Efsane çiçek elmanın üzerinde açtı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    Efsane çiçek elmanın üzerinde açtı

    Bolu'da yaşayan Fatih Gürer, marketten aldığı elmanın üzerindeki bitkiyi görünce, daha önce gazetelerde okuduğu 3 bin yılda bir açan Udumbara çiçeğini hatırlayarak, önce internette araştırma yapıp, sonra elmayı üniversiteye götürdü.

    Elmanın üzerindeki bitkiyi inceleyen Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Eker, bitkinin Udumbara çiçeği olduğunu söyledi.

    ‘Avatar’ filminde mutluluğu yakalayanların üzerine konan ve üç bin yılda bir açtığı iddia edilen Udumbara çiçeği, bir elmanın üzerinde görüldü. Bir doğalgaz firmasında çalışan Fatih Gürer, dün sabah kahvaltıda elma yemek için marketten elma aldı. İşyerine geldiğinde elmanın üzerinde güçlükle görülen bir bitkiyi fark eden Fatih Gürer, daha önce gazetelerde okuduğu Udumbara çiçeğini hatırlayarak internette araştırma yaptı. İnternette bulduğu fotoğraflarla elmanın üzerindeki bitkiyi karşılaştıran Fatih Gürer, bitkinin Udumbara çiçeği olduğunu anladı.
    Elmanın üzerindeki bitkiden emin olmak isteyen Fatih Gürer, elmayı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde görevli Yrd. Doç. Dr. İsmail Eker'e götürdü. Elmanın üzerindeki bitkiyi mikroskop altında inceleyen Eker ise bitkinin Udumbara çiçeği olduğuna inandığını söyledi. Eker, “Bu bitkinin Udumbara çiçeği olduğuna inanıyorum. Fakat bu konuyla ilgili bilimsel bir altyapı yok. Çok nadir rastlanan bir çiçek olduğu söylenmesine rağmen, bugüne kadar üzerinde herhangi bir bilimsel araştırma yapılmamış gibi görünüyor. Bitkinin daha yaygın olduğu ama çok küçük boyutta olduğu için dikkat çekmediğini de düşünüyorum. Şu an bitkiyi bilimsel olarak inceleme altına aldık. İlerleyen günlerde bitkinin ne olduğuyla ilgili daha ayrıntılı bir bulguya ulaşma şansımız daha yüksek” dedi.
    Fatih Gürer ise, “Elmanın üzerindeki bitkiyi görünce merak ederek araştırma yaptım. İnternetteki fotoğraflarla elmanın üzerindeki bitkiyi karşılaştırınca, bitkinin Udumbara çiçeği olduğunu gördüm. Emin olmak için üniversiteye götürdüm. Hocamız da ilk belirlemelere göre bitkinin Udumbara çiçeğini olduğunu söyledi. Bitki şu an inceleniyor” diye konuştu.
  • YÜZBAÞI OÐULLARI
    Diamond Group
    • 01-04-2004
    • 19785

    #2
    Konu: Efsane çiçek elmanın üzerinde açtı

    ALLAH her yerde varlığını gösteriyor.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X