Rijkaard'tan Turuncu devrim - Servet, Gokhan Zan ve Franco Yolcu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • himm
    Member
    • 18-03-2006
    • 552

    Rijkaard'tan Turuncu devrim - Servet, Gokhan Zan ve Franco Yolcu

    Teknik Direktör Rijkaard kafasındaki planlarla ilgili ön raporunu yönetime iletti. Franco, Servet ve Gökhan Zan için olumsuz görüş bildiren Hollandalı hoca, stoper ve sol bek isterken, Mehmet Topal’ın ayrılmasına da şartlı onay verdi

    Cim-Bom’da Teknik Direktör Frank Rijkaard önümüzdeki sezonun kadrosunda köklü değişim yapılması için düğmeye bastı.
    Bu sezon gerçekleştirilen flaş transferlere karşın başarısız bir görüntü çizen Aslan’da gelecek sene de takımın başında kalması kesinleşen Rijkaard, yönetime ilk raporunu sundu. Hollandalı teknik adam, takımın MR’ını çekerken, başta savunma olmak üzere aksayan bölgelere transfer yapılmasını istedi.
    Hakan Balta’ya güvenoyu
    Kalede Aykut ile Ufuk’u yeterli gördüğünü bildiren tecrübeli hoca, Fenerbahçe derbisinden sonra gözden düşen Leo Franco’nun gönderilmesini talep etti. Neill’le uyum içinde oynayabilecek bir stoper isteyen sarı-kırmızılı teknik adam, Avrupa’ya gitme hesapları yapan Servet ile Gökhan Zan için olumsuz rapor sunarken, Hakan Balta’ya güvenoyu verdi.
    Frank Rijkaard, raporunda sol bek transferi için ısrarlı olduğunun altını çizdi. Bu bölgede yaşanan sorunlara dikkat çeken Hollandalı hocanın, “Hakan Balta savunmada iyi, ama hücuma ağır çıkıyor. Caner de, Hakan’ın aksine hücumda iyi, savunmada aksıyor. Sabri’nin sağ kanatta yaptıklarını solda yapacak bir oyuncuya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandığı öğrenildi.
    Alternatif golcü
    Deneyimli teknik adam, orta sahada fizik gücüyle rakibini yıpratan, topu oyuna çabuk sokabilen ve oyunun her iki yönünü de etkili oynayabilen bir ön libero transferi de istedi. Mehmet Topal’ın ayrılması durumunda bu bölgede iki oyuncuya ihtiyaç duyacaklarına dikkat çeken Rijkaard, Valencia’ya transferi gündemde olan Topal’ın ayrılmasına şartlı onay verdi.
    Sarı-kırmızılı teknik adamın ön raporundaki son isteği Çek yıldız Milan Baros’a alternatif olabilecek genç bir golcü oldu.
    Sistem ve kadro değişmiyor
    Lider Bursaspor’u yenerek zirve iddiasını son 3 maça taşımak isteyen Galatasaray’da Teknik Direktör Frank Rijkaard, son iki maçtaki sistem ve kadroyu bozmama kararı aldı. Hollandalı hocanın pazar günü oynanacak maçta savunma güvenliğini ön plana alan bir taktik yerine hücum ağırlıklı futbolu tercih edeceği öğrenildi. Hafta başında Sabri ile Giovani’nin yerlerine Uğur ile Mustafa Sarp’ı deneyen Rijkaard dün son iki maçın 11’i üzerinde durdu. Hollandalı hocanın, taktik çalışmasını sık sık durdurarak oyuncularına ikazlarda bulunduğu vurgulandı. Bu arada basına ve taraftara açık olacağı açıklanan bugünkü antrenman kapatıldı. Son antrenmandaki Arda - Caner kavgası nedeniyle bu kararın alındığı kaydedildi.
İşlem Yapılıyor
X