Beşiktas Zirveye Ortak

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • himm
    Member
    • 18-03-2006
    • 552

    Beşiktas Zirveye Ortak

    Beşiktaş düşme potasından kurtulmaya çalışan rakibi karşısında fazla etkili olamadı, savunmadaki dikkatiyle ayakta kaldı. Holosko’nun karambol golü ile skor avantajını yakalayan siyah-beyazlı ekip, bunu korumayı başardı, ligde 3. sıraya çıktı

    Denizli, hesap-kitap adamıdır. Böylesi kritik haftalarda tecrübeli hoca önce savunmayı sağlama alıyor. Çünkü kaybedilecek her puanın Kartal’ı zirveden koparacağını iyi biliyor. İyi futboldan çok Denizli’yi skorun ilgilendirdiği de bir gerçek. Ernst’in yokluğunda İbrahim Toraman’ı savunmanın önünde, Ekrem Dağ’ı ofansa yakın, Tello’yu da oyun kurucu olarak oynatması doğruydu.
    İbrahim Toraman bizce maçın ‘gizli’ kahramanıdır. Rakibin çok adamlı ofansif bindirmelerinde savunmadan seken çok kritik pozisyonlarda hep onu gördük, yüksek toplarda Ferrari ön plana çıktı. Toraman’ın diğer bir olumlu yanı ise topla yaptığı isabetli çıkışlardı.
    Denizlispor’un kritik bölgeden uzaklaşma savaşımı doğal olarak ofansif futbolu da birlikte getirdi. Ne var ki, dünkü mücadele doğrusu futbol adına fazla kalite yoktu. Savunmasını ‘sağlam’ tutan Beşiktaş, ilk etapta ‘telaşı’ bir kenara bıraktı, ‘sabırlı’ olmayı öne çıkardı. İlk yarıda kalesinde iki tehlike yaşadı. Birini Rüştü kurtardı, biri de direkten döndü. Holosko’nun 41’de karambolden attığı gol ‘sabırlı’ olmanın bir ürünüydü.
    Oyunun son on dakikasında İbrahim Üzülmez ve Fink’i kenara alan Denizli’nin, Necip ile Ernst’i sahaya sürmesi de iyi hamlelerdi. Özellikle son bölümlerde tamamen savunmasına yaslanan Beşiktaş, Ernst ve Necip’in oyuna girmesiyle hem rahat nefes aldı, hem de zamana oynadı.
    Youla’nın şutu direkten döndü
    Tek farklı skor tehlikelidir. Ne var ki, Denizli ofansif girişimlerden hep eli boş dönerken, Beşiktaş’ta zaman zaman ileri çıkarak pozisyonu kovaladı. Denizlispor’un son çeyrekte yüksek toplarla oynama tercihi Beşiktaş savunmasının en büyük avantajı oldu.
    Evet, Kartal, zorluk derecesi yüksek maçta belki göze gelen iyi bir futbol oynamadı, ama kazanmasını bildi, yarışta Fenerbahçe’yi geçti, Bursa ile Galatasaray’ın peşine takıldı.
    5. dakikada Ahmet Cebe’nin ceza sahası dışından çektiği sert şutu Rüştü son anda dışarı gönderdi. Hakem bu pozisyon sonrasında aut kararı verince Denizlisporlu oyuncular itirazda bulundu.
    13’te Tello soldan ortaladı. Holosko kafayla indirdi. Bobo kaleye göndermek istedi, fakat top Koffi’ye çarparak kornere gitti. 33. dakikada Youla’nın uzaktan şutu direkten döndü.
    41’de Tello’nun kullandığı köşe vuruşunda, kale önündü yaşanan karambolde, topu önünde bulan Holosko meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1
    69’da sağdan gelişen Denizlispor atağında yapılan ortaya Rüştü çıktı. Rüştü’yü görmeyen İbrahim Kaş göğsüyle indirdi. Kale önüne düşen topu Rüştü geriye koşarak kontrol etti.
    Denizli’ye abone!
    Kartal’a üç puan kazandıran golün sahibi Filip Holosko, ligde 3 sezondur Denizlispor deplasmanında 3 sezondur gol buldu. 2007-08 ve 2008-09 sezonlarında Beşiktaş’ın 2-1 kazandığı maçlarda 1’er gol atan Slovak oyuncu, bu sezon oynadığı 12 lig karşılaşmasında 4 gol attı ve takımının en golcü ikinci oyuncusu oldu.

    MAÇIN RÖNTGENİ
    MAÇIN ADAMI
    İBRAHİM TORAMAN
    Beşiktaş ile sözleşme uzatacağı bu günlerde, oynadığı futbolla yeni mukaveleyi hak ediyor. Denizlispor karşısındaki hem ofansif hem de defansif futboluyla alkışları hak etti. Arkadaşlarını da yönlendirerek adeta Mustafa Denizli’nin yardımcısı oldu.
    Pas: 49
    İsabetli pas: 38
    Top çalma: 27
    Top kaybetme: 15
    Orta: 2
    İsabetli orta: 1
    Yaptığı faul: 1
    Yapılan faul: 1
    Topla buluşma: 57
    33. DAKİKA
    Denizlispor’un etkili silahlarından Youla’nın, 33. dakikada direkten dönen şutu, karşılaşmanın kritik anı oldu. Yeşil-siyahlı oyuncunun şutu golle sonuçlanmış olsaydı, etkili futbol oynayamayan Beşiktaş’ın üç puanla dönmesi oldukça zora girebilirdi.
İşlem Yapılıyor
X