselen Barrichello, takım arkadaşı Button'ın da birinci bitirmesiyle takımına ilk yarışta duble yaptırmış oldu.
    Avustralya Grand Prix'sinde 3. olan İtalyan Jarno Trulli'ye, güvenlik kriterlerine uymadığı gerekçesiyle 25 saniye cezası verildi ve İtalyan pilot, 12. sıraya geriledi.



    Bu kararla sezonun ilk yarışında pilotlar ve markalar sıralaması değişirken, 4. sırada bulunan McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu ve geçen yılın dünya şampiyonu Lewis Hamilton, 3. sıraya yükseldi.



    Yarışta dördüncülüğü Toyota'dan Timo Glock, beşinciliği Renault'dan Fernando Alonso, altıncılığı Williams'tan Nico Rosberg, yedinciliği Toro Rosso'dan Buemi ve sekizinciliği ise Toro Rosso'dan Sebastien Bourdais elde etti.



    Sezonun 2. yarışı Malezya Grand Prix'si, 5 Nisan Pazar günü Malezya'nın Kuala Lumpur kentinde yapılacak.

    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






İşlem Yapılıyor
X