İşte Atatürk'ün hiç yayınlanmamış görüntüleri! VİDEO

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    İşte Atatürk'ün hiç yayınlanmamış görüntüleri! VİDEO

    Görüntülerin bazıları manavdaki çocuktan çıktı ve az kalsın 'tutkal' olacaktı...




    VİDEO

    Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, şimdiye kadar hiç yayınlanmamış görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüleri ekibiyle birlikte derleyip bir araya getiren Prof.Dr. Sami Şekeroğlu, "Görüntülerden birini manavdaki bir çocuktan 250 lira karşılığında aldım" dedi.
    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema TV Merkezi'nde düzenlenen, "Osmanlı İmparatorluğu, Cumhuriyetin ilk yılları ve Atatürk'e Ait Yanar Tabanlı Filmlerin Restorasyonu" başlıklı basına tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda, Mustafa Kemal Atatürk'ün, şimdiye kadar hiç yayınlanmamış görüntülerinin de yer aldığı film izletildi.


    'BAZI FİLMLERİ MANAVDA BULDUM'
    Görüntülerin izlenmesinin ardından konuşan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema TV Merkezi kurucusu Prof.Dr. Sami Şekeroğlu, görüntülerin yaklaşık 300 uzun metrajlı film uzunluğunda olduğunu söyledi. Prof.Dr. Şekeroğlu, "Bu filmlerin bulunmasının hikayesi çok ilginç, bazılarını bir manavda buldum. 1975'li yıllarda İkitelli'de sanayiye gitmiştik, bir manavda bir çocuğun filmlerle oynadığını gördüm, ne yaptığını sordum. 'Bunlardan yapışkan yapıyoruz' dedi. Ben de çocuğa 'bakabilir miyim?' dedim. Filmin üstünde Atatürk yazıyordu. Bir depodan bulduğunu söyledi. Depoya gittik. Orada da çok sayıda film vardı. Atatürk'ün bulunduğu filmi çocuktan istedim. Bunlar '500 liralık yapışkan yapar' dedi. 500 lira istedi. Cebimde o kadar para yoktu. 250 liraya anlaştık ve ben o filmleri aldım. O filmleri böylelikle kurtarmış oldum" dedi. Bunun üzerine araya giren Ertuğrul Günay, "O zaman kimin iktidar olduğunu söylemeyeceğim" diye konuştu.
    Sözlerini sürdüren Prof.Dr. Şekerolu, "Filmler hızlı oynatıldığı için Atatürk'ün sesi ince çıkıyor. Aslında yavaş oynatıldığında Atatürk'ün sesi, benimkinden bile daha kalın" ifadelerini kullandı.


    İHA
İşlem Yapılıyor
X