Esmaül Hüsna'dan çizgi roman dizi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Esmaül Hüsna'dan çizgi roman dizi

    Allah'ın 99 isminden 99 çizgi kahraman


    Esma ül Hüsna'dan, yani Allah'ın 99 isminden esinlenerek yaratılan çizgi roman dizisi 99'un kahramanları Batı'ya açılıyor.
    07 Ağustos 2009 / 16:28






    Arap dünyasında müthiş popüler olan bu dizinin yaratıcıları, Washington merkezli DC Comics şirketi ile anlaştı. Artık 99'un kahramanları ile DC Comics'in Süperman ve Wonderwoman gibi kahramanları ortak maceralara çıkacaklar.

    Üç yıldır Arap dünyasında ve başka ülkelerde aylık çizgi roman olarak yayımlanan 99'un kahramanlarından her biri farklı bir ülkeden geliyor: İlk açıklanan kahraman Güçlü Cabbar, Suudi Arabistanlı.

    Kahramanların 50'si erkek, 49'u kadın. Birleşik Arap Emirlikleri'nden Nur, insanlardaki "ışığı görebiliyor." Diğer kahramanlar gibi o da vücudunu fazla sarmayan giysiler giyiyor.

    KAHRAMANLARDAN YALNIZCA BİRİ KAPALI
    Dizideki kahramanlardan yalnızca biri kapalı: Gizli anlamına gelen Bâtın. Yazar Naif El Mutava insanların Batı'da da kendisini okumasını sağlamak için ilk iki yıldaki karakterlerin hiçbirini başörtülü ya da çarşaflı çizmediklerini söylüyor. Bâtın'a ise kendi eşinin gözlerini vermiş.

    TÜRK KAHRAMAN KALDIRAN RAFİ
    Türk kahramanın adıysa, Kaldıran Râfi. Dizide asıl adı Murat Uyaroğlu olan İstanbullu Râfi, ne kadar ağır olursa olsun herşeyi kaldırabiliyor, uçabiliyor ve "99'ların Süperman'i" olarak biliniyor. Ailesinin Ürdünlü kanadının yardımına koşup, ünlü Petra harabelerinin yakınında yaşayan Karatiba aşiretine yardım ediyor.

    ABD'li kahraman Zarar Veren Dar, bir trafik kazasında felç olmuş. Düşmanlarına korkunç acılar çektirebiliyor. 99 çizgi romanı ABD'de de yayımlanıyor.

    99'dan bir diğer karakterse, 13 yaşındaki Macar kahraman Birleştiren Câmi. Her türlü teknolojiden çok iyi anlıyor, yüzlerce değişik silah yapabiliyor.

    TÜRKÇESİ EYLÜL'DE
    Arap dünyasında her yıl bir milyon tiraja ulaşan 99'un adına Kuveyt'te düzenlenmiş eğlence parkları var. Suudi Arabistan'daki parkları için de hazırlıklar sürüyor. Bu arada Biri Bizi Gözetliyor gibi ünlü reality şovların yapımcısı Endemol şirketi, filmini çekmek için anlaşmış durumda. Çizgi romanın Türkçesi ise Eylül ayında piyasaya çıkacak.

    İBADET EDERKEN GÖRÜLMÜYORLAR
    Dizinin yaratıcısı psikolog Doktor Naif el Mutava, amacının İslam'ı, 11 Eylül olaylarıyla onu rehin alan insanların elinden kurtarmak ve gerçek yüzüyle tanıtmak olduğunu söylüyor. Kahramanlarının hiçbiri ibadet ederken görülmüyor, hatta "Ancak Yahudi çocuklar 99 karakterlerini Yahudi, Hristiyan çocuklar Hristiyan, Müslümanlar Müslüman, Hindular da Hindu sandığında hayalimin gerçekleştiğini düşüneceğim"diyor.
    kaynak:ensonhaber.com
İşlem Yapılıyor
X