Bale pabuçları

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Bale pabuçları

    'Bale Pabuçları' yollara düşecek


    24.07.2009 - 12:29















    ANKARA - Bale pabuçları, iki ayrı yaz turnesiyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) bale topluluğu, Hırvatistan'da düzenlenecek Split Yaz Festivali ile Ağrı Dağı Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri kapsamında İshak Paşa Sarayında sahne alacak.

    Ankara Devlet Opera ve Balesi, Hırvatistan'ın Split şehrinde bu yıl 55. kez düzenlenen Split Yaz Festivalinde Türkiye'yi temsil edecek.

    Geçen sezon topluluğun repertuvarına alınarak seyirciyle buluşan ''Yaşam ve Tango'' isimli eserde yer alan ''Sahne Arkası-Backstage'' ve ''This is Your Life'' adlı koreografiler festival kapsamında sahnelenecek. Her iki koreografi de Koreli sanatçı Youung Soon Hue Simon'ın imzasını taşıyor.

    Eserin bölümlerinden ''This is Your Life'' adlı koreografi, Astor Piazzolla ve Gade'in müziği eşliğinde sahneye gelecek. Kostümleri Nursun Ünlü ve ışık tasarımı Fuat Gök tarafından hazırlanan eser, sahne üzerinde orkestra eşliğinde izleyiciyle buluşacak. Kendi içinde de 'Trio'', ''Güzellik Salonu/Beauty Saloon'', ''Business Man and Six Men/İş Adamı ve 6 Adam'', ''Tango Duet'', ''Sandalye Dansı/Chair Dance'', ''Aşk Düeti/Love Duet'' gibi bölümleri bulunan eser, farklı teatral anlatımı ile dikkat çekiyor.

    Young Soon Hue Simon tarafından hazırlanan ''Sahne Arkası/Backstage'' isimli koreografide ise bir eserin sahneye gelirken geçtiği aşamalar ilginç bir biçimde özetleniyor.

    Türkiye'yi temsil eden tek grup olarak festivale davet edilen topluluk, 28 kişilik sanatçı ekibi ile izleyici karşısına çıkacak. Avrupa'da çok önemli festival organizasyonları arasında kabul edilen 55. Split Yaz Festivalinde Türkiye'nin yanı sıra, dünyanın bir çok ülkesinden tiyatro, sahne sanatları ve dans alanında ünlü gruplar yer alacak.

    Festival kapsamında, ADOB bale topluluğu, ''This is Your Life'' ve ''Backstage'' isimli eserlerle 2 ve 3 Ağustosta açık hava sahnesinde seyirciyle buluşacak.

    İSHAK PAŞA SARAYINDA BALE RÜZGARI
    ADOB bale topluluğu, Ağrı'nın Doğu Beyazıt ilçesinde düzenlenen ''Ağrı Dağı Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri'' etkinlikleri çerçevesinde de 7 Ağustosta sahne alacak.

    Carl Orff'un ünlü eseri ''Carmina Burana'' eşliğinde Mauricio Wainrot tarafından hazırlanan koreografiyi sunacak olan topluluk, tarihi İshak Paşa Sarayı'nın avlusunda bale rüzgarı estirecek.

    İlk kez sergilenecek olan bale gösterisi, tarihi sarayın dışına kurulacak barkovizyon aracılığıyla da izleyiciyle buluşturulacak.

    Topluluğun Doğu Anadolu çıkartmasında, 41 kişilik sanatçı kadrosu ve 12 kişilik teknik ekip yer alacak.

    Topluluk, Hırvatistan'ın Split kentindeki yaz festivali ile Ağrı Dağı Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri kapsamında gerçekleştireceği üç gösteri için provalarını 15 Temmuzdan bu yana yoğun olarak sürdürüyor. (AA)
İşlem Yapılıyor
X