Mini Map, interneti telefona sığdırıyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    Mini Map, interneti telefona sığdırıyor

    İnternet sayfasını büyük boyutundan dolayı tam olarak ekrana taşıyamayan cep telefonları, Mini Map ile bu sorunu aşıyor.

    Cep telefonu ekranında internet sayfasını görüntülemek sayfa boyutlarının büyüklüğü ya da telefon ekranlarının küçüklüğü nedeniyle problem yaratır. Bilgisayar ekranlarındaki tam ekran görüntülerine alışanlar cep telefonlarının internet tarayıcılarında gezinti yaptıklarında ekranın tümünü görememe sorunu ile karşılaşır. Bu sorun, kullanıcıların ekranı sürekli yukarı/aşağı veya sağa/sola kaydırmasına yol açar.

    İnternet tarayıcılarının üst panelleri genellikle benzerlik gösterdiğinden, sayfa içerisinde herhangi bir linke tıklandığında dikkatli davranılmaz ise yeni sayfa açıldığının da farkına varılamaz. Açılan sayfanın üst panelinin bir kısmının göründüğü bu tarz durumlarda kişi hangi sayfada olduğu konusunda kafa karışıklığı yaşayabilir.

    Sayfada gezinti işlemine başlayınca aktif olan özellik, arama yapılan ekranın sadece görünen kısmı üzerine, yeni bir ekran açılır ve bu yeni ekran tüm sayfanın küçültülmüş halini gösterir.

    Açılan yeni ekran üzerinde kırmızı bir çerçeve ile dolaşılılmaya başlanır, çerçevenin küçültülmüş alanda çevrelediği alan onaylandığında ana sayfanın o kısmı hemen ekrana gelir.

    Bu sayede yoğun siste önünü göremeyen tavşan olmaktan çıkılıp, avını belirleyip üzerine çöken kartalınki gibi gözler elde edilir. Cep telefonu tarayıcıları kullanarak internet sitelerinde gezmeyi daha rahat hale getirmek için geliştirilen Mini Map uygulaması, internet sayfasında aranan kısmın bulunması için harcanan süreyi kısaltır ve özellikle ilk defa ziyaret edilen sitelerde, aranan içeriği bulmada büyük kolaylık getirir.
İşlem Yapılıyor
X