size mesaj gönderenin IP sinden adresini bulun

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • hikmet24
    Member
    • 28-11-2005
    • 1724

    size mesaj gönderenin IP sinden adresini bulun

    Size mail gönderenin IP numarını ve bulunduğu yeri öğrenme
    Merhaba,
    Bu mailimde birbiriyle bağlantılı iki bilgi verecegim. Öncelikle Size mail gönderenin IP sini nasıl bulacağınız bilgisini, sonra da IP sini öğrendiğiniz kişinin bulunduğu yeri nasıl öğreneceginiz bilgisini vereceğim.

    1- SİZE MAİL GÖNDEREN KİŞİNİN GÖNDERDİÐİ MAİLİNDEN IP NUMARASINI BULMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

    Hotmail kullanan arkadaşlar için:
    1- Hotmail adresinizi açıp posta (gelen) kutunuza girin.
    2- e-psta adresinde sana mail gönderenlerden kimin ip sini öğrenmek istiyosan, o kişinin mailine gelip, maili açmadan fareyle o kişinin gonderdiği maile sağ tıklayın. Açılan menü penceresinde kaynağı göster deyin.
    3- Kaynağı göster dediğinizde bir sayfa açılacak. Burada Return-Path ve from yazan yerde size maili gönderen kişinin email adresi, ve bunların arasında bulunan X-Originating-IP olarak görünen IP, size bu mail gönderen kişinin IP numarasıdır.

    Yahoo! kullanan arkadaşlar için:
    1- Yahoo yu açıp posta kutunuza girin. Size gelmiş olan bir epostayı açın ve epostayı okuduğunuz ekranın en altında ve sağda "Search the web" düğmesinin hemen üstünde bulunan "Full Headers" linkine tıkladığınızda o e-posta ile ilgili tüm bilgiler hotmaildeki gibi mailin üst tarafında görünecektir.
    2- Buradaki satırlarda Message-ID yi bulun ve bunun hemen bir üst satırındaki Received satırındaki bulunan IP adresi, size maili yollayanın IP adresidir.
    3- Yine en altta sağda "Brief Headers" linkine tıklarsanız da bu özelliği kapatmış olursunuz.

    gmail kullanan arkadaşlar için:
    1- Gmail i açıp posta kutunuza girin. Size gelmiş bir epostayı açın ve mailinde içinde ve üst sağ tarafında diğer seçeneklere tıklayın. Buraya tıkladığınızda bir çok seçenek çıkacak.
    2- Bu seçeneklerde orjinali göster seçeneğine tıklayın. Böylece o mailin geldiği e-posta ile ilgili tüm bilgiler karşınıza çıkacaktır.
    3- Burası yahoo ile tamamen aynı. Buradaki satırlarda Message-ID yi bulun ve bunun hemen alt satırındaki Received satırının altındaki X-Originating-IP deki yazan IP adresi, size maili yollayanın IP adresidir.




    2- SİZE MAİL GÖNDEREN YA DA IP NUMARASINI BİLDİÐİNİZ KİŞİNİN IP ADRESİNDEN O KİŞİNİN İNTERNETE GİRDİÐİ BÖLGE VE ŞEHRİ BULUN
    İstediğiniz kişinin IP numarasından hangi ülke, şehir, vs olduğunu öğrenmek için http://www.ip2location.com/ sitesini kullanabilirsiniz. Bu verdiğim siteye tıkladığınızda sizin IP numaranızı ve hangi santrale bağlı olduğunuzu da hemen gösterecektir. Ayrıca, karşı tarafın IP adresinden o kişinin yerini öğrenmek için bu sitedeki http://www.ip2location.com/free.asp linkine tıkladığınızda, açılan sayfadaki kutuya istediginiz kişinin IP numarasını yazarak "find location" düğmesine tıklayın. Böylece o girdiginiz IP ile bilgileri ile, IP numarasının ait olduğu o kişinin bağlantı türünü (adsl, kablo vs), ülkesini, şehrini ve bağlı olduğu ana santrali burada görebilirsiniz.

    Bu bilgilerin resmi sitesi olan http://www.ripe.net/ adresindeki kutucuğa da karşı tarafın IP numarasını girdiğinizde aynı bilgilere ulaşabilirsiniz.

    NOT: Bu adreslerden IP numarasını bildiğiniz kişinin bulunduğu yeri ya da bölgeyi bulabiliyorsunuz. Mesela IP numarasını bildiğiniz kişinin IP numarasını sorgulattığınızda, o kişi küçük bir köyden ya da ilçeden giriyorsa, o kişinin bulunduğu yer olarak o kişinin bulunduğu ildeki ana santrali görürsünüz. Yani sorgulama yaptığınızda o kişinin bulunduğu köy ya da ilçeyi değil de, o kişinin bulunduğu ili görebilirsiniz. Ama böyle bir durumda da olsa o kişinin bulunduğu yeri yaklaşık olarak bilebilirsiniz.
    ALINTIDIR
    SAYGILAR
  • eren511
    Member
    • 29-07-2006
    • 2805

    #2
    Konu: size mesaj gönderenin IP sinden adresini bulun

    paylaşım için teşekkürler...

    Yorum

    • black belt
      Senior Member
      • 08-06-2004
      • 6523

      #3
      Konu: size mesaj gönderenin IP sinden adresini bulun

      Eskiden norton javaya dayalı olarak, otomatikman bu hizmeti verirdi...Şimdi illaki son model güvenlik paketini satın al diyor....

      Bir de ip no'lar belli bir tarihe kadar saklanıyor...15 gün sonra bulamayabilirsiniz sözgelimi...
      Son düzenleme black belt; 31-07-2009, 23:37.

      Yorum

      • varedero
        Member
        • 23-12-2005
        • 501

        #4
        Konu: size mesaj gönderenin IP sinden adresini bulun

        tam olarak yeri göstermiyor..ana serverler gözüküyor sadece..

        Yorum

        • ahmet_18
          Junior Member
          • 16-04-2006
          • 14

          #5
          Konu: size mesaj gönderenin IP sinden adresini bulun

          tesekkürler emegine saglık

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X