Bahçeli'ye Başbuğ hatırlatması

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • asker_31
    Member
    • 02-12-2007
    • 746

    Bahçeli'ye Başbuğ hatırlatması

    MHP lideri Devlet Bahçeli, geçmişi unuttu ama Erdoğan unutmadı..
    13 Ekim 2009 / 11:48





    Başbakan Erdoğan AK Parti grubunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

    MUHALEFETTE DE İKTİDARDA DA AYNIYIZ
    Erdoğan konuşmasına "Bu parti asla millete yüz çevirmemiştir. Milletten yönünü farklı yöne dönmemiştir. Bu parti muhalefetteyken farklı iktidardayken farklı konuşmamıştır. Hedeflerimize milletimize asla hayal kırıklığı yaşatmamıştır. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın standartlarını yükseltmeye devam edeceğiz." diyerek başladı.

    MİLLET İRADESİNİ VESAYET ALTINA ALDIRMAYIZ
    Milletimizin iradesini vesayet altına aldırmayız. Hesabımızı sadece millete verecek ve yolumuza devam edeceğiz. Hedefimize milletimizin istikametinde yön veririz. Önümüzdeki dönemde çıtayı daha da yükselterek yolumuza devam edeceğiz.

    MKYK DEÐERLENDİRMESİ
    Tüm sorunların üzerine cesaretle gideceğiz. Yeni yönetimimiz de bunun zeminidir. Görevi devreden arkadaşlarımıza hizmetleri için teşekkür ediyor yerlerine gelen arkadaşlarımıza da başarıların devamını diliyorum.

    ABD ZİYARETİ
    Geçtiğimiz haftalar çok önemli gelişmeler yaşadık. Amerika ziyaretimiz oldu. Burada önemli görüşmeler yaptık, önemli toplantılara katılma fırsatı bulduk.

    IMF TOPLANTILARI
    IMF ve Dünya Bankası toplantılarına ev sahipliği yaptık. IMF toplantılarının yapıldığı kongre merkezini rekor sürede tamamladık. İstanbul yeni kongre merkezleri ile dünyada önemli bir kongre merkezine dönüştü. Artık İstanbul otelleriyle ihtiyaca cevap veremez hale geldi.

    İSTANBUL KARARLARI TARİHE GEÇTİ
    Küresel kriz İstanbul'da tartışıldı. Alınan önemli kararlar İstanbul kararları olarak tarihe geçti. 1500 kadar basın mensupları bu toplantıları takip etti. Alnımızın akıyla bu toplantılardan çıktık.

    DÜŞMAN DEÐİL DOST KAZANMAYA TALİBİZ
    Türkiye artık çok farklı bir ülke. Türkiye dünyanın hiç bir ulusu ile husumet içinde olamaz. Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözü Ak Parti'nin dış politikası ile hayat bulmuştur. Biz düşman kazanmaya değil dost kazanmaya talibiz.. Ancak düşma kazanma anlayışında olan bazı siyasi partiler var. Komşularımızla ilişkilerimizi geliştirme mücadelesi veriyoruz. Çözümü arayan zorlayan taraf biz oluyoruz.

    Perşembe günü Irak'a bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Komşularımızla sıfır sorun anlayışı içinde sorunsuz yaşamaya çalışıyoruz. Ermenistan'la aramızda başlayan süreç bizim barışçı dış politikamızın yansımasıdır. Ülkemizde bir çok Ermeni vatandaşı açık söylüyorum. kaçak yaşıyor. Çalışmak için gelen bu insanları kapı dışarı edemeyiz.

    SON SÖZ TBMM'NİN
    2003 yılından itibaren Ermenistan'a pek çok jestimiz oldu. Hava sahamızı açtık. Ermenistan Cumhurbaşkanına mektup yazdık. Suçlamaları bırakalım gelin ortak bir tarihi komisyonu kuralım gerçekleri ortaya çıkaralım dedik. Şimdi çok olumlu bir noktaya geldik. Hükümet olarak biz olayı bu noktaya getirdik. Son sözü TBMM söyleyecektir.

    BAHÇELİ'YE TÜRKEŞ HATIRLATMASI
    Azerbaycan ile Ermenistan mesafe alıyor ama henüz ortada sonuç yok. Bu süreci olumsuz etkileme gayreti içinde olanlar var. Bize bu iftiralarda bulunanlar merhum liderlerinin farklı otellerde ne yaptığına bir baksınlar. Bize kimse iftirada bulunamaz. Ne yaptığımızı gayet iyi biliyoruz. Azeri kardeşlerimiz bize inanıyor ve güveniyor.

    TÜRKEŞ NE YAPMIŞTI
    Ermenistan’ın bağımsızlığını kazanmasından sonra yakın tarihte iki ülke arasındaki ilk temas dönemin Ermenistan Cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan ile MHP’nin eski genel başkanı merhum Alparslan Türkeş arasında kurulmuştu.

    12 YIL GİZLİ TUTULAN GÖRÜŞME
    12 Mart 1993'te Paris'teki Crillon Oteli'nde MHP lideri Alpaslan Türkeş, Paris'teki Türk büyükelçisinin arabasından. inerek Ermenistan Devlet Başkanı Petrosyan'la görüşmüş ve bu görüşmede iki lider ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda mutabık kalmıştı. Bu görüşme tam 12 yıl gizli tutulmuştu. MHP lideri Bahçeli'nin bu durumu gözardı ederek, bugüm yaptığı açıklamada Türkiye için tarihi bir adımı 'kara bir gün' olarak nitelemesi dikkat çekti.

    SARI GELİN TÜRKÜSÜ
    Protokolleri gelecek hafta Meclis'te sevk edeceğiz. Sınırların açılması Meclis'in onayına bağlı. Sarı gelin türküsünün kime ait olduğu önemli değil. Dinlediğimizde hepimizin gözleri yaşarıyor. Aynı mana iklimine dalıyoruz.

    SARKİSYAN'IN MAÇA GELMESİ
    Sayın Cumhurbaşkanı Erivan'daki maçta önemli bir misafirperverlik görmüştür. Aynı misafirperliği yarın Bursa'da görecektir. Sarkisyan'ı Türk misafirperverliğine uygun olarak ağırlayacağız. Bursa'daki futbolseverlerin vakar içinde büyük bir ülkenin vatandaşlarına yakışan olgunlukla davranacaklarına inanıyorum. Siyasi çıkar amaç peşinde olanlar çıkabilir. Taraftarların buna prim vermeyeceklerine inanıyorum.

    KÜRT AÇILIMINDA UZUN VADEDE ANAYASA DEÐİŞİKLİÐİ
    Farklı sorun alanlarını bir bütün olarak masaya yatırıyoruz. Türkiye'nin sorunları oldukça fazla. Hedefimiz sorun alanlarını daraltmak olacaktır. Kısa, orta ve uzun vadede sorunların çözüme kavuşması için çalışacağız. Anayasa'da sorun alanları ile ilgili uzun vadede değişikliği ortak akılla yapalım istiyoruz. Yapılabilecek değişikliklerle ortak akılla çözelim diyoruz. Mümkün kılanı eğer gerçekleştirmemiz engelleniyorsa orada yapacak bir şey yok. Sorunların tartışılması çözüme büyük katkı sağlıyor.

    NİFAK KAMPANYALARINA SU TAŞIYORLAR
    Meseleleri görmezden gelmek, soruna sırtını dönmek bu sorunun olmadığı anlamına gelmez. Madem ortada bir sorun yoktu 20 yıl önce niye kitapçıklar hazırladınız niye çalışmalar yaptınız. Bugün bu sorunu büyütenler o gün bu sorunu görmezden gelenlerdir. Sorunlar artık ötelenemeyecek ve üstü örtülemeyecek noktada. Bu sorunu görmezden gelerek kangren olmasını sağlayanlar bugün millet karşısında ağır bir eziklik içindedir. Biz de bu sorunu görmezden gelebilirdik. Ama gelecek nesillere cevap veremezdik. Bazı siyasetçiler nifak kampanyalarına su taşıyor. Biz bu meselenin derdini taşıyoruz.

    DTP'YE YÜKLENDİ
    Erdoğan DTP'lilere yüklenerek onlar Kürt halkının temsilcisi olamaz. Bunlar önce edep adap dersi almalı. Şu kürsüden nasıl konuşulacağını öğrenmeli. Birlikten kardeşlik ikiliminden bahsedemezler. Bir küfür etmedikleri kaldı. Böyle siyaset mi olur. Bu üsluba cevap vermeyeceğiz, tuzağa düşmeyeceğiz. Onları yargıya sevk ediyorum. Biz seviyeli ve yapıcı bir üslup kullanmaya devam edeceğiz. SiyaseT konuşmaktır. Sıkılı yumruklarla tokalaşma olmaz. Az düşünerek, çok bağırarak siyaset olmaz.

    BAYKAL'A GÖNDERİLEN MEKTUP
    Ben bu mektubu AK Parti lideri olarak değil, Başbakan olarak gönderdim. Görüşme talabilimiz bir siyasi hamle değildir. Samimi bir diyalog arayışındayız. Baykal'ın Dolmabahçe göndermesine de vurgu yapan Erdoğan, "bizim Sayın Büyükanıt'la yaptığımız görüşme başka bir görüşmedir" dedi. Ve Baykal'a teşekkür etti.

İşlem Yapılıyor
X