Osmanlı tarihi yeniden yazılacak

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Osmanlı tarihi yeniden yazılacak


    Osmanlı tarihi yeniden yazılacak
    21 Eylül 2009 Pazartesi 10:40
    Kazılar sonucunda iddialar doğru çıkarsa Osmanlı tarihi yeniden yazılacak. Tüm gözler bu kazının sonucuna çevrildi.

    Osmanlı'ının ilk başkenti Karacahisar mı? Karacahisan kalesi ve çevresi kazılıyor.
    Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, Karacahisar Kalesi kazılarının, Valiliğin desteği ve girişimiyle Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'nün önderliğinde ağustos ayında tekrar başladığını, ekim ayına kadar da süreceğini söyledi.
    Kazılarla birlikte kalenin restorasyon çalışmalarını da sürdürmek istediklerini ifade eden Vali Kılıçlar şöyle konuştu:

    İLK BİLİMSEL KAZI

    ''Kazı çalışmaları dünyada ve ülkede Osmanlı İmparatorluğu'nun başlangıcını ortaya çıkartacak ilk bilimsel kazıdır. Bu hisar 1289 yılında Osman Bey tarafından ilk fethedilmiştir. Kazının sonucunu bütün dünya bekliyor. Buradan çıkacak sonuçlar çok önemli. Uluslararası sonuçlar yaratacak bir kazı çalışması. Kazı çalışmalarına Prof. Dr. Halil İnalcık'ı da davet ettik. Kazı ekibine Prof. Dr. İnalcık'ın isteğiyle doktora öğrencisi arkeolog Fahri Dikkaya dahil edildi. Prof. Dr. İnalcık'tan da kazıyı incelemesini istedik.''

    İNALCIK’IN iDDiASI ARAŞTIRILIYOR

    Fethedildiği günden bugüne kadar kale içinde bir yapılaşmanın bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Erol Altınsapan, çalışmaların 60 dönümü kapsayan kalenin yerleşim alanında sürdürüldüğünü bildirdi.

    OSMANLI’NIN İLK BAŞKENTİ

    Prof. Dr. Altınsapan, ''Öncelikli hedefimiz kale içindeki yerleşim dokusunu ortaya çıkartmak. Karacahisar Kalesi'nin fethi Osmanlı İmparatorluğu'nun başlangıcındaki en önemli olay. Kazı sonucunda Osmanlı tarihi değişebilir. Prof. Dr. Halil İnalcık da Karacahisar'dan (Osmanlı'nın ilk başkenti) diye söz ediyor. Karacahisar'da erken Osmanlı kent yerleşimi bulunuyor'' dedi.
    kaynak:internethaber
İşlem Yapılıyor
X