Beşiktas yumrugunu masaya vurdu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • himm
    Member
    • 18-03-2006
    • 552

    Beşiktas yumrugunu masaya vurdu

    Beşiktaş Yönetimi, Fenerbahçe derbisinde yaşanan hakem hataları nedeniyle bugün bir basın toplantısı düzenledi.

    Başkan Yıldırım Demirören ve Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdar Adalı'nın İtalya'da oldukları için katılamadıkları toplantıda, diğer yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Siyah-beyazlı yönetim adına konuşan başkan yardımcısı Erdoğan Toprak, Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin güven tazelemek için bir an önce kongreyi toplaması gerektiğini söyledi. Toprak, şöyle konuştu:

    "Beşiktaş camiasına yapılan haksızlık konusunda herkes hemfikir. Rakibimizin yöneticileri de, hakemin bu maçı kaldıramadığını belirtmiştir. Maçın büyük çoğunluğu Beşiktaş aleyhine kararlarla geçmiştir. Türk futbol camiasında, penaltı noktasının çukurlaştırılması, konsantrasyonun bozulmak istenmesi görülmemiştir. Penaltı noktasını bir azgın boğa gibi kazmak hiç görülmüş müdür? Bunu yapan oyuncuyu kınıyorum. Penaltıyı yapan oyuncunun sarı kartı, çukur yaptığı için mi, penaltı yaptığı için midir? Kırmızı kartları da spor kamuoyunun vicdanına bakıyorum. Beşiktaş olarak duruşumuzu koruyacağız. Ama itiraz hakkımızı kullanacağız. Camiamızı üzen şey, MHK ve TFF'nin sesi çok çıkana taviz vermesidir. Bu tavizi özellikle son haftalarda görmek mümündür. Camia olarak dünkü maçtan dolayı üzüntü içindeyiz" dedi.

    TFF'nin, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığına güven tazeleyerek hazırlanması gerektiğini vurgulayan Erdoğan Toprak,

    "2016'ya hazırlanan Türkiye, bu hakemler ve otoritesini kaybetmiş federasyonla gidemez. Bu düşünceler sadece bizim değil, tüm spor kamuoyunun hisleridir. TFF'nin, güven tazeleyerek 2016'ya hazırlanmasını istiyoruz. Federasyon'un güven tazelemek için kongreyi toplaması gerekiyor. TFF'nin, sesi çok çıkana taviz vermesini istemiyoruz. Bazı yan hakemler ve orta hakemler verdikleri kararlarla kimi takımlara avantaj sağlamaktadırlar. Hakemin ve TFF'nin görevi adil hak dağıtmaktır, sesi çıkana taviz vermek değildir. Biz TFF'nin güven tazelemek zorunda olduğunu düşünüyoruz. Güven tazelemek kongre salonlarında olur, delegelerle olur. TFF'yi görevini yapmaya davet ediyoruz. Diğer kulüplerin de bizle aynı fikirde olduğunu düşünüyoruz. Başkan ve yönetim olarak her türlü cezaya razıyız. Gerekirse 1 yıl maça girmeme cezası alırız, ama hakkımızı her şekilde arayacağız" diye konuştu.

    Kendilerine sarı kartlarla ilgili raporların gerekenden geç ulaştığını da belirten Toprak, "Normal süreden daha geç ulaştı bize. Beşiktaş camiası olarak haklarımızı arayacağız. Kural hataları var, ihlaller var. Hukukçularımız çalışmalarını başlattı. İtirazlarda bulunacağız. Merkez Hakem Komitesi'nin endişeler duyduğumuz hakemi bu maça vermesi, otoritesini yerine getirmesi değildir. TFF, özerk bir federasyon olarak kurulmuştur. Ama bu özerklik keyfi değildir. Rakip takım bile 'Bu hakem bu maçı kaldıramadı' demiştir" ifadesini kullandı.
İşlem Yapılıyor
X