MİLGEM projesi kapsamında Türkiye'nin ilk savaş gemisi suya indi.

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    MİLGEM projesi kapsamında Türkiye'nin ilk savaş gemisi suya indi.

    Heybeliada (F-511)’nın inşasına Ocak 2007’de İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda başlandı ve 27 Eylül 2008’de denize indirildi. Heybeliada (F-511)’nın 2011 yılında teslim edileceği öğrenildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın MİLGEM (Milli Gemi) projesi kapsamında üretilen Türkiye’nin ilk savaş gemisi, beş yıldızlı otel konforunu aratmayacak. Tüm kamaralarda modern mobilya ve aydınlatma sistemlerinin kullanıldığı gemide, toplam 108 kişilik yatak kapasitesi bulunuyor. Helikopterin konuşlanması için hangara, 10 tona kadar helikopterlerin gece gündüz iniş kalkış imkanına sahip olacak. Denizde kalma süresi lojistik destekli 21 gün, lojistik desteksiz 10 gün olan gemide 20 tona yakın tatlı su üretilebilecek.
    MİLGEM PROJESİ
    Milgem Projesi Ada sınıfı korvet), projesinin adı, "Milli" ve "Gemi" kelimelerinin kısaltılmasından oluşmuştur. MilGem projesi hali hazırda yürütülmekte olan iki yerli ulusal gemi projesinden biridir. (Yürütülmekte olan diğer projenin adı (Türk Fırkateyni) TF-2000 projesidir.
    Projenin amacı milli imkânlarla modern muharip gemi üretmektir. Geminin dizaynında son teknolojilerden yaralanılmış ve dizaynı ticari gizlilik arz etmektedir.
    İlk yerli gemi inşa fikri 1996 yılında ortaya atılmış gerekli altyapı ve ön çalışmalar yapıldıktan sonra Türk Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan 12 adet korvet tipi gemi inşası için proje faaliyetlerine 15 Şubat 2000 tarihinde Savunma Sanayi İcra Komitesi kararı ile MİLGEM projesine resmen başlatılmıştır.

    12 Mart 2004'de İstanbul Tersanesi Komutanlığında MİLGEM Proje Ofisi kurulmuş ve bu ofis MİLGEM korvetinin dizaynına başlamıştır. MİLGEM Proje Ofisi geminin ön dizaynı Kasım 2004’de tamamlanmıştır.

    Gerekli alt yapı ve bilgi birikimine ulaşıldıktan sonra prototip geminin ilk kaynağı 26 Temmuz 2005 tarihinde İstanbul Tersanesi Komutanlığında atılarak geminin inşa sürecine geçilmiştir.
    27 Eylül 2008'de Preveze Deniz Muharebesinin 470nci yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Gününde projenin ilk gemisi denize indirilmiştir.

    MİLGEM projesinin ilk gemisi olan Heybeliada (F-511)'nın 2011 yılında teslimi planlanmaktadır.
    Proje başarı ile icra edilmesi ile özellikle gemi inşa, su altı akustiği, savaş sistemleri ve elektronik harp gibi konularda, Türkiye Savunma Sanayisine önemli alt yapı kazandırılmasının yanı sıra % 80 civarında yerli katkı payı sağlanması beklenmektedir.
İşlem Yapılıyor
X