5+1 i tv ye bağlamak, tam verim almak???

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar

  • ybæl©ik
    cevapladı
    Konu: 5+1 i tvye bağlamak, tam verim almak???

    Ses sisteminiz hakkında detay bilgi vermemişsiniz.

    Bilindiği üzere bazı cihazlardan sağlıklı ses alabilmek için Amlifier'a sahip speaker setleri olmalı ya da speaker takımının A/V Receiver aracılığı ile ses kaynağına bağlanması gerekir.

    Yukarıdaki bağlantı şekilleri ile ses alınsa bile A/V Receiver bağlantısı dışında 5.1, 6.1, 7.1 ses desteği alınamayabilir ve alınamaz. Çünkü sesi işleyen ve Surround/Saran sesi yaratan A/V Receiverdır. Ses kaynağı 5.1, 6.1, 7.1 desteklemese bile alınan Stereo ses A/V Receiver ile değişik ses formatları ile spakerlardan alınabilir.


    Size bir önerim olsun ve deneyerek sonucu bizlerle paylaşırsanız aynı konuda sıkıntıya düşen arkadaşlara da yol göstermiş oluruz.

    TV'nizden aldığınız sesi speaker takımınızdaki sadece bir girişe takabildiğinizi belirtmişsiniz. Oysa ki TV'den 2 ses çıkmaktadır. Left-Right olan bu 2 ses çıkışını Speaker setinizin bir girişine takmadan önce aşağıdaki Y birleştiriciyi kullanın ve tek giriş olarak ses sisteminize verin, bakalım sonuç ne olacak.

    Ekli Dosyalar

    Yorum Yap:


  • malcolm
    cevapladı
    Konu: 5+1 i tvye bağlamak, tam verim almak???

    Bu tip kabloların satıldığı yerlerde stereo çoğaltıcı aparatlar satılır bu şekilde birkaç kabloyla diğer hoparlörleri de çalıştırabilirsin tabi ne farkeder sadece ses ve bas şiddetinde artma olur, ama ses boyutunda değişiklik olmaz. Aparatın satıldığı yere sorunu anlatın hangi aparatları ve kabloları almanız gerektiğini daha iyi tarif edebilirler.
    Son düzenleme malcolm; 05-08-2009, 20:40.

    Yorum Yap:


  • iskete
    5+1 i tv ye bağlamak, tam verim almak??? konusunu başlattı

    5+1 i tv ye bağlamak, tam verim almak???

    5+1 i tvye bağlamak istedim bugün 4liraya bir kablo aldım. Bir ucu dişi stereo diğer ucu sağ-sol mono erkek bir kablo. Ancak 2+1 ses alabiliyorum çünkü ses sisteminin çıkışında 3 erkek stereo uç var o kabloya bunlardan ancak 1ini takabiliyorum bu sebeple 2+1 ses alabiliyorum. Haliyle diğer 3 hoparlör şu an ölü.
    Acaba bunu 5+1e çıkarmak mümkün mü? Bunun için ayrıca bir kablo ya da ara aparat var mı?
İşlem Yapılıyor
X