Tv'lere psikolog önerisi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Tv'lere psikolog önerisi

    TV'LERE 'PSİKOLOG ÇALIŞTIRIN' ÖNERİSİ
    22.07.2009 15:13:00

    Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, RTÜK'e, televizyon kanallarında psikolog, sosyal araştırmacı ve sosyologların istihdam edilmesinin önerildiğini açıkladı.



    Bakan Kavaf, çocuklar ve aile üzerinde olumsuz etkiye neden olan programlar hakkında RTÜK'e yazı gönderilerek, televizyon kanallarında psikolog, sosyal araştırmacı ve sosyologların istihdam edilmesinin önerildiğini bildirdi.
    Kavaf, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ile CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün Seviye Belirleme Sınavına (SBS) girmesine izin vermediği için annesini öldürdüğü iddia edilen 11 yaşındaki kız çocuğunun durumuyla gündeme gelen, çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğilimine ilişkin soru önergelerini cevaplandırdı.
    Kavaf, yazılı ve görsel medyada çıkan haberler ve televizyon programlarıyla ilgili her türlü tespitlerin değerlendirildiğini, ihmal veya istismar içeren vakalara gerekli müdahalelerde bulunulduğunu kaydetti.
    Çocuklar ve aileler üzerinde olumsuz etki oluşturduğu düşünülen programlarla ilgili RTÜK'e yazı gönderildiğini bildiren Kavaf, şöyle devam etti:
    "Türk aile yapısına uygun olmayan yarışma programları, gündüz kuşağı kadın programları, büyü, sihir içeren, ağalık sistemi ve mafya örgütlenmesini konu alan filmlere ilişkin SHÇEK Genel Müdürlüğü olarak RTÜK'e yazı gönderilmiştir. Söz konusu yazıda, yayın ilkelerine atıfta bulunulmuş, yayınlanan programlara ilişkin eleştirel bir bakış açısının yanı sıra yapıcı öneriler de dile getirilmiştir.
    Mevcut programların yayınlandıktan sonra olumsuz etkileri üzerinde yapılan şikayetlerle cezai yaptırımlar getirildiği konusuna dikkati çekilerek televizyon programlarının standart ve sınırlarının belirlenmesi, televizyon kanallarında psikolog, sosyal çalıştırmacı ve sosyologların istihdam edilerek programların yayınlanmadan önce değerlendirilmesinin sağlanabileceği vurgulanmıştır."
    Bakan Kavaf, geçen ay düzenlenen Çocuk Katılım Çalıştayı ve Sektörler Arası Çocuk Katılım Toplantısında, çocuk haklarıyla ilgili olabilecek tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, RTÜK Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü ile birlikte ulusal strateji planladıklarını bildirdi. Kavaf, Aile Danışma Merkezi ve Toplum Merkezlerinde ise kadına ve çocuğa yönelik şiddeti önleme konusunda bilinç düzeyini artırmaya yönelik faaliyetlerin sürdürüldüğüne dikkati çekti.
    www.dunyagazetesi.com.tr

İşlem Yapılıyor
X