Okyanuslar NTV'de

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Okyanuslar NTV'de

    “Oceans/Okyanuslar”, 9 Ağustos'ta başlıyor

    Yayınlandığı ilk günden itibaren dünyanın çeşitli yerlerinden çok olumlu tepkiler toplayan, BBC’nin yeni belgesel dizisi “Oceans / Okyanuslar”, NTV’nin, “Yeşil Ekran”nında 9 Ağustos akşamı Türkiye’deki izleyicisiyle buluşacak.

    “Okyanus” (Oceans) adlı belgesel, sekiz bölüm olarak ekrana gelecek...
    İlişkili fotoğrafları göster



    NTV
    Güncelleme: 17:13 TSİ 06 Ağustos. 2009 Perşembe

    İSTANBUL - NTV’nin “Yeşil Ekran”ı Ağustos ayında da devam ediyor. “Yeşil Belgesel Kuşağı”nda 9 Ağustos akşamı ekrana gelecek yine yine bir BBC belgeseli olan “Okyanuslar” (Oceans) derinliğin gizemlerini aydınlatacak.
    Sekiz bölüm olarak ekrana gelecek olan “Okyanus” (Oceans) adlı belgeselin ilk bölümünde, belgesel ekibiyle birlikte bir zamanlar Jacques Cousteau tarafından zengin deniz yaşamı nedeniyle “Okyanusların akvaryumu” olarak tanımlanan Cortez Denizi’ne gideceğiz.
    Derinliğin Gizemleri Aydınlanacak...
    Haberin devamı ↓ reklam


    Yayınlandığı ilk günden itibaren dünyanın çeşitli yerlerinden çok olumlu tepkiler toplayan, BBC’nin yeni belgesel dizisi “Oceans / Okyanuslar”, NTV’nin, “Yeşil Ekran”nında 9 Ağustos akşamı Türkiye’deki izleyicisiyle buluşacak. Muhteşem çekimleri ve alışılmışın dışındaki tarzıyla olduğu kadar sempatik ekibiyle de kendine geniş bir hayran kitlesi kazandıran belgesel derinliğin gizemlerini aydınlatacak.
    Gezegen ve üzerinde yaşayan her canlı için hayati önem taşıyan okyanuslar dünyanın yaşam kaynağı. Dünya’nın üçte ikisinin okyanuslarla kaplı olmasına rağmen, bu hayati önem taşıyan yaşam pınarının yalnızca bir bölümü keşfedilmiş durumda. Diğer bölümleri ise gizemini korumaya devam ediyor.
    Araştırmacı Paul Rose’un liderliğini üstlendiği bir grup okyanus bilimcisinin hazırladığı belgeselde, Dünya’nın dörtbir yanındaki denizler ve okyanuslarda, ileri teknolojinin yardımıyla keşifler yapılırken, sualtındaki antik harabelerin hikayeleri ortaya çıkarılarak geçmiş ve gelecek arasında köprüler kuruluyor.
    Yüksek çözünürlükte kaydedilen belgesel görsel olarak da izleyicileri ekran başına çekme iddiası taşıyor.

    Gezegenimizin denizleri hızla değişiyor ve “Oceans / Okyanuslar” ekibi, Dünya’nın en muhteşem ve en değerli varlığı hakkında güncel küresel bir portre ortaya koymak için çalışıyor.
    • <LI class=textBodyBlack>Ekibin deniz arkeoloğu üyesi Dr. Lucy Blue gemi enkazları ve kayıp medeniyetleri araştırarak, geçmişimizi ve denizle ilişkimizi inceliyor. <LI class=textBodyBlack>Deniz ve okyanus bilimci Tooni Mahto, okyanuslarımızda bugün yaşanmakta olan sıradışı hayatların izini sürüyor.
    • Çevreci Philippe Cousteau Jr ise okyanusların geleceği hakkında araştırma yaparken, yaşanan değişikliklerin de listesini sunuyor.
    1. Bölüm: Cortez Denizi (California Körfezi)
    Belgeselin ilk bölümünde belgesel ekibiyle birlikte bir zamanlar Jacques Cousteau tarafından zengin deniz yaşamı nedeniyle “Okyanusların akvaryumu” olarak tanımlanan Cortez Denizi’ne gideceğiz. Cortez Denizi’nde 1960’larda 800 türden fazla balık yaşıyordu. Ancak ticari amaçlı balıkçılık, turizm ve endüstri nedeniyle bugün bu bölge ‘tehlike altında’ olarak sınıflandırılmış durumda.
    Lucy Blue ve Tooni Mahto insanların bu bölgenin doğal yaşamını nasıl değiştirdiğini, bölgenin oluştuğu beş milyon yıl öncesinden başlayarak günümüze kadar inceliyor. Bu yolculukta onlara yol gösterenler ise, İspermeçet balinaları (sperm balinaları) ve bölgenin yeni sakinleri Humboldt Mürekkepbalıkları.
    “OKYANUS” (Oceans)
    Pazar 20:30 / 1. Bölüm

    BASINDA OCEANS
    “...çarpıcı bir görselliğe sahip ve aydınlatıcı...”
    James Rampton, Independent
    “...Reality şov (“Ekip köpekbalıklarını zamanında yakalayabilecek mi?”), dedektiflik hikayesi (“Köpekbalığı dışkısındaki bir kulak mı?”) ve yemek programı karışımı. ****i “deniz biyoloğu” Tooni Mahto, okyanus zemininden yumurtalar alıyor ve onları sıcak su yarıkları üzerinden geçirerek haşlıyor... Oceans belgeseli akıcı ve fotografik anlamda çok başarılı. Ölü Humboldt mürekkepbalığının yakın plan çekimi tatmin edici derecede iğrenç ve içi dışına çıkmış hali Alien filmindeki yaratığı andırıyor. Ancak canlıyken, Rhine Kızları’nın danslarını andıran hareketleriyle duyguları kamçılayan bir güzelliğe sahipler, sanki biri uygunsuz bir öneri de bulunmuş gibi aniden utanarak kızarıyorlar. Oceans’ın internet sitesine girerek bilgisayarınızın masaüstü için Humboldt mürekkepbalığının bir fotoğrafını indirebilirsiniz. Eğer mürekkepbalığının fotoğrafıyla ilgilenmiyorsanız, sitede Tooni ve Philippe’nin de duvar kağıtlarını bulmak mümkün.”
    Damian Thompson, Daily Telegraph
    “...Hepimizin neden lisans ücreti ödediğini bize hatırlattı... Bu muhteşem belgesel, bazı korkunç görünüşlü yırtıcıların ardında neler yattığını açığa çıkarıyor. Oceans, rengarenk mürekkepbalıklarından şirin deniz aslanlarına kadar sunduğu zengin yakın plan çekimlerle doğa tarihi üzerine sürükleyici bir macera sunuyor. Aralarında Jacques Cousteau’nun torunu dalgıç Phillipe’nin de bulunduğu ekip anlaşılması kolay ve ***ifli bir program yaratıyor.”
    Brian McIver, Scottish Daily Record
    “Bu göz alıcı deniz yaşamı belgeselini izlemek için sayısız sebep var... Yüksek çözünürlükte kaydedilmiş muhteşem sualtı fotoğrafları, ders veriyormuş hissi yaratmadan ekolojik mesajlar vermesi ve ilginç bilgilere aç izleyiciler için eğlence dolu olması bu özelliklerin başında geliyor... Oceans, keşif sürecini ekip üyelerinin gözünden izleme şansı veriyor. Bir kez ekibin İspermeçet balinasının (sperm balinası) nefesini uzaktan kumandalı helikopterle çekme girişimini izledikten sonra, Yeni Yıl’a kadar ekran başından ayrılamayacaksınız.”
    Mail On Sunday (5 üzerinden 5 yıldız)
    “Oceans, HD televizyonlarının icat edilme nedeni olan zengin detaylandırılmış doğal yaşam programlarından biri... Muhteşem görünüyor.”
    Mike Ward, Daily Express
    “...olağanüstü sualtı yaşamı çekimleri...”
    Ben Felsenburg, London Lite
    “İspermeçet balinaları (sperm balinaları) ve deniz aslanlarının yakın plan çekimlerinin olduğu göz alıcı sualtı fotoğrafları.”
    Mike Ward, Daily Express
    “Eşit oranda sürükleyici ve üzücü.”
    Pete Clark, London Evening Standard
    “Dalgıçlık dünyasının A Takımı’ndan dünya okyanuslarının vahşi yaşamı, tarihi ve bugünkü durumu hakkında öğrenilecek çok fazla şey var. Ekibin pek katkısı olmadan ortaya çıkan bazı abartılı anlatımlar ve mini dramalar olsa da Kaliforniya Körfezi’nde (Cortez Denizi) köpekbalıklarının nasıl yok olduğunu öğrenmeye başladığınızda bu hikayeler ilgi uyandırmaya başlayacak.”
    Martin Skeg, Guardian
    “Gezegenin okyanuslarına detaylı bir bakış sunan yeni, güzel bir belgesel dizi.”
    Daily Star
    “Denizlerin ve okyanusların nasıl değiştiğine yakın bir bakış sunan, başarılı bir yapım.”
    Jane Simon, Daily Mirror
    “...sualtı yaşamının muhteşem fotoğrafları...”
    Mark Jefferies, Daily Mirror
    “...ilgi çekici bir doğa tarihi belgesel dizisi...”
    Martin James and Sarah Dempster, Sunday Times
  • RED EAGLE
    Junior Member
    • 02-05-2008
    • 280

    #2
    Konu: Okyanuslar NTV'de

    Süper

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X