Turkcell 2.9 milyar TL kar açıkladı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    Turkcell 2.9 milyar TL kar açıkladı

    Şirketin net satışları ise 8 milyar 227 milyon TL olarak gerçekleşti


    Turkcell, 2009 yılında Vergi Usul Kanunu'na (VUK) göre 2,9 milyar lira net kar açıkladı.
    Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan 1 Ocak 2009-31 Aralık 2009 dönemine ait gelir tablosuna göre, şirketin net satışları 8 milyar 227 milyon 747 bin 840,15 lira olarak gerçekleşti.
    Şirket, 2009 yılında 2 milyar 905 milyon 2 bin 343,85 lira net kar elde etti.




    AA
  • sweetboyz
    Junior Member
    • 02-07-2009
    • 34

    #2
    Konu: Turkcell 2.9 milyar TL kar açıkladı

    ee insanların vazgeçemeyecegi şey konuşmak çok normal şirketin böle kar etmesi

    Yorum

    • sarpyılmaz
      Junior Member
      • 21-06-2018
      • 110

      #3
      Yönetim Kurulu, Şirket Esas Sözleşmesi'nin Sermaye Piyasası Kanunu ile Türk Ticaret Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde tadili için Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığı izinlerinin alınması için gerekli işlemlerin yapılmasına karar vermiştir. Esas Sözleşme tadili, Genel Kurul onayına tabidir. Turkcell Esas Sözleşmesi’nde yapılacak değişikler, diğerleri yanında, Şirket’in Amaç ve Konu’sunun “GSM Pan Avrupa Mobil Telefon Sistemi’nin Kurulması ve İşletilmesi Hakkında Lisans Verilmesine İlişkin İmtiyaz Sözleşmesi”, “IMT2000/UMTS Altyapılarının Kurulması ve İşletilmesi ile Hizmetlerinin Sunulmasına İlişkin İmtiyaz Sözleşmesi” ve “IMT Hizmetlerine İlişkin Sayısı Sınırlandırılmış Kullanım Hakkı Yetki Belgesi”ne istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile imzalanmış olan imtiyaz sözleşmeleri kapsamındaki hizmetler ile ilgili mevzuat ve düzenleyici işlemler tahtında diğer hizmetleri ifa etmek üzere kurulmuştur” olarak güncellenmesi, Şirket’in kurduğu, kuracağı ya da başkaları tarafından kurulmuş olan vakıflara mevzuata uygun malvarlığı tahsis edebileceği, bu gibi kişi ve/veya kurumlara şirket işletme amacı ve konusunu ihlal etmemek kaydıyla kardan pay ayırabileceği, kar payı veya kar payı avansı dağıtımı yapabileceği ve üst sınırı Genel Kurul tarafından belirlenecek her türlü bağışta ve yardımda bulunabileceği olarak güncellenmiştir.

      Turkcell’in Esas Sözleşmesi’nin Şirket Sermayesi ve Hisse Devri maddeleri de güncellenmiş, Sermaye Artış ve Hisse Senetleri maddesi metinden çıkarılmıştır. Bu güncellemeye göre, Şirket’in çıkarılmış sermayesini temsil eden toplam 2.2mlyr adet pay, A Grubu paylar ve B Grubu paylar olarak iki gruba ayrılmıştır. Halihazırda Turkcell Holding’in sahip olduğu 330mn TL toplam nominal değerli ve Şirket’in çıkarılmış sermayesinin %15’ine tekabül eden 330mn adet pay, A Grubu paylar, geriye kalan 1,870mn TL toplam nominal değerli ve Şirket’in çıkarılmış sermayesinin %85’ine tekabül eden 1,870mn adet pay, B Grubu paylar olarak belirlenmiştir. Yönetim Kurulu’nun bağımsız üyeler haricindeki 4 üyesi A Grubu pay sahibinin göstereceği adaylar arasından Genel Kurul tarafından seçileceği belirtilmiştir.

      Yönetim Kurulu Başkanı’nın, A Grubu paylara tanınan imtiyazlar ile seçilmiş Yönetim Kurulu üyeleri arasından seçileceği belirtilmiştir. A Grubu payların tamamının tek bir pay sahibine ait olmaktan çıkması halinde, bu aday gösterme imtiyazının tüm A Grubu paylar bakımından kendiliğinden yürürlükten kalkacağı eklenmiştir. Her bir A Grubu pay, 4’ü Esas Sözleşme hükmü uyarınca aday gösterilen yönetim kurulu üyeleri olmak üzere (bağımsız yönetim kurulu üyeleri hariç) 5 Yönetim Kurulu üyesinin seçimi ile, Genel Kurul Toplantı Başkanı’nın seçiminde, oyda imtiyazlı olup, bu imtiyaz Genel Kurulda yapılacak oylamada her bir A Grubu paya sadece bu konulara ilişkin olmak üzere 6 oy hakkı verdiği belirtilmiştir. A Grubu payların tek bir pay sahibine ait olmaktan çıkması halinde, bu oyda imtiyaz tüm A Grubu paylar bakımından kendiliğinden yürürlükten kalkacağı eklenmiştir. Bu maddede düzenlenen imtiyazlar, yalnızca belirtilen koşulların birlikte gerçekleşmesi halinde A Grubu Paylar bakımından geçerli hale gelecek ve yürürlüğe girecektir.

      Bu şartlar: i) TVF Bilgi Teknolojileri İletişim Hizmetleri Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Turkcell Holding A.Ş. arasındaki birleşme işlemlerinin tamamlanması ve birleşmenin İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde tescil edilmesi ve (ii) Şirket’in toplam çıkarılmış sermayesinin en az % 25’ine tekabül edecek olan, A Grubu payların tamamı ile B Grubu payların toplamının, TVF Bilgi Teknolojileri İletişim Hizmetleri Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin hesabına kaydedilerek, TVF Bilgi Teknolojileri İletişim Hizmetleri Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin bu hisselerin yasal maliki haline gelmesi olarak belirtilmiştir. A Grubu paylara tanınan imtiyazların ilgili madde hükümleri uyarınca geçerli hale gelmesi ve yürürlüğe girmesinden sonra herhangi bir zamanda, A Grubu payların tamamının tek bir pay sahibine ait olmaktan çıkması halinde, Esas Sözleşme’de A Grubu paylara tanınan tüm imtiyazlar, kendiliğinden sona erecektir. Bu durumda A Grubu payların tamamı Şirket Yönetim Kurulu ya da Genel Kurul’un başkaca bir kararına gerek olmaksızın, imtiyazsız B Grubu paylara dönüşecektir ve hiçbir pay ya da pay sahibi, herhangi bir şekilde imtiyazlı olmayacaktır.

      A Grubu payların tek bir pay sahibine ait olmaktan çıkması halinde, Yönetim Kurulu üyelerinin tamamının aday gösterilmesi ve seçilmesi, Genel Kurul Toplantı Başkanı’nın seçilmesi, Yönetim Kurulu Başkanının seçilmesi ve Madde 9’a göre Türk Ticaret Kanunu Madde 363 hükmü uyarınca Yönetim Kurulu üyesi seçilmesi işlemleri, herhangi bir aday gösterme imtiyazı ya da oyda imtiyaz olmaksızın Türk Ticaret Kanunu ve sermaye piyasası mevzuatı hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilecektir. Esas Sözleşme’de belirtilen hususlara tabi olmak üzere Yönetim Kurulu, Genel Kurul tarafından seçilecek 9 üyeden oluşacaktır. Şirket Esas Sözleşmesi’nni Karın Tespiti ve Dağıtımı maddesi de güncellenmiştir, buna göre diğer güncellemeler ile birlikte Şirket, sermaye piyasası mevzuatı ve ilgili sair mevzuatta düzenlenen şartlara uygun olarak, ara dönem finansal tablolarında belirtilen kar üzerinden nakden kar payı avansı dağıtmaya yetkilidir.

      Turkcell’in Esas Sözleşmesinde yukarıda belirtilen onaylara tabi öngörülen değişiklikler, Şirket’in sahipliğinin yeniden yapılandırılması sürecinin devamında olup, Şirket payları kısa dönem performansı üzerinde belirgin bir etkisi olmasını beklememekteyiz. Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu Türkiye Acil Durum Şirket Desteği Projesi için sağlanacak 500 milyon dolar tutarında bir krediyi onayladı. Proje COVID-19 pandemisinden ekonomik olarak etkilenen -veya pandemi koşullarına uyum sağlamaya çalışan- küçük ve orta büyüklükteki özel sektör işletmeleri (KOBI) için finansmana erişim imkanı sağlamayı amaçlamaktadır. Buna göre, doğrudan uygun KOBİ'lere kullandırılmak üzere Vakıfbank'a (VAKBN) 250 milyon dolar tutarında bir kredi hattı ve ticari bankalara, kiralama şirketlerine ve faktoring şirketlerine kullandırılmak üzere Kalkınma ve Yatırım Bankası'na (KLNMA) 250 milyon dolar tutarında bir kredi hattı sağlanacaktır.

      Turkcell hisse senedi takibini buradan yapabilirsiniz: https://piyasa.paratic.com/hisse-senetleri/tcell/

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X