At Alex'e Gider Adrese

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • himm
    Member
    • 18-03-2006
    • 552

    At Alex'e Gider Adrese

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, oynadıkları sistemde Sambacının 2. forvet olarak görev yaptığını söyledi, “Eğer topu nereye atacağını bilmiyorsan Alex’e ver diyoruz” ifadesini kullandı

    Beşiktaş derbisinden başarıyla ayrılan Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, FBTV’deki “Teknik Analiz” programında takımıyla ilgili birçok ayrıntı verdi.
    Derbide, siyah-beyazlıların 11 kişilik kadrosunda çok sayıda defansif oyuncunun yer aldığını gördüklerinde, maçın ilk dakikalarında rakiplerine baskı kurmak istediklerini belirten Daum, erken bir golle avantaj sağlama niyetinde olduklarını, bunu da ilk dakikada başardıklarını anlattı, “Böylelikle Beşiktaş’ın taktiğini bozduk ve kendi oyun stilimizi ortaya koymuş olduk” dedi.
    Karşılaşmanın tek golünü atan kaptan Alex de Souza’nın Fenerbahçe’nin oyun sistemi içinde çok önemli bir yerinin bulunduğunu anlatan Daum, “Bu sistemde Alex maçlarda ikinci forvet olarak görev alıyor” dedi. Brezilyalı futbolcunun bu sezon derbilerde 5 gol attığını hatırlatan sarı-lacivertlilerin teknik patronu şöyle devam etti:
    “Birinci özelliği gol atma yeteneği. İkinci özelliği çok iyi bir oyun kurucu olması. Asistleri mükemmel, oyunu çok iyi okuyor. Daha iyi pozisyon almış arkadaşlarını görüyor. ’Eğer topu nereye atacağını bilmiyorsan Alex’e ver’ diyoruz. Aynı zamanda Alex, forvet değil orta saha oyuncusu gibi davranıyor. Hem saha içinde, hem saha dışında lider rolü bizim için çok önemli. Takım için her zaman orada oluyor. Gerektiği zaman herkes Alex ile konuşabiliyor.”
    Kocaman destek
    Başkan Aziz Yıldırım’ın bu kulüp için günde 25 saat çalıştığını söyleyen Daum, “Herkesin derdini dinlemeye hazır. Aynı zamanda Aykut Kocaman ile birbirimize çok destek veriyoruz” yorumunu yaptı.
    Alman çalıştırıcı, hazırlık çalışmasında kullandıkları “Archos” isimli cihazdan çok yararlandıklarını belirtti, “Her futbolcu için özel olarak hazırlanan bilgi ve görüntüleri cihaza yükleyerek tek tek oyunculara izlettik” diye konuştu.
    Zirveden 5’te 5 çıktı
    Daum ile takım kaptanları Alex ve Emre arasında yapılan zirvede, bu sezon kalan beş maçı kazanabilmek için oluşturulacak strateji çalışması yapılırken, ligde ve kupada kalan beş maçtan da galibiyetle çıkmanın yolları araştırıldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü, “5’te 5 galibiyet istiyorum” derken, Alex ve Emre bu isteğe karşı Alman çalıştırıcıya garanti verdi.
    Takımdaki yerli ve yabancı oyuncuları Alex ile Emre arasında paylaştıran Daum, oyuncuların konsantrasyonunu, moralini ve disiplinini sağlamaları için iki futbolcuyu görevlendirdi. Kupada Trabzonspor’u yenerek bu sezonki ilk şampiyonluğu almaları gerektiğini bildiren Daum, özel yaşantıya dikkat, sahada hakemlerle ilişkide özen ve sakatlıklar konusunda fedakârlık istedi.
İşlem Yapılıyor
X