Rusya Dünya'yı APHOSİS ASTEROİTİNDEN kurtaracak

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • fullcontrol
    Erkan
    • 06-06-2004
    • 2503

    Rusya Dünya'yı APHOSİS ASTEROİTİNDEN kurtaracak

    Rus bilim insanları gizli toplantıda, 26 yıl sonra Dünya’ya çarpma ihtimali bulunan dev bir asteroiti nasıl engelleyebileceklerini tartışacaklar.



    Dünya’yı büyük bir felaketten kurtarmaya yönelik olarak toplanacak olan bilim insanlarından Anatoly Perminov, “Burada insanların hayatlarından bahsediyoruz. Bekleyip yüz binlerce insanın ölmesini izleyeceğimize birkaç yüz milyon dolar harcayıp asteroiti durduracak bir sistem yapmalıyız” dedi.

    Dünya’ya çarpma ihtimali olan Apophis asteroitinin çapı yaklaşık 350 metre. Bilim insanları bu büyüklükteki bir asteroitin Dünya’ya çarpması halinde Fransa büyüklüğünde bir çöl oluşturabileceğini vurguladı.

    Perminov açıklamasında, ele alınacak olan projenin ABD, Çin ve Avrupa ülkelerini de içine alan uluslararası bir çalışmaya dönüşebileceğini belirtti ve tüm dünyaya bir mesaj gönderdi.

    AMAÇ YOLDAN ÇIKARMAK
    Rus bilim insanı Perminov, tamamen fizik kurallarına bağlı kalınarak asteroiti rotasından saptıracak bir “uzay aygıtı” geliştirmeyi düşündüklerini söyledi ve “nükleer patlama olmayacak” dedi.

    Ekim ayında ABD Uzay Havacılık Kurumu NASA, yaptığı açıklamada Apophis asteroitinin 2036’da Dünya’ya öldürücü bir çarpma gerçekleştirmesinin “ciddi derecede azaldığını” belirtmişti.

    NASA açıklamasında, güncellenen bilgisayar hesaplamaları ile 13 Nisan 2036 tarihinde asteroitin dünyaya çarpma olasılığının 45 binde bir ila 4 milyonda bir arasında değiştiğini belirtti.

    Rusya’nın RIA novosti haber ajansı ise asteroitin ilk olarak 2029 yılında Dünya’nın sadece 30 bin kilometre uzağından geçeceğini ve 7 yıl sonraki geri dönüşüne Dünya’ya çarpma olasılığının çok yüksek olacağını ifade etti.




    kaynak hürriyet
    Ekli Dosyalar
İşlem Yapılıyor
X