Ege kentlerinde yağmur alarmı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • YuSuF ErGiN
    Senior Member
    • 23-01-2006
    • 10188

    Ege kentlerinde yağmur alarmı

    Ege kentlerinde yağmur alarmı

    Sağnak yağışlar nedeniyle sel felaketi yaşanmaması için itfaiye ve sivil savunma ekipleri harekete geçirildi tüm kanallar kontrol edildi

    ERDAL ÇARBOÐA/UFUK SOYHAN/ADEM ÜLKER





    İstanbul'daki sel felaketinin ardından Ege ve Marmara bölgelerinde etkili olan sağnak yağışın yol açabileceği zararlara karşı yapılan uyarılar etkili oldu. Ege Bölgesi'ndeki il ve ilçelerle altyapı yönünden kritik bölgelerde konuşlanan yardım ekipleri, yağışın şiddetlendiği gece boyunca görev yaptı.
    Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan "meteorolojik uyarı"nın ardından, valilikler tarafından da can ve mal kaybının önüne geçilmesi için yapılması gerekenlere dikkat çekildi.

    AMAN DİKKAT
    Ülkemizin büyük bir bölümünde sağnak ve gökgürültülü sağnak şeklinde görülecek yağışların, özellikle Ege'nin kıyı illerinden Muğla, Aydın, İzmir'de etkili olacağına dikkat çekildi. Denizli, Manisa, Çanakkale, Balıkesir'de de gece boyunca etkili yağışlara dikkat edilmesi için uyarıda bulunuldu. Kuvvetli yağış beklendiğine dikkat çekilen açıklamada, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, toprak kayması, ulaşımda aksamalar olabileceği kaydedildi.
    Çanakkale'de parçalı ve çok bulutlu havanın ardından gökgürültülü sağnak yağış, akşam saatlerinde etkili oldu. Gece şiddetini artıran yağış sırasında kentin bazı cadde ve sokaklarını sular bastı.
    Aydın'da gündüz az bulutlu hava yerini akşam saatlerinde yağışlı havaya bırakırken, gece geç saatlerde yağış etkili oldu. Uşak ve Denizli'de de yine geç saatlerde şiddetini artıran yağmur sırasında görevliler sürekli alarmdaydı.
    İzmir, Meteoroloji İşleri Müdürlüğü'nden gelen aşırı yağış ve sel uyarısının ardından dün teyakkuza geçti. İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, olası bir şiddetli yağış ve sel felaketine karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. İzmir dün, önemli miktarda yağış almasına rağmen çeşitli bölgelerdeki su baskınlarının dışında İstanbul'da yaşananların etkisiyle korkulduğu gibi bir sel felaketi yaşamadı.

    Aliağa ve Dikili'ye özel ekipler gitti
    İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bölgede beklenen gökgürültülü sağnak yağışın hafta sonu da etkili olacağının tahmin edildiği vurgulandı. Can ve mal kayıplarının önlenmesi amacıyla bazı tedbirlerin alındığı bildirilen açıklamada, belediyelerin hazırlıklarının yanı sıra DSİ, Karayolları ve İl Özel İdaresi'ne ait iş makinelerinin personeliyle birlikte hazır tutulacağı kaydedildi. Aliağa ve Dikili ilçelerinde koordineli olarak görev yapan ekipler, geceyi bölgede geçirdi. Sağlık Müdürlüğü 112 Ambulansları ve hastanelerin acil birimleri alarma geçirildi. Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birlik Müdürlüğü donanımlı birer ekibini yine Aliağa ve Dikili ilçelerine konuşlandırdı.
İşlem Yapılıyor
X