Cepten Skype kullananlar teknik takibe takılmıyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    Cepten Skype kullananlar teknik takibe takılmıyor

    Skype gizli konuşmaların popüler yazılımı oldu
    24 Aralık 2009 Perşembe, 01:50


    Dinlenme korkusu yaşayanların teknik takibe karşı şifreli teknolojilere yöneldiği ortaya çıktı. Bu programlardan en popüleri cep telefonlarında da kullanılan Skype.
    Kurumlar, iş örgütleri ve işadamlarının ‘dinleniyoruz’ kaygıları dinlemeyi önleyici teknolojileri sürekli gündemde tutuyor. Dinlenme korkusu yaşayanlar bir yandan ‘konuşmamaya’ özen gösteriyor diğer taraftan da ‘dinlenmemenin’ yollarını arıyor.
    Konu ‘teknik takibe takılmama’ olduğunda en çok tercih edilen yöntemlerin başında ‘Skype’ teknolojisinin adı öne çıkıyor. Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bu program internet üzerinden cep telefonları ve bilgisayarlara yükleniyor ardından internet erişimi üzerinden telefon görüşmesi yapılmasını sağlıyor.
    Avrupa Birliği yasak peşinde
    Klasik yöntemde cep telefonu operatörlerinin GSM şebekesi üzerinden görüşme yapılıyor ve bu konuşmalar izlenebiliyor, kayıt altına alınabiliyor.
    Skype’da ise görüşme önce internet üzerine taşınıyor. Orada şifreleniyor ve karşı tarafa gönderiliyor. Güvenlik tarafında en son standart kullanılıyor ve bunun şimdiki teknolojilerle kırılması mümkün değil. Skype yönetimi şifreli bu görüşmelerin çözümünü kesinlikle hiçbir birimle paylaşmadığını bildiriyor. Hatta bu yüzden Avrupa Birliği’nde teknik takibin önünde engel olmasından dolayı “Skype’ye yasak” konusu tartışılıyor.
İşlem Yapılıyor
X