işaret diliyle nikah kıyacak

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • suleymansarac
    Junior Member
    • 26-06-2008
    • 192

    işaret diliyle nikah kıyacak

    İşaret Diliyle Nikah Kıyacak
    Konak Belediyesi, İşaret Dili Bilen Nikah Memuru Sayesinde İşitme Engellilerin Nikahlarının, Özel Tercüman Eşliğinde Kıyılma Uygulamasına Son Verecek.

    Konak Belediyesi, işaret dili bilen nikah memuru sayesinde işitme engellilerin nikahlarının, özel tercüman eşliğinde kıyılma uygulamasına son verecek.

    Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan Türk İşaret Dili kursuna katılan Nikah Memuru Funda Gültekin, işitme engelli çiftlerin nikahını kimseye ihtiyaç duymadan kıyacak. Bu uygulamadan evlenen çiftin nikahına konuk olan işitme engelliler de yararlanacak.

    Konak Belediyesi Sosyoloğu ve kurs yetkilisi Ayhan Namlı, belediyeye hizmet almak için gelecek işitme engellilere yardımcı olunması amacıyla böyle bir projeyi oluşturduklarını, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın projeyi duyunca çok heyecanlandığını ve hayata geçmesini hızlandırdığını söyledi.

    Çalışmanın bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu dile getiren Namlı, şunları söyledi:

    ''İşitme engelli iki kişinin evlenmek için belediyeye başvurduğunu düşünün. İşaret dili bilmeyen bir nikah memuru evlendirme akdini nasıl tamamlayacak? Daha önce bunu bilen tercümanlar vasıtasıyla nikah gerçekleştiriyordu ama nikah memurunun işaret dilini birebir bilmesi daha önemli, daha kolaylık sağlar. Bu Türkiye'de bir ilk olacak. Kursta Nikah Memuru Funda Gültekin'in yanında 12 personele eğitim veriyoruz. Ancak talep çok fazla. Onun için kurslarımız devam edecek. Vatandaşla birebir iletişim içinde olan personele öncelik veriyoruz. Ama teknik birimlerde çalışıp da gönüllü olarak kursa katılmak isteyenlere de hayır demiyoruz.''
    -ÇİFTLERİN 100 KADARI ENGELLİ-

    İşaret dili kursuna katılan Nikah Memuru Funda Gültekin ise evlendireceği işitme engelli çiftlerin duygularını paylaşabilmek için bu kursa katıldığını ifade ederek, ''Yılda 3 bine yakın çifti evlendiriyoruz, bunların 100 kadarı engelli. Hem evlenecek çiftlerin, hem engelli davetlilerin duygularını paylaşmak ve müracaata gelenlerin derdini rahatça anlatabilmesi için bu kursa katıldım'' diye konuştu.http://www.sondakika.com/haber-isare...yacak-2049844/
İşlem Yapılıyor
X