Hem hayatını hem de oğlunu çaldılar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    Hem hayatını hem de oğlunu çaldılar




    Kuyumcunun hayatı, dükkânının soyulması ile yerle bir oldu. 300 bin liralık altını çalındı. Sonra 2 yaşındaki oğlunun beyin tümörü olduğu haberiyle sarsıldı. Evini arabasını sattı. Oğlunu kurtaramadı. Şimdi hamallık yapıyor.

    Ali BALCI'nın haberi
    Kuyumcu Ersin Yıldırım (36) ve ailesinin hayatı, İstanbul'daki dükkânının soyulması ile yerle bir oldu. 300 bin liralık altın ve dövizi çalan hırsızlar yakalandı ancak altınlarına kavuşamayan Yıldırım, tedavisi aksayan 2 yaşındaki çocuğunu beyin tümörü nedeniyle kaybetti. Borçla açtığı kuyumcu dükkânı da iş yapmayınca şimdi hamallık yaparak ailesini geçindirmeye çalışıyor.
    İstanbul Küçükbakkalköy'de kuyumculuk yapan 3 çocuk babası Ersin Yıldırım'ın karakola 5 dakika mesafedeki dükkânı, 6 yıl önce silahlı 3 kişi tarafından soyuldu. Hırsızlar, 300 bin TL'lik altın ve dövizle kaçtı.

    DAVALARI KAYBETTİ
    Güvenlik kamerasının saniye saniye kaydettiği soyguncular, bir hafta sonra polis tarafından yakalandı. Ancak çaldıkları altınları 9 ayrı kuyumcuya sattıklarını, parasını da harcadıklarını söylediler. 3 hırsız cezaevine gönderilirken, genç kuyumcu da altınlarını satın alan kuyumculara karşı hukuk mücadelesi başlattı. Fakat kuyumcuların bazılarının "Biz altın almadık", bazılarının da "Çalıntı olduğunu bilmiyorduk" demesi üzerine davaları bir bir kaybetti. Altınlarını geri alamayan Ersin Yıldırım'ın kâbusu bununla da bitmedi. 2 yaşındaki küçük oğlu Kaan'ın beyninde tümör tespit edildi. İflas eden Yıldırım, evini ve otomobilini satarak oğlunu tedavi ettirmek için harcadı. Ama yetmedi... Minik Kaan hastalığa fazla direnemedi. Parasızlık, oğlunun canına mal olmuştu.

    MAHALLEYİ TERK ETTİ
    Ersin Yıldırım, kalan iki çocuğuna daha iyi bir yaşam sağlamak umuduyla borç parayla kendisine küçük bir kuyumcu dükkânı açtı. Ancak beklediği kadar iş yapamıyordu. Alacaklılar kapısını aşındırmaya başlayınca, bir gece eşi ve iki çocuğunu alıp, doğup büyüdüğü mahallesini gizlice terk etmekte buldu çareyi. Yıldırım, şimdi gündüz saatlerinde bir mobilya mağazasında 20 TL yevmiye karşılığı hamallık yapıyor. Ancak çoğu zaman müşterilerin evine çıkardığı mobilyaların ağırlığını bile hissetmiyor. Zira onun omuzlarına binen asıl yük çok daha ağır.

    TEK HAYALİ, BİR GÜN ALTINLARINA KAVUŞMAK
    En büyük hayalinin çalınan altınlarına bir gün kavuşmak olduğunu anlatıyor Ersin Yıldırım. Başından geçenlere ise isyan ediyor haklı olarak: "Ekmeğimi dürüst ve onurluca kazanmak için gece gündüz çalışıyorum.
    Gücüm yeterse aralıksız çalışıp kazandığım parayla borçlarımı mutlaka ödeyeceğim. 3 hırsız geldi, tüm malvarlığımı ve oğlumu alıp götürdü benden. Bu hak mıdır? Kuyumcular altınlarımı bilerek aldılar. 10 bin liralık bileziğe 1-2 bin TL verip alıyor, havadan para kazanıyorlar."
    Sabah
İşlem Yapılıyor
X