Moody`s`den not düşürme işareti!

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    Moody`s`den not düşürme işareti!

    Moody`s`den not düşürme işareti!



    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Yunanistan'dan sonra Portekiz notunu da düşürebileceği belirtildi.

    Fransız La Tribune Gazetesi, Moody's'in, kamu maliyesindeki bozulma nedeniyle Portekiz'in notunu düşürebileceğini kaydetti.

    Gazetenin haberine göre Moody's, Portekiz'i, bütçe açığını kapatma konusunda ciddi önlemler almaması durumunda uzun vadeli notunu düşürebileceği yönünde uyardı.

    Avrupa Birliği ülkelerinin bütçe açığı nedeniyle ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunun belirtildiği haberde, Yunanistan'dan sonra Portekiz ekonomisinin de alarm verme seviyesinde bulunduğuna dikkat çekildi.

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının, Portekiz'in bu ayın ortasında açıklanacak 2010 yılı bütçesini sabırsızlıkla beklediği ifade ediliyor.

    Moody's ve Fitch, geçen sonbaharda bütçe açığı yüzde 8 civarında bulunan Portekiz'in notunun görünümünü durağandan negatife indirdiklerini açıklamışlardı.

    Portekiz ekonomisi geçen yıl yüzde 2,5 oranında daralmış, buna paralel olarak borcu Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın yüzde 77'sine ulaşmıştı.

    Daha önce bütçe açığını kapatmak için çok sıkı önlemler alan Portekiz Başbakanı Jose Socrates, 2005 yılında yüzde 6,1 olan bütçe açığını 2007 yılında yüzde 2,6'ya düşürmeyi başarmıştı
İşlem Yapılıyor
X