Fenerbahçe, Dünya Şampiyonası'nda Yarı Finalde !!!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Aragorn_53
    Junior Member
    • 06-09-2008
    • 45

    Fenerbahçe, Dünya Şampiyonası'nda Yarı Finalde !!!



    Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Fenerbahçe Koleji, çeyrek finaldeki Fransız temsilcisini mağlup ederek yarı finale yükseldi.

    Fenerbahçe Koleji karşılaşmaya Özge Kavurmacıoğlu'nun serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla başladı. Fransa takımı da Fenerbahçe'ye uzun ve atletik 14 numarasıyla cevap verdi. Melodi'nin basket fauluyle skoru 7-4 yapan Fener, hücumda 5 dışarı oynayınca skor bulmakta zorlandı. İlk 4 dakika Olcay'ın basketleriyle 8-6 geçildi. Hücumda setten ziyade daha çok bireysel olarak pozisyona girmek isteyen Fenerbahçe Koleji, skor üretmekte ciddi anlamda sıkıntı yaşadı. Ecem Güler'in üst üste sayılarıyla skoru lehinde tutmayı başaran Fener, Fransa'dan Diallo'ya bir türlü çözüm üretemedi. Diallo'nun ikinci faulunu alıp kenara alınmasının ardından Fransa, bu kez skorlarını dış atışlardan üretti. Son 1 dakikaya Fransa ekibi 14-17 önde girdi. Olcay serbest atış çizgisinden bulduğu basketlerle son saniyelere girilirken farkı 1 sayıya indiren Fener, son topta savunmayı elden bırakınca Galliou'nun üçlüğüne engel olamadı ve ilk periyodu 16-20 geri tamamladı.

    İkinci periyoda Fenerbahçe, içeriden top indirerek oynadı ve rakip oyunculara faul yaptırdı. İyi de savunma yapan ve rakibine sayı şansı vermeyen Fener, Özge'nin üç sayılık basketiyle skoru 22-20'ye taşıdı. Le Bruchec ve Bernies'in iki üçlüğüne engel olamayan Fenerbahçe, bir anda 4 sayı geri düştü. Hücumdan da boş dönen Fenerbahçeli kızlar, ellerine geçen fırsatı değerlendiremedi. Fransa'nın etkili uzunu olan Diallo faul problemli olmasına rağmen Fener'in içeriden oynamaması skor bulunamasının en büyük sebebi olarak göze çarptı. Molanın ardından içeriden Özge ile oynamak isteyen Fener, Diallo'nun üçüncü faulunu almasını sağladı. Uzun rotasyonunda bir oyuncusunu daha kaybeden Fransız takım, Özge'nin basketlerine engel olamadı. Alan savunmasına dönen Fransa savunmada başarı sağladı ve Fener'i hücumdan boş döndürdü. Özlem Öztürk'ün harika bloku salonu dolduran herkesin beğenisini kazandı. Son saniyelere 30-32 geride giren Fener, soyunmda odasını da 30-34 geride gitti.

    İlk üç dakikada 34-37 geçilirken Olcay'ın harika bloku tribünlerden bir kez daha alkış aldı. İyi savunma yapan ve rakibine kolay basket şansı vermeyen Fenerbahçe, Aslı'nın üç sayılık basketiyle son üç dakikaya girilirken farkı tekrardan iki sayıya indirdi: 37-39 Ecem'in çember altında topu almasının ardından rakibini geçerek kaydettiği turnike eşitliği sağladı: 39-39 Son 45 saniyeye girilirken Olcay'ın hızlı hücumdan bulduğu basket ile skoru 42-43'e geldi. Son topu Özlem ile değerlendiremeyen Fenerbahçe, son periyoda 42-45 geride girdi.

    Fenerbahçe final periyoduna seyircinin desteği ile başladı. Özlem'in basket faulu ile farkı 1'e indiren Fener, yeniden Özlem'in turnikesiyle uzun süre sonra ilk kez öne geçti. İyi savunma yapan Fener, Melodi'nin çaldığı top ile rakibine bir kez daha sayı şansı vermedi. Fransa'nın hatalarını iyi değerlendiren temsilcimiz hücumdan boş dönse de savunmadaki direnciyle rakibine 24 saniyede top kullandırtmadı. Özge'nin üç sayılık basketiyle son 5:30'a girilirken Fenerbahçe farkı 5 sayıya çıkarttı: 50-45 Fransa hücumdan bir kez daha boş dönerken, Olcay'ın top sektirmesine hakemin steps kararı vermesi ilginç bir karar olarak basketbol tarihindeki yerini aldı. Bu periyotta rakibine hiç sayı şansı vermeyen Fenerbahçe, yakaladığı 8-0'lık seri ile son 3:15'e 5 sayı farkla 50-45 önde girdi. Özlem'in tek sayısı ile son 1:40'a Fener, 51-46 girdi. Fransa bu periyottaki ilk sayılarını serbest atış çizgisinden bulurken, M'baye'nin sayılarıyla fark 3'e düştü. M'baye ile Özge'nin paylaşamadığı topa hakemin Fransa lehine çalması da yanlış olan bir diğer karardı. Özge'nin serbest atışları ile skor 1 dakikaya girilirken 54-49'e geldi. Olcay'ın hücumda kaptırdığı top temsilcimizin potasına sayı olmaya giderken Ecem Güler'in faulu gecikmedi.Son 40 saniyeye Fener, 4 sayı farkla önde girdi. Ecem'in basketiyle son 30 saniyeye girilirken fark 6'ya çıktı. Fenerbahçe karşılaşmadan 56-50 galip ayrıldı.

    Fenerbahçe Koleji:
    Olcay Çakır 9 (7 top kaybı), Özlem Öztürk 5 (6 ribaund), Aslıhan Tuncer 3 (1/5 üç sayı), Cansu Köksal, Elif Doygun, Büşra Öztürk, Melodi Çalışkan 4, Deniz Doğan, Ecem Güler 16 (5 ribaund), Bade Parlak, Tuğba Gümüş, Özge Kavurmacıoğlu 19 (13 ribaund, 9/14 serbest atış)

    Kaynak: Altyapibasket.com
İşlem Yapılıyor
X