Cnbc-e'de final

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Cnbc-e'de final

    CNBC-e’de büyük final akşamı

    19 Temmuz Pazar günü, CNBC-e’de büyük final akşamı olacak. Saat 21.00'de Battlestar Galactica, 22.00'de Prison Break, final bölümüyle ekranlara veda ediyor...

    İlişkili fotoğrafları göster




    CNBC-e
    Güncelleme: 16:03 TSİ 17 Temmuz. 2009 Cuma

    İSTANBUL - BATTLESTAR GALACTICA
    Bir bilimkurgu fenomenine dönüşen Battlestar Galactica, son yolculuğuna çıkıyor.
    Büyük final, 19 Temmuz Pazar 21.00'de.

    Bilimkurgu tarihinin makine-insan savaşını bambaşka boyutlara taşıyan unutulmaz dizisi “Battlestar Galactica” büyük final ile ekrana veda ediyor. İnsanlar ve saylonların yeni bir hayat kurmaları mümkün mü yoksa tarih tekerrürden mi ibaret? Dünya insan türünün kurtuluşu mu, sonu mu olacak? İşte bu soruların yanıtı bu akşamki final bölümünde...



    Saylonlar ile insanların savaşında son perde
    İlk kez 70’li yıllarda yayınlanan Galactica, eski dizinin çıktığı noktadan hareketle, daha geliştirilmiş bir kurguyla yeniden izleyiciyle buluştu. Bir savaştan yola çıkarak türlerin ihanetlerini, tutkularını, zaaflarını ve hayatta kalmak için verdikleri mücadeleyi ekrana taşıyan ekip bir destan yarattı. Dört sezon süren modern destan Galactica’da, insanların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yapay zekayla donatılan makineler baş kaldırınca insanlık için tek umut, adını yalnızca efsanelerden bildikleri gezegen, Dünya oldu. Dünya’ya ulaşmak için çıktıkları yolculuklar boyunca yaşadıkları deneyimler onları hiç olmadıkları kadar insan yaptı.
    Battlestar Galactica’nın son yolculuğu
    Finalde, Hera’yı kurtarmak için düzenlenen operasyonda Cavil, “diriliş” karşılığında Hera’yı insanlara bırakma sözü verir. Adama’nın bu söze güvenmesi için emrindeki insanlara karşı savaşan Saylonlar’a ateşi kesmelerini emreder. Son Beşli’nin diriliş verilerini yüklemeye başladığı sırada Galen, Cally’nin ölümünden Tori’nin sorumlu olduğunu öğrenir. Cally’nin bu gerçeği öğrenmesi ortalığı karıştırır. Amiral Adama, Starbuck’a kurtulabilmeleri için gemiyi acilen sıçratması gerektiğini söyler. İnsanlığın ve Saylonlar’la kurulacak yeni medeniyetin kaderi Kara Thrace’in elindedir. Battlestar Galactica’nın son rotası, iki ırkın da geleceğini belirleyecektir.
    19 TEMMUZ PAZAR 21.00
    PRISON BREAK
    Prison Break final bölümüyle 19 Temmuz Pazar 22.00'de ekranlara veda ediyor.
    Soluk soluğa süren, nefesleri kesen büyük kaçış bitiyor. Michael ve ağabeyi Lincoln, kendileriyle birlikte arkadaşlarını da temize çıkaracak bir yol buldular. Ancak özgürlüklerini kazanmak için son bir kez daha firar etmeleri gerekiyor.
    Her şey Lincoln Burrows’un bir komplo sonucu Fox River hapishanesine gönderilmesiyle başladı. Michael Scofield, suçsuz olduğuna inandığı ağabeyinin idam sehpasına gönderilmesine göz yummak istemeyince olanlar oldu ve dört sezon boyunca izleyicisini koltuklarına mıhlayan adrenalini hiç eksilmeyen bir dizi ortaya çıktı. Başlangıçta yapımcıları Prison Break’in 13 bölümlük mini bir dizi olmasını düşünüyorlardı ancak kısa bir sürede planlarını değiştirmek zorunda kaldılar. Sonrasını hepimiz biliyoruz; Michael ve arkadaşları bir yandan içlerindeki düşmanlarla boğuştular, bir yandan dışarıdaki düşmanlarının kötülüklerinden kaçtılar. Bu düşmanlar kimi zaman hükümetin en üst düzeydeki temsilcileri oldu, kimi zamansa ne olduğunu bir türlü çözemedikleri bir “Şirket”in elemanları. Sonunda iş gelip Michael ve Lincoln’ın annesi Christina’ya dayandı.
    Son bir kaçış daha
    Prison Break’in final bölümünde her şey açıklığa kavuşuyor. Dördüncü sezona damgasını vuran ve sürekli olarak el değiştiren Syclla ile General Krantz’ın akıbetinin ne olacağını diziye veda etmeden önce öğreniyoruz. Tam “onlar erdi muradına biz çıkalım kerevetine” demeye hazırlanırken dizinin bitişine dakikalar kala bizi büyük bir sürpriz bekliyor. Olayların dört yıl sonrasına uzandığımız bu son sahnede bir mezarlık ziyareti söz konusu.
    Büyük finalde neler olacak?
    Miami-Dade Kadın Hapishanesi’ne gönderilen Sara burada tanıdık bir yüzle karşılaşır. Gretchen Morgan da aynı hapishanede bulunmaktadır. Bu sırada Miami-Dade Erkek Hapishanesi’nde bulunan General Krantz, Sara’nın başına 100 bin dolar ödül koyarak intikamını almak ister. Michael, Lincoln, Sucre ve Mahone, Sara’yı kurtarmak için kolları sıvar...
    Ne pahasına olursa olsun özgürlük!
    19 TEMMUZ PAZAR 22.00
    www.cnbce.com
İşlem Yapılıyor
X