Kartal zirveye ortak oldu 2-0

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • himm
    Member
    • 18-03-2006
    • 552

    Kartal zirveye ortak oldu 2-0

    İstanbul’daki elverişsiz hava ve saha koşulları nedeniyle 18. haftada oynanması gereken ancak bugüne ertelenen maçta, Beşiktaş evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 mağlup etti.



    Siyah-beyazlı takıma galibiyeti getiren golleri 43. dakikada Bobo ve 62. dakikada Filip Holosko kaydetti.

    Bu galibiyetle birlikte Kartal ligde puanını 48'e yükselterek aynı puana sahip Fenerbahçe'nin ardından 4. sırada yer aldı. Konuk ekip ise 37 puanla 8. sırada kaldı.

    MAÇTAN NOTLAR

    Maça, siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

    Siyah-beyazlı takımın, galibiyet halinde şampiyonluk yarışında yeniden iddialı duruma geleceği maçta, BJK İnönü Stadı tribünlerinin büyük bölümü doldu.

    Kulüp yönetiminin bilet fiyatlarında yaptığı indirim de maça olan ilgiyi artırdı. İstanbul'daki havanın soğukluğuna ve hafta içi olmasına rağmen, tribünlerde 25 bine yakın taraftar, takımlarına destek verdi.

    BEŞİKTAŞ'TA 2 DEÐİŞİKLİK

    Siyah-beyazlılar, son Kayserispor maçı kadrosundan 2 değişikle sahaya çıktı.

    Teknik direktör Mustafa Denizli, sarı kart cezalısı İbrahim Kaş ile sakatlığı bulunan Ernst'in yerlerine Necip Uysal ile Filip Holosko'yu 11'de tercih etti.

    Bu arada, 18 kişilik maç kadrosuna İbrahim Kaş ve Ernst'in yanı sıra son haftalarda olduğu gibi yine Serdar Özkan alınmadı. Çocuğunun rahatsızlığı nedeniyle Kayseri'ye götürülmeyen Nobre ise yedekler arasında yer aldı.

    Öte yandan, daha önce Ziraat Türkiye Kupası maçlarında ilk 11'de sahaya çıkan genç Necip Uysal, ligde ilk kez bu heyecanı yaşadı.

    PANKARTLARIN DİLİ

    Beşiktaşlı taraftarlar, BJK İnönü Stadı tribünlerine anlamlı pankartlar astı.

    Kapalı tribündeki 3 ayrı pankartta güzel mesajlar verildi. Siyah-beyazlı taraftarlar, “Geçmiş Olsun Elazığ, Kalbimiz Sizinle” yazılı pankartla hafta başında Elazığ'da meydana gelen depremi; “Geçmiş Olsun Şili, We Love You Tello” yazılı pankartla da Şili'de meydana gelen depreme gönderme yaparak, Şilili futbolcuları Rodrigo Tello'ya olan sevgilerini dile getirdi. Taraftarlar, ayrıca “Geçmiş Olsun Nicolas, We Love You Nobre” yazılı pankartla da siyah-beyazlı futbolcu Mert Nobre'nin ağır bir hastalık geçiren oğlu Nicolas'a moral vermeye çalıştı.

    Bu arada, siyah-beyazlı futbolcular, sahaya “Elazığlı vatandaşlarımızın ve Şili halkının acısını paylaşıyoruz” yazılı pankartla çıkarken, maç öncesi, Elazığ'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'DA 11 EKSİK

    İstanbul Büyükşehir Belediyespor, son haftalarda olduğu gibi Beşiktaş karşısına da oldukça eksik bir kadroyla çıktı.

    Lacivert-turunculu ekipte sakat ve kart cezalısı tam 11 futbolcu maç kadrosunda yer alamadı.

    Diğer yandan, maç öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolculara ısınma hareketleri yaptıran antrenör Arif Erdem'e, eski açık tribündeki bir grup Beşiktaşlı taraftar tepki gösterdi.

    Konuk İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu taraftarlara eski açık tribünde ayrılan bölümde ise maç başlarken sadece 7 kişinin bulunduğu görüldü.

    TEKNİK TAKİP

    Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını, çok sayıda teknik adam da izledi.

    Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kapsal, Denizlispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu ile şu an takım çalıştırmayan Ziya Doğan, Samet Aybaba ile Erhan Altın da tribünde yer aldı.

    İLK YARI
    1. dakika Karşılaşmadaki ilk düdük çaldı ve mücadele başladı. Her iki takıma da başarılar dileriz...
    3. dakika Beşiktaş, taraftarının da desteği ile rakip alanda oyunu kontrol etmek istiyor...
    4. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor oldukça kontrollü bir futbol sergiliyor...
    5. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor, ceza sahasının 15 metre kadar dışından, kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kullandı, Beşiktaş defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.
    6. dakika Beşiktaş'ın organize atağında kısa paslarla ceza sahasına kadar yaklaştılar ama Tello'nun ara pasında defans son anda araya girerek topun Bobo'ya gelmesini engelledi.
    8. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor orta alanı oldukça kalabalık tutarak Beşiktaş'a çıkma şansı vermemeye çalışıyor.
    10. dakika Holosko sağ kanattan ilerledi ve içeri ortaladı, defans son anda araya girerek uzaklaştırmak istedi ama top İbrahim Toraman'ın önünde kaldı. Toraman'ın vuruşu defanstan sekince Hasagiç için kolay bir top oldu.

    İNANILMAZ POZİSYON!
    12. dakika İbrahim Üzülmez, soldan getirdiği topla son çizgiye kadar indi ve içeri yerden ortaladı. Ceza sahasının içerisinde Bobo yaklaşık kaleye 4 metereden vurdu Hasagiç'ten döndü, Bobo bir kez daha vurdu bu kez de Barbosa'nın dizinden döndü.
    14. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor serbest vuruş kullandı, içeri gelen ortaya Beşiktaş defansı kafa ile dokundu, top kornere çıktı.
    15. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor sol kanattan köşe vuruşu kullandı, arka direğe gelen topu defans uzaklaştırmak istedi ancak kısa düşünce Serhat bomboş pozisyonda vurdu ancak bu çok kötü bir vuruştu... Ardından top yükseklik kazandı ama defans bir kez daha uzaklaştırdı.
    15. dakika Ardından Beşiktaş yine hızlı atağa kalktı, Tello sol kanattaki Bobo'yu kaçırdı ama yan hakemin ofsayt bayrağı havadaydı...
    17. dakika Ekrem sağdan taşıdığı topu Tello'ya verdi ve geri aldı, ardından içeri ortaladı ama İstanbul Büyükşehir Belediyespor defansı yine hata yapmadı.
    20.dakika Ferrari pasını İbrahim Toraman'a verdi, İbrahim Toraman uzun bir pasla topu Tello ile buluşturdu, Tello ceza sahasındaki Fink'e pasını vermek istedi hakem Fink'in rakibine yaptığı harekete faul kararı verdi
    23. dakika Beşiktaş'ta sol kanatta kazanılan serbest vuruşu Tello kullandı, arka direğe gelen topu kafa ile Holosko içeri doğru indirdi, Bobo yükseldi ama Hasagiç yumrukla uzaklaştırdı.
    25. dakika Beşiktaş bu kez yaklaşık 25 metreden Tello ile serbest vuruş kullandı, içeri çok sert gelen ortaya Toraman dokunmak istedi ama çok farkla kaçırdı ve top auta çıktı.

    EKREM ZORU BAŞARDI!
    26. dakika Bobo defanstan kaptığı topu İbrahim Toraman'a aktardı. Toraman, sol ayağı ile mükemmel bir orta yaptı. Ekrem ceza sahası içerisinde bomboş pozisyonda çok kötü bir kafa vuruşu yapınca top auta çıktı...
    27. dakika Mustafa Denizli, alışılmadık şekilde heyecanlı...
    28. dakika Beşiktaş bir kez daha gole yaklaştı. Holosko sağdan ceza sahasına girdi vuruşu esnasında defansta Ekrem dokundu ve top kornere çıktı.
    28. dakika Korner atışını Tello kullandı, ön direkte defans karşıladı.
    30. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da panik havası var... Beşiktaş atağında Fink kafa ile aşırdı, Ekrem topa hamle yaptı ama Hasagiç ondan önce davrandı.
    31. dakika Bobo, Marsin Kus'u geçtikten sonra yerde kalınca hakem serbest vuruşa hükmetti. Beşiktaş'ta serbest vuruşu diğer duran toplarda olduğu gibi Tello kullandı, içeri sert şekilde gelen ortaya Bobo kafa ile vurdu, top auta çıktı.
    33. dakika Beşiktaş bu dakikalarda oyunu tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyespor yarı sahasına yıkmış durumda... Ancak gole yakın bölgelerde sonuç alamıyor...
    34. dakika Nadir gelişen İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında bir anda ceza sahasında Tevfik topla buluştu ama Holosko gelip defansına yardım etti. Ardından Ali Güzeldal, yerden vurdu, İbrahim'e çarpan top kornere çıktı.
    35. dakika Kullanılan köşe vuruşunu defans uzaklaştırdı ve ardından Holosko ile hızlı atağa kalktı ama kademedeki Mahmut, tehlikeyi önledi.
    38. dakika Beşiktaş atağında son olarak top Tello'nun önünde kaldı. Tello kendi çevresinde döndükten sonra kaleyi karşısına aldı ve plase bir vuruş denedi ama üstten auta gitti.
    40. dakika Beşiktaş sağdan geldi. Fink topu aldı ve ceza sahasına girdi. Arkadaşlarına vermek yerine çalım atmayı deneyince topu kaybetti.
    42. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor oyunu ağırdan alarak tempoyu düşürmeye çalışıyor.

    VE GOOOLLLL
    43. dakika Beşiktaş atağında İbrahim Üzülmez'in vuruşu defanstan sekince Bobo'nun önünde kaldı. Bobo'nun dönerek vuruşu ağlarla buluştu. Şimdi skor: 1-0 Beşiktaş lehine.45. dakika Beşiktaş bu kez soldan geldi. Bobo ortaladı, Fink geri çevirdi. İbrahim Toraman sol ayağı ile yerden sert vurdu kaleci Hasagiç kontrol etti.
    45+1. dakika Karşılaşmanın hakemi Yunus Yıldırım ilk yarıdaki son düdüğünü çaldı.
    İlk yarı skoru: Beşiktaş:1 - İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 0
    İkinci yarıda görüşmek dileğiyle...

    İKİNCİ YARI
    46. dakika Karşılaşmanın ikinci yarısındaki ilk düdük çaldı ve mücadele başladı...
    47. dakika Tevfik uzak mesafeden şansını denedi, Rüştü çok rahat şekilde kontrol etti.
    48. dakika Holosko sağdan aldığı topla ceza sahasına kadar sokulduğu anda yerde kaldı hakem Yunus Yıldırım autu işaret etti.
    49. dakika Beşiktaş ikinci yarıya daha kontrollü bir şekilde başladı...
    51. dakika Bobo en sağdaki İbrahim Toraman'a, O da Tello'ya verdi. Tello'nun ortasında Necip dokunmak istedi ama defans araya girdi.
    53. dakika Ali Güzeldal, İbrahim Üzülmez'den topu alıp ortaladı, Ferrari kornere çeldi.
    54. dakika Ali Güzeldal, köşe vuruşunu ön direğe kullandı, defans karşıladı.
    55. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Nsumbu oyundan çıktı, yerine Efe İnanç girdi.
    55. dakika Marsin Kus, çok uzun bir taç atışı kullandı, yükseklik kazanan topu defans uzaklaştırmak istedi ancak Marsin Kus'un önünde kaldı. Marsin Kus'un müdahalesinde top auta çıktı.
    57. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında sağdan yapılan ortayı Rüştü rahat şekilde kontrol etti.
    58. dakika Bu kez Beşiktaş soldan Ekrem ile geldi. Defansın müdahalesiyle top kornere çıktı.
    58. dakika Köşe atışını Tello kullandı, yakın direkte Bobo vuramayınca defans uzaklaştırdı.
    59. dakika Ardından Beşiktaş atak tazeledi, Bobo soldan girerken ceza sahası içine bıraktı ama kimse dokunamayınca defans uzaklaştırdı.
    60. dakika Beşiktaş yine tehlikeli geldi... Tello ceza sahasının dışından çok sert vurdu ama defanstan döndü. Dönen topu Bobo aldı ve kaleye doğru gönderdi ama Holosko'nun pozisyonu ofsayttı.

    VE GOOLLLLL
    62. dakika Beşiktaş atağında İstanbul Büyükşehir Belediyespor topu bir türlü uzaklaştıramadı. Son olarak top Holosko'nun önünde kaldı. Holosko ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu. Şimdi skor Beşiktaş lehine 2-0
    63. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor soldan geldi ama defans anında müdahale ederek topu kazandı.

    İNANILMAZ KAÇTI!
    64. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Ali Güzeldal çok güzel hareketlerle ceza sahasına kadar girdi. Rüştü o anda mükemmel bir çıkışla açısını kapattı. Rüştü'den seken top ardından defanstan sekti. Rüştü yeniden kontrol etti.
    65. dakika Beşiktaş kalesi bir büyük tehlike daha atlattı. Sivok ile Rüştü'nün anlaşmazlığında Efe'nin vuruşu üst ağlarda kaldı.
    67. dakika 2-0'lık skorun ardından Beşiktaş tribünlerinde alışılagelmiş görsel şov başladı...
    69. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor soldan geldi ancak Beşiktaş defansı yine zamanında müdahale etti. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor atak tazeledi, soldan yapılan ortayı Rüştü rahat şekilde kontrol etti.
    70. dakika Beşiktaş tribünleri o dünyanın hayran olduğu tezahhüratlarını ve görsel şovlarını sergileyerek oyuna ayrı bir güzellik katıyor.
    71. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da İskender oyundan çıktı, yerine Hasan Ali girdi...
    72. dakika Fink, Holosko'dan aldığı topu bekletmeden kaleye gönderdi, top yandan auta çıktı.
    73. dakika Beşiktaş sol kanattan serbest vuruş kullandı. Tello'nun ortasında arka direkte Sivok indirdi ama o noktada Can Arat vardı ve uzaklaştırdı. Fink doldurdu, Ekrem soldan ortaladı Hasagiç topu aldı.
    75. dakika Bobo, İbrahim Üzülmez'den aldığı topla ilerledi ancak herhangi bir arkadaşı yardıma gelmeyince topu kaybetti.
    76. dakika Beşiktaş'ta Bobo sakatlık geçirince oyun bir süre durdu. Bobo, sedye ile dışarı alındı.
    78. dakika Sivok'un uzun mesafeli serbest vuruşunda Bobo, sağda topla buluştu ve içeri ortaladı ancak kimse dokunamadı. Ardından İbrahim Üzülmez soldan geldi ve içeri kesti, yine kimse dokunamayınca defans uzaklaştırdı. Devam eden pozisyonda sol kanattan bu kez Necip geldi. Barbosa dokundu ve kornere çıktı.
    79. dakika Tello köşe vuruşunu kullandı, arka direkte seken topu defans uzaklaştırdı ama bir duvara çarparcasına atak geri döndü. Bu kez sağ kanattan İbrahim Toraman ortaladı defans ön direkte karşıladı.
    80. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor atak denemek istiyor ancak Beşiktaş ceza sahasına sokulamıyor...
    81. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Serhat oyundan çıktı, yerine Okan Buruk girdi.
    83. dakika Barbosa bir an tereddüt edince iki Beşiktaşlı aynı anda bastırdı ama Barbosa pozisyonunu kaybetmedi.
    84. dakika Tello'nun çok güzel ara pasında Holsoko topla buluştu ve vuruşunu yaptı ancak öncesinde yan hakemin ofsayt bayrağı havadaydı.
    85. dakika Beşiktaş'ta Necip oyundan çıktı, yerine Uğur İnceman girdi.
    86. dakika Ali Güzeldal sağdan köşe vuruşu kullandı, Ferrari ve Barbosa birlikte yükseldi top üst ağlarda kaldı. Hakem aut dedi.
    87. dakika Beşiktaş'ta bir oyuncu değişikliği daha... Bu kez çıkan isim Tello, giren isim ise Tabata...
    89. dakika Okan Buruk sağdan ortaladı ancak defans çevirdi...
    90. dakika Karşılaşmanın sonuna 4 dakikalık kayıp zaman eklendi.



    Stat: BJK İnönü
    Hakemler: Yunus Yıldırım, Alper Ulusoy, Volkan Narinç
    Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez, Holosko, Necip, Fink, Ekrem, Tello, Bobo
    İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagic, Serhat, Ali, İskender, Nsumbu, Ekrem, Mahmut, Can, Kus, Barbosa, Tevfik
İşlem Yapılıyor
X