Bluetooth nedir?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    Bluetooth nedir?

    Cihazlar arası kablosuz bağlantı kolaylığı sağlayan Bluetooth, birbirine 10 metre mesafede olan cihazlar arasında 721 Kbps'ye kadar bağlantı hızı sunuyor.
    Bluetooth, kablo bağlantısına gerek bırakmadan bilgisayar ve elektronik Cihazların kısa mesafeli haberleşmesini sağlayan kısa mesafeli bir bağlantı biçimidir. Radyo Frekansı (RF) kullanan bu bağlantı teknolojisi, bu özelliğe sahip bilgisayar, çevre birimleri, cep telefonları ve diğer cihazların birbirleri ile kablo bağlantısı olmadan görüş doğrultusu dışında bile olsalar haberleşmelerine olanak sağlar.


    Bluetooth, 2.4 GHz frekans bandında çalışır. Bu teknoloji kullanılarak hem ses hem de veri aktarımı gerçekleştirmek mümkündür. 721 Kbps'a kadar veri aktarabilen Bluetooth destekli cihazlarda, bu teknolojinin kullanılabilmesi için cihazların birbirine yaklaşık 10 metre mesafede durması yeterlidir.


    Ses ve veri aktarımı dışında Bluetooth kablosuz teknolojisinin önemli kullanım alanlarından biri, cihazlar arasında senkronizasyon sağlamaktır.Bilgisayar ile cep telefonu arasında adres defteri ya da müzik çalma listelerinin senkronizasyonu, bu kullanımın en yaygın örneğidir.


    Cep telefonu operatörlerinin sunduğu data hizmetlerini bilgisayarda GPRS/EDGE kartı olmadan kullanmak zorunda olanlar da, Bluetooth teknolojisini bilgisayarlarını cep telefonları üzerinden internete bağlamak için kullanır.
İşlem Yapılıyor
X